Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ilyen önző a fiam?

Miért ilyen önző a fiam?

Figyelt kérdés
A fiam 25 éves és csak magával foglalkozik. Nem hajlandó családot alapítani, mert állandóan dolgozik, hogy mindent megvehessen magának amit akar. Nagyon büszke vagyok rá, hogy ilyen becsületesen sokat dolgozik, viszont így hogyan lesz családja, gyerekei? 25 évesen már azért el kéne kezdeni megalapozni a családi létet. Nagyon félek, hogy ki fog futni az időből és egyedül fog maradni. Ebben a korban azért már meg kéne lenni az első gyereknek. De nem csak a fiamnál látom ezt, hanem szinte az egész generációjánál.

2016. júl. 12. 07:26
 41/92 anonim ***** válasza:
100%
A fiad érzi hogy mikor áll keszen a családalapításra.
2016. júl. 12. 13:13
 42/92 anonim ***** válasza:
94%

Miért van azon kiakadva mindenki, hogy még nem költözött el otthonról? Amíg nincs kivel, addig hová siessen? Jelenleg az üres lakás várná otthon, és fizethetné egyedül a rezsit. Így meg félre tudja tenni az albérleti díjat, jól jön majd későbbre. Ez még messze nem Pán Péter szindróma.

25 évesen a férjem is otthon lakott, aztán megismert engem. Utána egyértelmű volt, hogy költözik, de addig miért erőlködött volna? Dolgozott, edzett, eljárt ide-oda, és mégis családos ember lett belőle:)

Nem értem, hova ez a nagy sietség.

2016. júl. 12. 13:21
 43/92 anonim ***** válasza:
67%

Ez pontosan a Pán Péter-szindróma, uttsó. 25 éves felnőtt, dolgozó ember, aki nem igényli a függetlenséget, holott lenne hova költöznie, az megrekedt a gyermeki szinten.

Egyébként spórolt már épp eleget azon, hogy teljes mértékben eltartották a diplomája megszerzéséig, majd átnyújtották neki a saját lakása kulcsait. Ha nem akar üres lakásba hazatérni, tegyen róla, hogy ne legyen üres. (Amúgy ez a duma, amit szüleinek lenyomott, díjat érdemel: azért nem költözik el, mert "nincs ideje" a háztartásra.:D Még szerencse, hogy szórakozni, étterembe járni van.)

2016. júl. 12. 13:36
 44/92 anonim ***** válasza:
92%

Kérdezo, te magad is fiatal vagy..a 49 éveddel.

Tudod, engem édesanyám 36 évesen szult, az apám akkor volt 38, ennek mág 36 éve. Senki nem mondta azt neki, hogy na ilyen oreg kismamát is régen láttak már.. (valoszinuleg valamit félre érthettél…de nagyon, mert 25 éve se volt divat 18 évesen szulni.

(kivétel az alsobb társadalmi rétegekben élok, mintahogyan most is)

25 évesen szinte még fiucska, ráér a családallapitással a 30-as évei elején.

2016. júl. 12. 13:47
 45/92 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarnék olyan emberrel együtt élni, aki nem élt egyedül, pedig megtehette volna. Amíg nem talál pótmamát, aki eléteszi a hamit, addig marad a mama?
2016. júl. 12. 13:47
 46/92 anonim ***** válasza:
81%

Nekem 17 èvesen lett lakásom, de még 3 évig a szüleimmel éltem, nem èrtem mi ezzel a gond... Szülni meg 34 évesen szültem az első ès egyetlen gyermekem, mert így alakult.

A fiad meg majd alapít családot, amikor úgy érzi eljött az ideje, ez már nem a szülők dolga! Nekem külön szimpatikus, hogy előbb kiéli magát, egzisztenciát épít, utazgat, stb., ugyanis ezeket a célokat most kell megvalósítania, nem majd 35 évesen eldobni a családot, mert ő élni akar...

Ez nem önzés, és fura, hogy pont te, aki az életet adtad neki, nem érted meg.

2016. júl. 12. 14:01
 47/92 A kérdező kommentje:
Annyit helyesbítenék, hogy az én főztömet csak hétvégente eszi. más napokon mindig étteremben eszik és a mosás sem nagy probléma, hiszen nem kell a szobájából kihordanom, kiviszi a szennyesbe. A rezsibe meg tényleg nem fizet bele, de azt nem is várnám el. Majd fizeti a saját lakásának a költségeit. Én csak azt szeretném, ha boldog lenne és lenne egy szerető párja, akivel családot alapíthat. És szeretném azt is megemlíteni, hogy fiam az első diplomás a családban. Nekem meg a férjemnek szakmunkás-bizonyítványunk van, az én szüleim pedig kereskedelemben dolgoztak.
2016. júl. 12. 14:25
 48/92 anonim ***** válasza:
94%

Ó, bár az apám gondolta volna úgy, h nem kell 25 évesen gyereket csinálnia, hanem inkább megalapozza az anyagiakat :D

Nincs elkésve semmivel. Ha lány lenne se lenne, de így meg pláne. Inkább élje ki magát, legyen stabil munkája, anyagi háttere, ne a semmire vállaljon egy családot. És amúgy is, mitől ilyen biztos, h egyáltalán szeretne feleséget meg gyereket? Lehet, h nem szeretne. Nem vagyunk egyformák, azt is el kell fogadni.

2016. júl. 12. 14:28
 49/92 anonim ***** válasza:
30%

17 évesen max örökölhettél, uttsó, fenntartani nem is tudtad volna egyedül. Kicsit más a szitu, mint egy diplomás, jól kereső ember esetében.

Miért mindig csak a szülőnek kell megérteni a felnőtt gyerekét? Netán az is kötelessége, hogy miután felnevelte, kitaníttatta és lakást tett a segge alá, továbbra is biztosítson számára kényelmes életet otthon?

2016. júl. 12. 14:28
 50/92 anonim ***** válasza:
61%
#48 vagyok, azt később olvastam hozzá, h még otthon is él. Hát, mondjuk elfogadom a logikát, h minek kidobni a pénzt rezsire, ha egyedül lakna, de őőőőőő... azért mondjuk a leválásnak nem ártana megtörténni még mielőtt összejön valakivel. Én inkább emiatt aggódnék, nem azért, h nincs családja egyelőre.
2016. júl. 12. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!