Miért ilyen önző a fiam?
Ez nem önzőség, csupán neki nem a családja körül fog forogni az élete. Lehet, hogy nem akar még családot. Erre nem gondoltál? Nem akar 25 évesen, pénz nélkül, nyomorogva családot alapítani. Vagy nincsen kivel.
Te pedig az anyja vagy és az a kötelességed, hogy támogatod abban, amit akar. Nem pedig leönzőzöd, amiért nem alapít családot ilyen korán.
Saját példa a végére: az unokahugom 21 éves és egyetemre jár, eszében sincs családot alapítani még 15-20 évig, mert amikor kijön az iskolából, még szeretne dolgozni, élni az életét, mert szereti a jövőbeli munkáját és nem azért tanul 5-6 évet, hogy utána elmenjen szülni. Ez nem önzőség, hanem a gyerekvállalás kitolódott az utóbbi években, mivel a fiatalok sokáig tanulnak, később kezdenek dolgozni és nagyobb bennük az önmegvalósítási vágy, mint 60 éve azokban, akik 17-18 évesen csináltak gyereket.
A fiad nem önző, hanem normálisan gondolkozik. Jó dolog hogy dolgozik és nem tőled várja hogy a gyerekével és feleségével együtt eltartsd. Gondolom megakarja alapozni a jövőjét, hogy legyen háza kocsija , aztán jöhet a család.
Szerintem inkább te vagy önző, hogy a saját életszemléletedet akarod ráerőszakolni, mikor már régen nem az a világ van amiben te élted a fiatalságodat,
Ha az én anyám/apám lennél, sikítófrászt kapnék tőled!
Mi az, hogy "ebben a korban azért már meg kéne lenni az első gyereknek". Hogy mersz te ilyen szabályokat állítani más ember életébe?
Szerintem pont te akadályozod a pártalálását (és így a családalapítását is) azzal, hogy nem hagyod, hogy a maga tempójában és a maga elképzeléseinek megfelelően találjon párt, hanem mint egy határidős munkát, úgy próbálod sürgetni.
Hagyd békén, hagyd, hogy élje az életét!
És akit majd párjául választ, azt ne a magad szemüvegén át kritizáld, hanem mondd azt, hogy ha a fiad boldog mellette, akkor te is szereted őt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!