Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ilyen önző a fiam?

Miért ilyen önző a fiam?

Figyelt kérdés
A fiam 25 éves és csak magával foglalkozik. Nem hajlandó családot alapítani, mert állandóan dolgozik, hogy mindent megvehessen magának amit akar. Nagyon büszke vagyok rá, hogy ilyen becsületesen sokat dolgozik, viszont így hogyan lesz családja, gyerekei? 25 évesen már azért el kéne kezdeni megalapozni a családi létet. Nagyon félek, hogy ki fog futni az időből és egyedül fog maradni. Ebben a korban azért már meg kéne lenni az első gyereknek. De nem csak a fiamnál látom ezt, hanem szinte az egész generációjánál.

2016. júl. 12. 07:26
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯
 1/92 anonim ***** válasza:
94%
Ez nem önzőség, hanem függetlenség iránti vágy. Egyébként még bőven ráér a családalapítással, hadd élje ki magát. Nem a 60-as években vagyunk, amikor huszonévesen házasodtak az emberek. 25 évesen megnősül, utána elválik 3 év múlva. Más világot élünk ma már. Se nekem, se az ismerőseimnek eszük ágában sincs megnősülni 25 évesen.
2016. júl. 12. 07:45
 2/92 anonim ***** válasza:
93%
Szegény fiad!
2016. júl. 12. 07:46
 3/92 anonim ***** válasza:
93%
10 év múlva, lenne leginkább érvényes az aggodalmad, de nem most. 25 évesen bulizzon, utazzon, ne nősüljön! Ráér.
2016. júl. 12. 07:50
 4/92 A kérdező kommentje:
Megértem, hogy független akar kenni, de nem gondol arra, hogyha későn lesz szülő akkor a gyerekeivel sem lesz olyan szoros a kapcsolata, meg hog, lesznek így unokái? Kire számíthat majd, ha baj van? Mindig azzal jön, hogy vannak, de a barátok sem lesznek már ott, ha atok is családot alapítottak.
2016. júl. 12. 07:53
 5/92 anonim ***** válasza:
90%

Ez nem önzőség, csupán neki nem a családja körül fog forogni az élete. Lehet, hogy nem akar még családot. Erre nem gondoltál? Nem akar 25 évesen, pénz nélkül, nyomorogva családot alapítani. Vagy nincsen kivel.

Te pedig az anyja vagy és az a kötelességed, hogy támogatod abban, amit akar. Nem pedig leönzőzöd, amiért nem alapít családot ilyen korán.

Saját példa a végére: az unokahugom 21 éves és egyetemre jár, eszében sincs családot alapítani még 15-20 évig, mert amikor kijön az iskolából, még szeretne dolgozni, élni az életét, mert szereti a jövőbeli munkáját és nem azért tanul 5-6 évet, hogy utána elmenjen szülni. Ez nem önzőség, hanem a gyerekvállalás kitolódott az utóbbi években, mivel a fiatalok sokáig tanulnak, később kezdenek dolgozni és nagyobb bennük az önmegvalósítási vágy, mint 60 éve azokban, akik 17-18 évesen csináltak gyereket.

2016. júl. 12. 07:54
 6/92 anonim ***** válasza:
94%
Ma a házasságok kétharmada válással végződik. Ezen azért érdemes elgondolkodni. Sokat változott a világ az elmúlt 20-30 évben, és 25 évesen tényleg csak kevesen gondolkodnak házasságban meg családban. Dolgozzon, vegye meg magának, amit akar, éljen jól, aztán 30-35 éves korában, ha talál valakit, akivel úgy érzi, családot alapíthat, tegye meg. De 25 évesen miért futna ki az időből, főleg ha férfi? Én 30-as korosztály vagyok, nem gondolkozom még családban, és a hasonló korú ismerőseim kb fele hasonlóan vélekedik. Nincs ebben semmi, nekünk ma ez a természetes. Sőt, mondok még "borzasztóbbat", ismerek olyanokat, akik gyereket sem akarnak, pedig házasok.
2016. júl. 12. 07:56
 7/92 anonim ***** válasza:
95%

A fiad nem önző, hanem normálisan gondolkozik. Jó dolog hogy dolgozik és nem tőled várja hogy a gyerekével és feleségével együtt eltartsd. Gondolom megakarja alapozni a jövőjét, hogy legyen háza kocsija , aztán jöhet a család.

Szerintem inkább te vagy önző, hogy a saját életszemléletedet akarod ráerőszakolni, mikor már régen nem az a világ van amiben te élted a fiatalságodat,

2016. júl. 12. 08:00
 8/92 anonim ***** válasza:
95%
Túlreagálod nagyon. Hagyd békén a fiad! Úgy beszélsz, mintha 50 éves lenne, akkor valóban lehetne problémázni az unokán.
2016. júl. 12. 08:00
 9/92 anonim ***** válasza:
99%

Ha az én anyám/apám lennél, sikítófrászt kapnék tőled!

Mi az, hogy "ebben a korban azért már meg kéne lenni az első gyereknek". Hogy mersz te ilyen szabályokat állítani más ember életébe?

Szerintem pont te akadályozod a pártalálását (és így a családalapítását is) azzal, hogy nem hagyod, hogy a maga tempójában és a maga elképzeléseinek megfelelően találjon párt, hanem mint egy határidős munkát, úgy próbálod sürgetni.

Hagyd békén, hagyd, hogy élje az életét!

És akit majd párjául választ, azt ne a magad szemüvegén át kritizáld, hanem mondd azt, hogy ha a fiad boldog mellette, akkor te is szereted őt.

2016. júl. 12. 08:29
 10/92 anonim ***** válasza:
99%
Te vagy az önző, amiért a saját akaratodat akarod ráerőltetni.
2016. júl. 12. 08:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!