A fiam titkolózik, hogyan lehetne rá hatni?
Mert mi értelme van tanulni? Én jól tanultam, elvégeztem a bme-t, mérnökként keresek nettó 140-et, míg egy szakmunkás röhögve megkeres nettó 200-at.
Semmi értelme egyetemre menni. Érettséginek sincs semmi értelme, szinte sehol sem követelmény.
Valoszinu ez az anya nem szeretne, ha a fia a sikertelen,ezen csak buslakodni tudo, de semmit nem tevo szerencstelenek csapataba tartozna.
Sportolassal fel lehetne kelteni az erdeklodeset, talan nem a tanulasban, valami masban eros? Valami olyat talalni ami motivalja, esetleg a zene, vagy sikeres emberek elettortenete?Ha egy jo csapatba kerulne az is motivalhatja. Nem konnyu, de nem szabad hagyni ,hogy az elozoek sorsara jutva vegleg megkeseredjen.
Nevelési tanácsadó? Nálunk volt egy rövid időszakban, kicsit korábban hasonló, szerencsére bukni nem bukott a kölök, de a 7.-es bizonyítványát rendesen elcseszte. Igazság szerint nem büntettem, tiltottam, csak rengeteget beszéltem vele. Pl. arról, mik a lehetőségek sz..r bizonyítvánnyal és mit nyújt a jó, miért nem érdemes sunnyognia (elveszíti a bizalmamat; mellette vagyok, de nem tudok segíteni, ha nem avat be), plusz folyamatosan mantráztam, hogy igenis jó feje van, meg tudja tanulni, be tudja pótolni, egyre könnyebb lesz stb. Túljutottunk rajta, kis segítséggel gimibe ment, jó négyes átlaggal érettségizett, felvették egyetemre is.
Borzalmasan rossz volt az osztályában a társaság általános suliban, a gimiben viszont már nem volt menő hülyének lenni, ez sokat segített a motivációjában.
Nem bízik meg bennetek. Ennyi az oka,hogy nem beszél veletek semmi fontosról,max tízórai és kimostad e a ruhám minőségig juttok.
Nincs ami motiválja a tanulásra. Lehet az iskolai környezettel van gondja lehet az otthonival.
A bizalom elnyerése nagyonhosszú folyamat,főleg ha eddigi életében azta tapasztalta tőletek,ami odavezette,ahol most van.
Lehet önbizalomhiány. Megdícsértétek a teljesítményét,és fél belevágni azóta nehezebb fealdatokba félve a kudarcoktól.
Egy jótanulókkat teli környezet motiválhatja a tanulásra. Az is ha nem szálltok rá.
A jegyek nem tükröznek semmiféle tudást,csakhogy épp készültél e adot felelésre. Utálom az osztályzást. Egyszerűbb lenne és hatékonyabb féléves vizsgákat tenni,mint a fél órát majdnem minden áldott nap felelésre pocsékolni és az anyag átadását időhiány miatt elmulasztani összecsapni.
Vagyis az eszét dícsértétek. Milyen okso vagy fiam,és nem a teljesítményt.
A teljesítmény elérésével semmi gond. A de okos vagy bamegnél hullanak el az emberek. Veszítik el a motivációjukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!