Anyám érzelmileg terrorizál felnőtt létemre. Lehet rá hatni valahogyan?
Anyád nem normális, nem értem, hogy miért nem bízik meg benned egy fikarcnyit sem. A helyzeten változtatni, csak te tudsz. Az ideális az lenne, ha el tudnál már költözni tőle, de amíg nem tudsz, addig is jó lenne normalizálni a helyzetet.
A legközelebbi programodnál elmondod neki, hogy hova mész, kikkel és hogy mikor mész haza, a telefont pedig szépen kikapcsolod vagy egyszerűen nem veszed fel. A megígért időben hazamész és ennyi.
Az öszöndíj pedig nagyon jó lenne, szerintem próbáld meg.
En is valaki ilyesmire gondoltam, mint A #2.
Először próbálj meg szépen hatni rá, aztán ha nem megy, zsaroló te is érzelmileg. Pl.: kezdj el panaszkodni neki, h nem tudtad magad jol érezni, mert állandóan hivogatott, vagy hogy a többiek szekálnak vele, hogy anyud szekál, vagy valami hasonló.
Persze ez veszekedessel fog járni, de kicsit szenvedni kell hogy aztán jo legyen.
Az en muterom is ezt csinálta, de leszoktattam róla. Igaz egy házban lakunk, es volt h nem beszéltünk több mint egy hétig, de megérte, mert most helyén kezeli a dolgokat.
A szülők aggódnak, mindig, akkor is, ha felnőttél, a fiúkért is, de a lányokért még jobban, nem akarják, hogy bajod essen (hát még ha híreket is néznek vagy olvasnak...). Beszéljetek meg egy időpontot, legkésőbb mikorra számíthatnak rád, és azt tartsd. Neked is jobb úgy, meg nekik is.
Majd ha elköltözöl tőlük, már nem kell minden ilyenről beszámolnod.
#4 vagyok
Szeretném azzal kiegészíteni, hogy tanulj meg "nem"-et mondani neki, de nem arra gondolok, h megmondod neki, hogy nem fogsz hazatérni éjfélre, mert abból nagy balhé lesz.
Olyasmire gondolok, hogy ha megker valamire, amit nem szívesen csinálsz meg, akkor egyszerűen mondd meg neki, hogy "nem" ha megkérdezi, hogy miert nem, akkor indokold meg szépen, de tényleg szépen, mert akkor nincs oka veszekedni. Minél többször nemet tudsz neki mondani úgy, hogy nem veszekedtek, annál közelebb vagy ahhoz, hogy bele törődjön abba, hogy csak reggel érsz haza.
Nálam az volt a kegyelemdöfés, hogy megkértem, hogy vigyen el egy helyre, ahová nem akart elvinni, es mielőtt válaszolt volna, mondtam neki, h akkor is elmegyek, ha nem visz el, de nekem egyszerűbb, ha elvisz.
Anyad behaloz nem enged felnoni
A te dolgod vele elfogadtatni hogy nem vagy gyerek
megbeszeled vele 03 ig hazaersz es ezt fogadja el ha nem tud aludni majd megszokja
Ha engedsz neki egesz eletedben mindenbe bele fog szolni es egyre jobban fog zsarolni mindenben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!