Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan vegyem rá a 8 éves...

Hogyan vegyem rá a 8 éves fiam arra, hogy önállóan rakjon rendet a szobájában?

Figyelt kérdés
Eddig nem volt ezzel probléma.Összepakolt maga után, porszívózott stb.de mostantában mintha a falnak beszélnék. Normális a kapcsolatunk de ez a szoba téma...kiborító.

2016. jún. 27. 13:20
 1/8 anonim ***** válasza:
26%

hát nekem a porszívózás azért sok, mármint ezt elvárni egy kisgyerektől

Mondd neki, hogy ő pakoljon össze, cserébe te kiporszívózol.

2016. jún. 27. 13:24
 2/8 A kérdező kommentje:
Porszívózni szeret.. de sosem kényszerítettem rá.
2016. jún. 27. 13:27
 3/8 A kérdező kommentje:
A célom az lenne hogy megtanulja, hogy a saját szobáját ill.a cuccait tartsa rendben. Nem házi rabszolgát akarok belőle csinálni!!!de ezenkívül más dolga nincs. Játszon és élvezze a nyarat de nem jiszem hogy ez akkora kérés lenne.
2016. jún. 27. 13:35
 4/8 anonim ***** válasza:
81%
Szia, nekem 6 éves a kislányom és egy igazi kupikirálynő. Nálunk bevált az, hogy addig nem megyünk sehova (játszótér, strand stb.), amíg nincs rend. Olyankor pakol, mint a kisangyal. Kétszer csináltam meg vele, hogy tényleg otthon ültünk egész nap, délutánra csak rávette magát és összerámolt. Szerintem ez azért hat a gyerekekre.
2016. jún. 27. 13:57
 5/8 anonim ***** válasza:
23%
Elég szomorú, ha egy szülő még egy 8 évesnek sem tud parancsolni. A hugom is ennyi, de nem kell neki semmiért könyörögni.
2016. jún. 27. 14:02
 6/8 A kérdező kommentje:
Parancsolgatással mire megy az ember???? Őszintén!!!?! A szép szavak hamarabb eljutnak az emberhez. Egyébként megfogadtam a tanácsot. Holnapi nap mamához szeretne menni. Mondtam oké de csak akkor ha rendet rak. És összejött :) még csak parancsolgatni sem kellett :D köszi a tippet :)
2016. jún. 27. 14:26
 7/8 anonim ***** válasza:
40%

érdemben nem tudok hozzászolni, a fiam még csak 2 éves.

viszont a minap hallottam a rádioban, hogy nem baj, ha a gyerek nem tart rendet a szobájában, a lényeg, hogy a kozos helyiségekben ne legyenek szanaszét a cuccai..azt is mondtak, hogy akkor változik a gyerek hozzáállása a saját szobájának rendbe tartása ugyében, ha pl. a gyerek barátja, aki megy hozzá játszani, az ugy mond ,- megszégyeniti… (nem tudom, h ez mukodne-e…szerintem nem :D de azért leirtam)

egyébként sajnos én is a zsarolás lehetoségével élnék, hogy addig se ki-se be, mig egy kicsit ossze nem pakol…

anyám annak idején, mikor ilyen rendetlen voltam, mindent beledurt egy szemeteszsákba, ami a foldon volt, a fiokjaimat meg kivitte az udvar kozepére és kiborigatta…majd adott annak is egy szemeteszsákot, h selejtezzek. nálunk ez a drasztikus modszer bevált.

2016. jún. 27. 14:35
 8/8 anonim ***** válasza:
71%
Nálunk sok próbálkozás után az vált be, hogy ha nem pakolnak össze, akkor fogok egy nagy szemeteszacskót, minden széthagyott játékot beleteszek és elrakom hosszabb időre. Eddig egyszer kellett ténylegesen is összeszednem mindent, azóta elég, ha megemlítem, már megy is a rendrakás.
2016. jún. 27. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!