Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ilyen önző a fiam?

Miért ilyen önző a fiam?

Figyelt kérdés
A fiam 25 éves és csak magával foglalkozik. Nem hajlandó családot alapítani, mert állandóan dolgozik, hogy mindent megvehessen magának amit akar. Nagyon büszke vagyok rá, hogy ilyen becsületesen sokat dolgozik, viszont így hogyan lesz családja, gyerekei? 25 évesen már azért el kéne kezdeni megalapozni a családi létet. Nagyon félek, hogy ki fog futni az időből és egyedül fog maradni. Ebben a korban azért már meg kéne lenni az első gyereknek. De nem csak a fiamnál látom ezt, hanem szinte az egész generációjánál.

2016. júl. 12. 07:26
 51/92 anonim ***** válasza:
89%

"a mosás sem nagy probléma, hiszen nem kell a szobájából kihordanom, kiviszi a szennyesbe."

Még szerencse. Az orrát is megtörli egyedül?

"A rezsibe meg tényleg nem fizet bele, de azt nem is várnám el. Majd fizeti a saját lakásának a költségeit." - amit ti vettetek neki, ugyebár.

Nézd, kérdező, én leírtam, mit tennék a helyedben. Csendesen megjegyzem, hogy én is első diplomás vagyok a családunkban, ettől még nem gondolom, hogy a szüleim a kiszolgáló személyzetem részét képezik. Ugyanúgy tisztelem őket, mintha egyetemi professzorok lennének.

Meggyőződésem (magam is gyakorló szülőként), hogy a nevelés szerves része a gyermek szárnyra bocsátása, az pedig akkor történik meg, amikor MINDEN TEKINTETBEN önállóvá ÉS önellátóvá vált. Aki ezt a lépést kihagyja, vagy halogatja, hibát követ el a gyerekkel szemben.

Ez az én véleményem, természetesen nem kötelező egyetérteni vele.:-)

2016. júl. 12. 14:38
 52/92 anonim ***** válasza:
73%

Többen fölvetették, hogy amíg egyedül lakik, miért is költözne külön.

Megfordítom: ha egy normális, felnőtt gondolkodású lánnyal megismerkedik, hogy fog az kinézni, hogy otthon csücsül a mama szoknyáján, mikor ott van egy SAJÁT lakás!

Bizony nem mindegy, hogy hazaviszi éjszakára a saját lakásába egy kiadós szerelmeskedésre, és reggel együtt hancúrozva reggeliznek, vagy hazaviszi a szülei lakásába, akiknek reggel bemutatja: "Ő Ági, akivel este megismerkedtem és haza is hoztam."

Egy normális nő köszöni szépen, ebből nem kér! Legalábbis, ha tudja, hogy ott lenne a saját lakása, ahol felnőtt módra rendezhetnék le intim együttlétüket.

2016. júl. 12. 14:44
 53/92 anonim ***** válasza:
49%

Nem önző. 20 éves lány vagyok és eszem ágában sincs 25 éves korom előtt gyereket szülni, sőt inkább 30 körül majd. Talán. Tanulni akarok, dolgozni eljutni ahova csak szeretnék. Ebbe egy gyerek nem fér bele. Le kellene mondanom mindenről, amit szeretek. Nem. Majd ha elértem azt, amit akarok. Ezzel összefügg, hogy ha elérem a céljaim, olyan hátterem is lesz anyagilag. Nem fogok olyankor gyereket szülni amikor még magamra is alig jut valami. Vagy nem nélkülöz semmit, vagy nincs gyerek ennyire egyszerű. És beláthatod, hogy mai fizetésekből elég nehéz megélni.

Ne azzal foglalkozz, hogy mikor lesz gyereke. Nálunk a szüleim között majd 10 év van.. az egyik alig múlt el 20 a másik pedig 30 fölött volt, amikor születtem, mégse problémázott rajta tudtommal senki.

Ha akar családot és úgy érzi elérkezett az idő, akkor alapít, ha nem akar az sem a te döntésed hanem az övé- Ennyire egyszerű.

2016. júl. 12. 14:53
 54/92 anonim ***** válasza:
86%
Remélem, uttsó, 20 évesen azért sikerül (majd, egyszer) elsajátítanod az értő olvasás művészetét is. A te helyzeted teljesen más, mint a kérdésben szereplő fiatalemberé, ő már túl van azon, amibe te még csak most vágnál bele. Fölösleges idekeverni, hogy te mit akarsz és mit nem.:-)
2016. júl. 12. 16:05
 55/92 anonim ***** válasza:
97%

Annyira unom már ezt a hülyeséget, hogy 35 felett ne szüljön senki. Nem egy ilyen párt ismerek, egyik az én nagymamám. 40 felett is szült (új házasság, mert az első férje halott) mégis csodálatos szülő és kiváló a kapcsolata az összes gyerekével. Nem a kortól függ ki a jó szülő. Sok fiatal sem való annak. Senkinek semmi köze hozzá, hogy ki mikor vállal gyereket. Hadd döntse már el az ember. Jobb, ha x év múlva elválnak ? Nemhogy örülnél inkább, mert a fiad nem a semmibe tervez családot. Anyagilag megalapozza a jövőt. Az eszem megáll, hogy mennyi undorító, kotnyeles ember van az országban. Nem is csoda, ha ott tart, ahol.

25 évesen még senki nem fut ki az időből. Főleg nem egy férfi.

2016. júl. 12. 16:39
 56/92 anonim ***** válasza:
97%
Ja és nem irigylem azt, akinek az anyósa leszel.
2016. júl. 12. 16:41
 57/92 anonim ***** válasza:
92%
Tudod, miért ilyen? Mert ünnepled azért, amiért a szennyesbe teszi a ruháját. Ez a norma.
2016. júl. 12. 18:42
 58/92 anonim ***** válasza:
87%
Miért zavar ez téged?
2016. júl. 12. 19:17
 59/92 anonim ***** válasza:
72%
Egyébként nem önző, viszont a hozzászólásaidat olvasva nekem kicsit abszurd, hogy mamahotelben lakik és nem akar kirepülni a fészekből. Egy ilyen férfival senki nem akar majd összejönni. Egy gondoskodásból a másikba, és nem tanul meg maga után mosni, főzni magára, ehelyett étteremre szórja el a pénzt.
2016. júl. 12. 19:35
 60/92 anonim ***** válasza:
81%
Ha 50 lenne, akkor sem lenne kötelessége. A házasság és a gyerek sem való mindenkinek. Akkor lenne önző, ha kelletlenül vállalna egyet és tönkretenné az életét.
2016. júl. 12. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!