Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ilyen önző a fiam?

Miért ilyen önző a fiam?

Figyelt kérdés
A fiam 25 éves és csak magával foglalkozik. Nem hajlandó családot alapítani, mert állandóan dolgozik, hogy mindent megvehessen magának amit akar. Nagyon büszke vagyok rá, hogy ilyen becsületesen sokat dolgozik, viszont így hogyan lesz családja, gyerekei? 25 évesen már azért el kéne kezdeni megalapozni a családi létet. Nagyon félek, hogy ki fog futni az időből és egyedül fog maradni. Ebben a korban azért már meg kéne lenni az első gyereknek. De nem csak a fiamnál látom ezt, hanem szinte az egész generációjánál.

2016. júl. 12. 07:26
 21/92 anonim ***** válasza:
15%

"Hiszen hálát adhatnál a jó istennek, hogy becsületes, jóravaló, dolgos felnőtt ember lett a fiadból, és nem egy ingyen élő, drogos parazita."

Miért a jó Istennek kéne hálát adnia? A kérdező nevelte ilyenné, tehát az ő érdeme. Vagy ez a logika csak akkor műxik, ha a gyerek hülyeséget csinál, Pán Péterek gyülekezete?:D

2016. júl. 12. 09:45
 22/92 anonim ***** válasza:
78%

Ez csak a társadalmi elvárások egyik arca, talán a legerősebb, ami beléd van ivódva, és amit rá akarsz erőszakolni a gyerekedre is.

Biztos, hogy akar majd családot alapítani a fiad, de ezzel még bőven ráér. Miért nem hagyod élni a saját életét? 25 éves, gondolom pár éve fejezte be az iskolát, önálló, felnőtt ember lett, saját célokkal. Gondolom azért tanult, hogy megvalósítsa a céljait.

Én 24 éves nő vagyok, házas, és nem akarok gyereket egyáltalán. (Társadalmi bűnöző vagyok. XD) Vannak saját céljaim, amiket nehéz munkával, de meg akarok valósítani, ami legalább még 5-6 évbe telik.

Szerinted az lenne a helyes, ha most elkezdenék gyereket gyártani, felhagyni az álmommal, és majd ráerőszakolni valamelyikre, hogy csinálja azt, amit én akartam, de inkább megszültem őket??? Na, az az önzőség.

2016. júl. 12. 10:20
 23/92 A kérdező kommentje:
De sok rosszindulatú ember van itt? Elsőként szeretném megjegyezni, hogy nem pontoztam le senkit, mert azt nem is tudom hogyan kell csinálni, másrészt meg nem akarok a fiamra erőltetni semmit, csak aggódom érte. Nem hozna a nyakunkra senkit, mert van saját lakása annak ellenére, hogy velünk lakik. Az az ő döntése volt, hogy inkább kiadja azt is. Nem azért kérdeztem ezt az egészet, mert annyira unokát szeretnék, igaz nagyon örülnék neki, de nem erőltetem. A fiam volt osztálytársai sorra házasodnak, a barátai között is szinte mindenkinek van párkapcsolata. Ő meg csak a pénzt hajtja. Én értem én, hogy fontos a pénz, de tudjuk a pénz nem boldogít és a pénz nem fog majd öregkorodban egy pohár vizet adni, vagy ápolni, ha beteg leszel.
2016. júl. 12. 10:29
 24/92 anonim ***** válasza:
93%

Gondoljuk végig a logikádat. 25 évesen már meg kéne lennie az első gyereknek, tehát 24 évesen illett volna összehozni, de gyerekvállaláshoz azért kell előtte 1-2 év együttélés, tehát nagyjából 22 évesen kellett volna összeköltöznie élete párjával.

Nem gondolod, hogy a mai világban ez egy kicsit irreális. Nagyjából ennyi idősen fejezhette be a sulit (de az is lehet, hogy most is tanul valamit), és rögtön alapítson családot?

Mikor lett volna ideje élni? A házasságok fele válással végződik, pont azért, mert a felek elkapkodják.

A fiad nagyon jól csinálja, most kiélvezi az életet, megalapozza az egzisztenciáját, aztán majd jöhet a család. Így biztosan nem lesz hiányérzete, hogy valami kimaradt az életből, mert gyerek mellett már sok mindent másképp csinál az ember, mint egyedülállóként.

32/N anyuka

2016. júl. 12. 10:31
 25/92 anonim ***** válasza:
98%

Közben látom, írtál egy hozzászólást.

Szerintem a fiad nem egyáltalán nem akar gyereket, hanem még most nem akar gyereket. Nem mindenki egyforma, valakinek idő kell arra, hogy megérjen az apaságra. Nem szabad erőltetni, és siettetni, mert annak sosincs jó vége.

Ha majd megtalálja azt a nőt, akit el tud képzelni gyerekei anyjaként, hidd el, lesz majd családja is.

Az pedig, hogy pénzt keres, a mai világban nem hátrány. Most még könnyen terhelhető, nyugodtan túlórázhat, építheti a karrierjét, nem kell hazasietnie a gyerekekhez. Később már nehezebb összeegyeztetni a karrierépítést a családdal, ha a gyerekével is szeretne sokat foglalkozni.

2016. júl. 12. 10:36
 26/92 anonim ***** válasza:
98%

"Én értem én, hogy fontos a pénz, de tudjuk a pénz nem boldogít és a pénz nem fog majd öregkorodban egy pohár vizet adni, vagy ápolni, ha beteg leszel."

Szóval szerinted azért fontos a gyerekvállalás, hogy majd legyen, aki gondoskodik róla, ha megöregszik? Nem akkor lenne inkább önző, ha így gondolkodna és ez lenne az oka a gyerekvállalásra???

Mert az értelmesebbje nem azért vállal gyereket, mert kell neki egy ápoló és társalkodó öregkorára, hanem mert vágyik rá, és a célja, hogy egy önálló, boldog, egészséges embert "adjon a világnak".

Az ilyenekből lesznek az olyan szülők, akik nem riadnak vissza az érzelmi zsarolástól sem, ha a gyerek úgy dönt, hogy külföldön próbál szerencsét, majd talán ott is marad. Mert akkor nem lesz minden hétvégén látogatás, max skype, és jó esetben pár havonta fognak találkozni, rosszabb esetben évente vagy több évente. Akkor sem fog a gyerek hazaszaladgálni, hogy "egy pohár vizet adjon az öreg szüleinek".

Ezzel szemben most pénzt keres, később lehet annyija, hogy amikor majd már nem tud magáról megfelelően gondoskodni, bemegy egy pöpec kis magánotthonba, ahol mindig lesz társasága és szakképzett ápolók fogják segíteni a mindennapokban. Erre is van esély.

Mint ahogy arra is, hogy később majd ő is szeretne családot, de ezt ne azért tegye, hogy anyuci ne rágja már a fülét. Azért tegye, mert erre vágyik, mert ezt akarja.

2016. júl. 12. 10:56
 27/92 anonim ***** válasza:
97%

A fiad majd akkor vállal családot, ha komolyan beleszeret valakibe, ebbe te nem szólhatsz bele.

Akkor meg majd az lesz a baj, hogy nem olyan nőt választott, aki neked is tetszik, amilyet te szerettél volna, ugye?

Hagyd békén a fiadat, élje úgy az életét, ahogy akarja.

Ha folyton zrikálod, később csúnyán megbánhatod még!

Egy másik anyuka.

2016. júl. 12. 11:05
 28/92 anonim ***** válasza:
17%

Látom, nagyon fáj, ha a saját logikátok szól vissza.:D

Először is gratulálok a kérdezőnek a jól sikerült kamuhoz, szép nagy követ beledobott az állóvízbe. Mindazonáltal tételezzük fel, hogy a kérdés valódi, ez esetben:

- Hogy jön ahhoz bármelyik kis nárcisztikus tizen-, huszonéves, aki még semmi érdemlegeset nem tud felmutatni az életében, hogy ilyen stílusban leugassa? Otthonra lehet tartogatni ezt a hangnemet, a saját anyátoknak, neki meséljétek el, mi a kötelessége, vagy mennyire önző és buta. Ez persze nem megy, mert a végén még kirakna benneteket a mamahotelből.:D

- Miért és hogyan "erőszakolná rá" a saját elképzelését a fiára? Ilyesmi csak abban merül fel, aki még mindig nem önálló személyiség, önálló véleménnyel, csak megy arra, amerre a tömeg viszi. Most éppen arra, hogy fogyassz ezerrel, különben egy senki vagy.

- "állandóan dolgozik, hogy mindent megvehessen magának amit akar. " Tényleg, qrva nagy önmegvalósítás.:D

- Most sem jár mindenki egyetemre (sőt). Bőven 25% alatt van a diplomások aránya, úgyhogy ez nem magyarázat a gyermekévek 25-30 éves korig tartó kitolására, a családalapítás mellőzésére.

[link]

- Ha olyan klassz (sőt, okos) a fenti hozzáállás, akkor honnan szabadul a GyIKre ennyi siránkozó fiatal, hogy magányosak, nincs társaságuk, párjuk, unalmas az életük?

Az igaz, hogy kevés 25 éves elég felnőtt ahhoz, hogy családot alapítson, van, aki soha nem is lesz az, épp ezért tényleg jobban teszi, ha nem nyomorít meg egyetlen gyereket se azzal, hogy létrehozza. Önző, nárcisztikus, infantilis ember ne próbálkozzon másokért felelősséget vállalni, nem fog sikerülni. Ezt viszont elég vicces valamiféle plusznak, előnynek beállítani.:D

2016. júl. 12. 11:10
 29/92 A kérdező kommentje:
Nem kamu! Kíváncsi voltam, hogy vannak-e még hasonló helyzetben levő szülők, mint én. Mert akárhogyan is rossznak és csúnyának tűnik a hozzáállásom, de nekem fura, ha valaki nem alapít családot a húszas éveiben. Én 24 évesen szültem először és a kórházban azt mondták, hogy ilyen öreg kismamát is régen láttak.
2016. júl. 12. 11:19
 30/92 anonim ***** válasza:
77%

Kedves kérdező, látom, írtál közben hozzászólást. Szoktatok beszélgetni arról, hogy egyáltalán mire hajt, mik az elképzelései, pontosan mit akar elérni?

Ja, amúgy:

"Ez nem önzőség, hanem függetlenség iránti vágy." 1. hozzászólás

"..van saját lakása annak ellenére, hogy velünk lakik. Az az ő döntése volt, hogy inkább kiadja azt is."

Erről ennyit.

2016. júl. 12. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!