Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleink miért nem értik...

A szüleink miért nem értik meg, hogy mi ELVBŐL nem akarunk soha gyereket?

Figyelt kérdés

Se én,se a testvérem nem akarunk gyereket egy ilyen világban,így nem lesz unokájuk.

Mindig azt mondják,hogy megfogjuk bánni.

Szerintem pedig bőven nehéz az élet gyerek nélkül is.

2015. nov. 17. 23:31
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/121 anonim ***** válasza:
76%
elkanyarodtál 60-as és igen butuskán (3 gyerekem van és művészetekkel foglalkozom - próbáld azért megérteni az 59-ben írottakat)
2015. nov. 18. 15:13
 62/121 anonim ***** válasza:
21%
Attól még, hogy más fejlettségi szinten vagyunk, mint más állatok és az itt töltött időnket gazdagítjuk/bonyolítjuk különféle dolgokkal még a lényeg ugyanaz. A fajfenntartásra vagyunk kódolva.
2015. nov. 18. 15:23
 63/121 anonim ***** válasza:
13%

A felnőtté válás azt jeleni, hogy felelősséget vállalsz. Alapvetően téves elgondolás, hogy ha nem születik gyereked, akkor felelősséggel gondolkodtál a jövőről, mert nem, akkor csak teret hagytál másoknak, hogy úgy alakítsák ki a jövőt, ahogy nekik tetszik.

Ha nem vállalsz gyereked nem lehet hited a jövőben.

Csak ez adhat reménységet, hogy ne olyan jövőnk legyen, amilyet a kérdező leírt.

A világ olyan amilyenné alakítjuk, a jövőt az általunk nevelt gyerekek fogják megélni.

Aki kivonja magát ebből az is alakítja a jövőt, csak nem biztos, hogy a jó irányba.

Épp azért amit az elején írtam (teret hagy másoknak)

Szóval ha tenni akarsz valamit, hogy jobb legyen akkor igenis vállalsz gyereket.

2015. nov. 18. 15:46
 64/121 anonim ***** válasza:
30%

Engem mélységesen nem érdekel, ki akar szülni, és ki nem, magánügy.

Azt a fajta kétségbeesett önmanipulációt, ahogy a felelősségvállalástól való rettegést, amellyel néhányan sikeresen elnyomják természetes ösztöneiket, beállítják valamiféle önzetlenségnek, vagy egyenesen intellektuális felsőbbrendűségnek, röhejesnek és szánalmasnak tartom.

Irritál az az embertípus (sajnos, elég sok van ilyen), amelyik - gyengeségből, kényelemszeretetből stb. - bármilyen problémánál nem a megoldásra, hanem a megoldás lehetetlenségére keres érveket. Különösen akkor, ha a saját hiányosságait erényként próbálja beállítani.

Ismétlem, felőlem mindenki úgy dönt gyerekkérdésben, ahogy akar. A pszichés önvédelmi duma nem érdekel, a másként döntők lesajnálása pedig elfogadhatatlan, mindkét oldalról.

2015. nov. 18. 15:56
 65/121 anonim ***** válasza:
97%
A gyerekvállalás nem jelent felelősségvállalást. Ha azt jelentené, csupa jó szülő lenne, nem lenne a kérdezőnek ilyen baja.
2015. nov. 18. 15:58
 66/121 anonim ***** válasza:
17%
Egyébként a világon semmi nem önzetlen. Mindenki mindent önzőségből tesz.
2015. nov. 18. 16:02
 67/121 anonim ***** válasza:
69%

15:08

A a halálod után a családodból nem lesz több hasznod mint a pénzedből. Az unokáid, esetleg dédunokáid emlékeznek majd rád halványan, és utána már a kutyát sem fogod érdekelni! Ellenben van rengeteg nagy ember akiknek sosem volt gyereke, és mégis letettek annyit az asztalra, hogy évtizedek, évszázadok, sőt évezredek óta emlékszünk rájuk, csodáljuk őket, tanuljuk őket az iskolában, visszatérünk hozzájuk útmutásért...

Amúgy meg az állatok valóban nem önzők, nincs választásuk, azt kell csinálniuk amit az ösztöneik diktálnak. Az emberek viszont miért szülnek gyereket? Mert az olyan cuki, mert babázni akarnak, hogy legyen valaki aki feltétel nélkül szereti őket. Azt ne mondd nekem hogy te, kufircolsz a pároddal, akkor olyan magasztos célok lebegnek a szemed előbb mint a csodálatos szakmád továbbadása meg a világ jobbátétele.

2015. nov. 18. 16:29
 68/121 anonim ***** válasza:
77%

67!

Tökéletesen megfogalmaztad a lényeget. De van egy olyan érzésem, hogy "a szaporodás az egyetlen cél" elv szerint élők ezt nem fogják érteni.....

2015. nov. 18. 16:33
 69/121 anonim ***** válasza:
70%

12:30

Miért kéne hálásnak lenni azért mert megszülettünk? Nem mi kértük, a szüleink döntöttek (vagy nem döntöttek) úgy. D*gni és szülni mindenki tud. Ez nem egy érdem. A felnevelés az más kérdés, de itt most nem arról van szó. És gratulálok, hogy neked jó gyerekkorod volt, sajnos ez nem mindenkire igaz.

Amúgy meg az egésznek mi köze a meg nem születéshez? Aki nem születik meg az nem érez, nem akar, az egyszerűen nincs. Nem hinném, hogy egy nem létező személyt túlzottan zavarna, hogy nem született meg hogy dinnyét ehessen. Amúgy meg neked 25 évesen ilyen felfogással még inkább valami romantikus rózsaszín filmben a helyed.

2015. nov. 18. 16:37
 70/121 A kérdező kommentje:

"Szerintem a média és a társadalom pont azt nyomja az arcodba, hogy szülj ha akarsz,ha nem."

Én is pontosan így látom.

De a legtöbb ember nem is gondolkozik el azon milyen világba vállal gyereket.

Én csak azt látom,hogy a többség egyre szegényebb.

Én nem fogok azért gyereket gyártani,hogy szerencsétlen irigykedjen a gazdagok gyerekeire,akiknek minden alanyi jogon jár,sőt az állam még támogatja is őket!

Nekem még volt úgymond gyerekkorom.

Nem volt ilyen nagy különbség a gyerekek között,mint ma.

És nem szeretném,ha az én gyerekem egy senkinek érezné magát ezek az emberek miatt.

2015. nov. 18. 16:45
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!