A szüleink miért nem értik meg, hogy mi ELVBŐL nem akarunk soha gyereket?
Se én,se a testvérem nem akarunk gyereket egy ilyen világban,így nem lesz unokájuk.
Mindig azt mondják,hogy megfogjuk bánni.
Szerintem pedig bőven nehéz az élet gyerek nélkül is.
"Az én szüleim még egy teljesen más világba vállaltak gyereket,akkor még volt jövőkép.De én ma vagyok ebben a korban,és én most nem ezt látom."
Ezt kb. sok száz éve mindig mondják :D
Milyen világban?
Ennél sokkal rosszabb világban a születtek emberek.
Jó,hát nekem ez nem érv,hogy volt rosszabb is.
Nem akarok senkivel versenybe szállni,hogy "Ki vállalt rosszabb világba gyereket".
Szerintem mikor világháború előtti időszak volt,feszült volt a politikai helyzet,akkor is sokan ha tehették volna nem vállaltak volna gyereket(csak ugye akkor még nem volt olyan fejlett a fogamzásgátlás,mint ma).
Most ezzel nem azt akarom mondani,hogy világháború előtt vagyunk,de nem valami jó a közhangulat.
Van párod? Volt már párkapcsolatod? Vagy elvből nincs és nem is lesz, nehogy boldog legyél ma ebben a szörnyű világban?
Én is gondolkoztam hasonlóan, mint te, nem akartam gyereket, mert jön a globális felmelegedés és ne kelljen szerencsétlennek a "világ végét" átélnie. Csak én nem 28 éves voltam, hanem 15 éves - és kissé depressziós.
Nem szeretnél pszichológushoz menni? Mert 28 évesen ezek az érvek és a hozzáállásod tényleg nagyon beteges.
"Bőven nehéz az élet gyerek nélkül is"
Ezt csak a mainstream média súlykolja az emberekbe, valójában a gyerek nem terheket szül, hanem célokat és ambíciókat ad...
Egy 28 éves 3 gyerekes apuka vagyok, se karrieremben se hobbimban nem tartanék sehol ha nem ösztönözne, hogy megteremtsem a gyerekeknek a legjobbat...
Az "ebbe a mai világba"... Miért milyen a mai világ? Fejlettebb az egészségügy mint előtte valaha, kevesebb a háború, globális szinten sokkal nagyobb biztonságban élünk mint valaha ez előtt... Néha ki kéne kapcsolni a tv-t és kimenni a lakásból...
Sokan írják, hogy "jobb is, ha az ilyennek nincs gyereke".
Elnézést, milyennek?
Olyannak, aki szerint ebbe a kifordult, pénzéhes, életellenes világba még önmagáért is elég felelősséget vállalni, nemhogy egy másik életért?
Szerintem ezt minden intelligens ember látja. Aki nem, az valószínű még mindig a rózsaszín babaszobájában él.
Mi az hogy olyannak?
Talán az,aki szül, de sz.ar anyuka és sz.ar apuka...az már attól mert bevállalt egy, két, három gyereket, mindjárt jobb ember is lett? Többet tett a világért? Önmagáért? Vagy mi?
Mert hogy gondolom azzal mindenki tisztában van, hogy a szülők 70%-a sz.ar. Nem ért ahhoz,ami a feladata lenne.
Nem is értem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!