A szüleink miért nem értik meg, hogy mi ELVBŐL nem akarunk soha gyereket?
Se én,se a testvérem nem akarunk gyereket egy ilyen világban,így nem lesz unokájuk.
Mindig azt mondják,hogy megfogjuk bánni.
Szerintem pedig bőven nehéz az élet gyerek nélkül is.
Miért az az érzésem, hogy csak provokálni akarsz?
Ha nem akarsz gyereket vállalni, akkor ne vállalj. Viszont szerintem ne gyere a világmegváltó érveiddel. Jól írták, hogy média birka vagy.
Ez a világháború miatti pánikolás meg egyszerűen hülyeség. Eddig is robbantgattak, öltek meg embereket, érdekes módon sose volt az, hogy "jaj nem merek elmenni a Bécsi vásárba, mert megölnek", "nem merek egyetemre menni mert megölnek". .... "nem merek gyereket vállalni, mert megölik"
Szerintem kapcsold ki a tévét, jobban jársz és jól nézd meg mit hiszel el.
Egyébként én sem akarok szülni.
11 éve boldog párkapcsolatban élek a férjemmel. 30 múltam. Csodálatos gyerekkorom volt.
Semmi bajom a gyerekekkel.
tudom, hogy nagyszerű szülő lennék.
És mégsem.
Hogy miért?
Mert ez a világ számomra undorító. Elég magamért felelősséget vállalni, hisz minden bizonytalan. A munkahely, a pénz, az ország helyzete, a világ helyzete... Senki nem tudhatja mit hoz a holnap. Egy gyerek pedig 20 év elköteleződést jelent, akármi van. Ha kitör a 3. világháború, ha kirúgnak és csöves leszel, akkor is! Már ha normális ember vagy....és nem csak unalomból potyogtatod a gyereket a nagyvilágba.
Nem tudom milyen volt mondjuk egy háborúban szülni. Nem tudom milyen volt régen. Mennyivel volt nehezebb, könnyebb. Nem is érdekel. De nem hiszem hogy a mai helyzet annyival biztonságosabb, szebb, jobb és boldogabb lenne.........sajnos.
Szerintem a média és a társadalom pont azt nyomja az arcodba, hogy szülj ha akarsz,ha nem. És nem azt, hogy ne szülj, mert jön a háború.......
Tehát birkáknak inkább a szülő embereket lehetne nevezni, hamár itt tartunk.
Egyébként meg nem értem miért kell támadni a kérdezőt. Azért mert nem ért egyet a nagytöbbséggel? Ki mondja meg azt, hogy azért mert a többség szülne, akkor ott van az igazság? Áhh...szerintem ahol sokan vannak, ahol sokan egy véleményen vannak..ott mindig bűzlik valami. Én azt mindig birkaszindrómának érzem...valahogy akkor is mennek egymás után az emberek, ha totál nincs igazuk, ha totál nem tudják mit csinálnak...
Ha majd eljön az igazi az életedben másként látod a világot. Bár 28éves vagy elég fura a világnézeted. Ha voltak is szerelmi kapcsolataid nem csodálom, hogy egy sem horganyzott le nálad. Az érveléseid elég trére sikerültek.
Egy gyermek születése és felcseperedése a világon az egyik legklasszab dolog.
Volt valami rossz tapasztalatod gyerekkorodban?
Miért vitatkozol itt idegenekkel arról, hogy elég jók-e az érveid, ami miatt nem akarsz gyereket? Nem akarsz gyereket és kész. Emiatt SENKINEK, a szüleidnek sem tartozol elszámolással.
Én MÁR nem akarok gyereket. (Régebben "sokat" akartam, de nem úgy alakultak a párkapcsolataim, most meg már túl idősnek érzem magam hozzá. Az pedig nekem sem érv, hogy mások szülnek nálam idősebben is.)
Amióta átlendültem a magam belső érzésvilága szabta "korhatáron", először nagyon kétségbe voltam esve (még az örökbefogadáson is gondolkoztam), most már egyre inkább igyekszem a jó oldalát látni, és azért abból is van bőven. Szóval ne görcsölj a kritikák miatt, zárd rövidre az ilyen beszélgetéseket, és élvezd ki az előnyöket!
Ha te ezt elvből tudod, és belül úgy is érzed, akkor nem kell senkinek sem magyarázkodni. Élj úgy, ahogyan te akarsz, és ne foglalkozz másokkal.
A "nem lesz unokám" már eleve önzés: mert róla szól. Nem arról van szó, hogy te mit akarsz, hanem arról, hogy NEKI nem lesz valamije, miattad. (Ugye, érzed benne bűntudatkeltést? --- > Te vagy a bűnös, hogy anyuka nem unokázhat! Pedig nem: ő a bűnös, mert önző és nincs tekintettel rád, csak önmagára.)
Meg kell neki mondani, hogy a te életed a te döntésed, és semmi köze hozzá. Felnőtt ember vagy, nemde?
Nek tudunk a fejükkel gondolkodni, nem tudjuk, ők miért nem tudják megérteni. Te el tudod magyarázni? Azt megértik, amit mondasz nekik? Nem kell egy azonos véleményen lennetek, de az mást jelent, hogy nem ért egyet veled, meg, hogy nem ért meg téged.
Én tudom, miért akarok és miért nem akarok gyereket. És semmi beleszólása nincs ebbe más embernek, mint a páromnak és nekem. Véleménye meg legtöbb embernek van. Azt ugyan úgy tiszteletben tartom, mint ahogy tőlük is elvárható, de én nem várom el. Mert az ő viselkedésük nem engem jellemez, azért nem én felelek.
Szóval: ők nem értenek meg téged, vagy nem értenek veled egyet?
Ha nem akartok gyereket, az a ti dogotok, de azt ne várd el a szüleidtől, hogy meg is értsék. Gondolomők mindennél jobban szeretnének unokát, akkor nem fogják csak egy szóra elengedni, hogy "ha nem, hát nem". Amit az ember nagyon szeretne, annak a reményét soha nem adja fel. Az életetek hátralévő részét ez az egyet nem értés végig fogja kísérni.
Az a rettenetesen félelmetes 50 év múlva bekövetkező dolog meg eljön velük is, nélkülük is, de nekik talán volna esélyük rá, hogy változtassanak rajta. Ha ettől rettegve éled az életed, és mindenben a problémát látod, akkor rossz lehet neked, és jobb is, hogy nincs gyereked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!