Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleink miért nem értik...

A szüleink miért nem értik meg, hogy mi ELVBŐL nem akarunk soha gyereket?

Figyelt kérdés

Se én,se a testvérem nem akarunk gyereket egy ilyen világban,így nem lesz unokájuk.

Mindig azt mondják,hogy megfogjuk bánni.

Szerintem pedig bőven nehéz az élet gyerek nélkül is.

2015. nov. 17. 23:31
 71/121 A kérdező kommentje:

Önzőség.Ja,erre nem akartam kitérni.

Szerintem a kérdés nem erről szól.

Aki gyereket akar,az azért önző,mert nem érdekli sem a túlnépesedés,sem hogy mások kárára vállal gyereket,csak a saját önzőségét elégíti ki.

Aki meg nem akar gyereket,az azért önző,mert csak magának akar élni,stb.

Szóval az önzőséget ne vegyük alapul,mert minden ember alapvetően önző.

Az egyik rokonom főnökének már a 10 éves gyerekei istennek hiszik magukat,mert gazdagok.

Irreális elvárásaik vannak,amiket a nagyszülők teljesítenek is.

Már gyerekként megéreztetik velük,hogy hatalmuk van a szegények felett.

Én pedig belátom,hogy ilyen színvonalat soha nem tudnék megadni egy gyereknek.

Szerintem a legtöbb szülőt nagyon hidegen hagyja,hogy az ő gyerekének milyen világgal kell majd szembenéznie.

Nézd meg,a mostanában történt politikai eseményeket.Terrorizmus,öldöklések.

Akikből ilyen terrristák lesznek biztos nem azért lettek azok,mert olyan kiegyensúlyozott,jó gyerekkoruk volt.Többnyire a csóró,nincsteleneket tudják fanatiázálni.

Egy gazadag gyerekéből sosem lesz terrorista.

2015. nov. 18. 16:54
 72/121 A kérdező kommentje:

"A gyerekvállalás nem jelent felelősségvállalást."

A gondolkodó embereknek azt jelent.

Viszont a legtöbben természetesnek veszik,hogy szaporodnak,és annak nincs hatása a világra.

Ezért nem is érdekli őket.

Vagy nézd meg a mai trendeket a gazdagoknál.

Régen elég volt nekik 1 gyerek is,ma valamiért a 3+ gyerek a menő.Az kicsit sem érdekli őket,hogy azért,hogy ők ennyien olyan színvonalon éljenek,ahhoz rengeteg embert kell eltaposni.

Nem számít nekik,mert nekik mindent lehet,mert pénzük van.

Én ilyen "értelmiség" közé nem vállalnék gyereket.

2015. nov. 18. 17:08
 73/121 anonim ***** válasza:
100%

Pont ezt írtam, hogy ha felelősséggel vállalnának gyereket, nem szülnének 8 gyereket a vályogházba. Majd ahogy jön a hideg, tele lesz a híradó "felelősségteljes" szülőkkel, hogy segítsük már ki őket karácsonykor.

Egyébként amit írtál a gyerekkorról, nekem mostanában nem telik el nap, hogy ne jutna eszembe, hogy "köszönöm, hogy nem most vagyok gyerek", mert szerintem nem bírnám ki.

2015. nov. 18. 17:19
 74/121 anonim ***** válasza:
96%

"Nekem még volt úgymond gyerekkorom.

Nem volt ilyen nagy különbség a gyerekek között,mint ma. " - kérdező, itt a pont...

2015. nov. 18. 17:25
 75/121 anonim ***** válasza:
75%

"Miért lenne önzőség gyereket szülni? Ti nem vagytok hálásak a szüleiteknek azért, mert élhettek?"

Őszintén? Hát nem... :D

Az a balf.asz meg aki azt írta, hogy az élet lényege a szaporodás, meg a gének továbbadása, amúgy semmi értelme. Most akkor ne adj isten, egy olyan ember, akinek nem lehet gyereke valami ok miatt (betegség, stb), az lőjje főbe magát, mert úgysincs értelme az életének?

2015. nov. 18. 17:26
 76/121 anonim ***** válasza:
31%

Azon gondolkodom, vajon hány embernek jut eszébe halálakor, hogty hű, de jó, hogy nincs gyerekem, és hány gondol arra, hogy de jó lenne, ha lenne, legalább velem lenne most valaki.

Ezt gondold végig.

2015. nov. 18. 17:26
 77/121 anonim ***** válasza:
68%

Nekem még volt úgymond gyerekkorom.

Rajtad múlik, hogy a gyerekednek is lesz-e. Nem veszi el se a szomszéd. se az iskola se a média, senki tőle a gyerkkort. Akinek nincs, az kérje számon a szülein, hogy miért nincs.

2015. nov. 18. 17:32
 78/121 anonim ***** válasza:
79%

76. Én meg azon gondolkodom, hogy hány ember gondolkodik el a halála UTÁN azon, hogy tyű, nekem van gyerekem, én aztán letettem valamit az asztalra, most biztos sokat gondolnak rám! :D

Most komolyan, valakinek azért kell gyerek, hogy a halálos ágyán fogja a kezét? Amúgy meg mennyi idős ember hal meg egyedül, magányosan, vagy valami otthonba berakva, akinek van gyereke? Nem kevés...

2015. nov. 18. 17:33
 79/121 anonim ***** válasza:
60%

Nem volt ilyen nagy különbség a gyerekek között,mint ma. " - kérdező, itt a pont...

Ez beteges.

Szóval aki nem tudja audival suliba hordani, inkább ne szüljön?

Az is a szülő dolga és felelőssége, hogy értéket adjon át. Igen, azt is, hogy másnak több van, de nem számít. Dolgozzon, éljen úgy, hogy majd egyszer neki is több lehessen.

Én 77-ben születtem, és bizony hatalmas különbségek voltak már köztünk is általánosban, a középiskoláról nem is beszélve.

2015. nov. 18. 17:34
 80/121 A kérdező kommentje:

Amikor meghalsz,akkor szerintem tök mindegy ki van veled.

Úgy is mindenki egyedül hal meg,senki nem kísérheti el,vagy mehet vele.

Másrészt egyszer az élet is megfog szűnni a Földön.Szóval tök mindegy,hogy az én génjeim 50 év múlva vagy 5 millió év múlva pusztulnak ki.

De ha így halad az emberiség nem jósolok neki még 5 millió évet,az tuti.

2015. nov. 18. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.