A szüleink miért nem értik meg, hogy mi ELVBŐL nem akarunk soha gyereket?
Se én,se a testvérem nem akarunk gyereket egy ilyen világban,így nem lesz unokájuk.
Mindig azt mondják,hogy megfogjuk bánni.
Szerintem pedig bőven nehéz az élet gyerek nélkül is.
" szívedben ennyi gennyes gyűlölet az emberek iránt: "
Ja,persze,mert a kapitalista társadalom a szeretetről szól:)
Azok az emberek,akik mind luxusban akarnak élni mások kárára azok igen is élősködnek másokon és a Föld nevű bolygón.
Nem lenne itt gond,ha mindenki középkor szintjén szeretne élni,de mindenki luxusban akar élni,ezzel van a baj.
98!
Nem szidom a szüleimet, hisz én döntöttem arról, hogy bevállom ezt az életet.. ;) Amúgy meg ugye nem azt akarod mondani, hogy az élet célja csak a szaporodás??! Elhiszem, hogy van akinek igen. De annyi minden más van amiért még érdemes.. pl. ha olyan munkát végzel, amivel másoknak segítesz. Számomra ez az élet értelme, és nem az, hogy a géneimet feltétlenül örökítsem. Félreértés ne essék. Nekem semmi bajom azzal, aki szül. Biztos vagyok benne, hogy egy csodában van része! De nem hiszem, hogy csak azért születünk meg, hogy éljünk és szaporodjunk , aztán ennyi volt, finish.
Nem, dehogy akar luxust. Megélhetést akar, tisztes munkát, szeretni akar a többség. A 7,3 milliárd emberből 5 milliárd napi 2 dollárnál kevesebből él - mondják a statisztikák. A közvetlen környezetedről beszélhetsz - de nagy ám a világ. Nézd csak:
Hát,hogy most mi az élet értelme abba ne menjünk bele,mert igen hosszan lehetne erről vitatkozni.
Igazából minden egyed célja a túlélés elsősorban,én ezt mondanám.Erre vagyunk kódolva.
Na,de most induljunk ki abból,amit TE mondtál,hogy az élet értelme a fajfenntartás.
Ugyebár ahhoz,hogy egy faj életképes legyen OPTIMÁLIS egyedszámra van szüksége.
Ha túl kevés az is baj,ha túl sok az is baj.
Jelenleg a Földön túlnépesedés van,mint írtam nagyon drasztikus változások fognak bekövetkezni,ha meghaladja az emnberiség a 10 milliárd főt.
Tehát a fajnak ez káros,közösség szinten is,és egyed szinten is.
Ha mindenki csak agyatlan módra szaporodna,akkor úgy élnénk,mint az állatok.
Ők ugye ösztönből teszik ezt,nem tudatosan.
De a fejlett élőlényeknél amúgy is a minőségre megy a szaporodás,nem a mennyiségre.
Annak semmi értelme,hogy Földre több milliárd ember szülessen és ókori szinten éljenek.Na meg a technika fejlődése és az érdekek ezt nem is engednék ma már meg.
Tehát világosan látszik,hogy ekkora egyedszámmal ez a mostani jóléti világ nehezen lesz fenntartható,és mindenképpen népességcsökkentésre lesz szükség.
Most ezt lehet humánus eszlözökkel is,és embertelen módszerekkel is.Lehet választani melyik a jobb.
Sajnos ez a gazdasági rendszer,amiben élünk a végtelenségig nem tud építkezni,és nem is tud(akar) mindenkinek munkát biztosítani.
Csak sajnos a legtöbb ember a mának él,meg "csak az én életem" számít.Közösségről beszélnek,amikor mindenki egyed szinten önző és nem akar semmiről lemondani a közösségért.
Ha beüt a krakk,akkor majd senki nem akar az lenni,akit kiszelektálnak.
Ja,persze,mert aki tudatosan figyeli a jövőt és mérlegel a döntéseit,az egy troll.
Azt elismerem kevés olyan ember,van aki így gondolkodik.
A legtöbben azért vállalnak gyereket,mert ők erre vágynak,az másodlagos ,hogy a gyereknek milyen élete lesz vagy milyen világban kell majd helytállnia.
Nekem ezért is fura mikor sokan azt mondják,hogy ők szeretetből vállalnak gyereket.
Én meg szeretetből nem.Nem tenném ki egy világháború átélésének a gyerekemet.És erre ha nem is neki,de lehet az ő gyerekének lenne már esélye.
nem azért vagy troll, mert tudatos vagy... Ha hiszed, ha nem; ahhoz is tudatosság kell, h ebben a világban ne így akarj létezni, ne ilyen gondolatisággal.
Ja, h szted azok az emberek vakok vagy buták? Hát bocs. Én nem ítélkezem az eredeti kérdésedben, mkinek szíve joga, h akar e vagy sem. Én sem vagyok benne biztos h akarok. Abban is egyetértünk, h ez élethosszon át tartó hatalmas felelősség.
Viszont az egyéb érveid.. Hááát... Még mindig azt mondom, h nagyon demagóg. Mintahogy az is, h úgy érzed, h magyarázkodnod kell bkinek.
Felnőtt emberek vagyunk, a saját éltünkért vállalt felelősséggel és elsősorban magunknak tartozunk elszámolással.
Ha mi, az emberemmel végül úgy döntünk h nem lesz gyerek, akkor ennyi.
Senkinek sem kell magyarázkodnunk h miért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!