Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleink miért nem értik...

A szüleink miért nem értik meg, hogy mi ELVBŐL nem akarunk soha gyereket?

Figyelt kérdés

Se én,se a testvérem nem akarunk gyereket egy ilyen világban,így nem lesz unokájuk.

Mindig azt mondják,hogy megfogjuk bánni.

Szerintem pedig bőven nehéz az élet gyerek nélkül is.

2015. nov. 17. 23:31
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/121 anonim ***** válasza:
40%

"Az, hogy 28 évesen ugyan azt gondolod, mint 18 évesen azt jelenti, hogy még nem nőttél fel."

Ez komoly??? Ezt hogy sikerült összeraknod?

A kérdező érvelése gyerekes. Ha most is úgy gondolja, mint 10 éve, az nem azt jelenti, hogy igaza van, hanem azt, hogy még nem nőt fel.

2015. nov. 18. 13:14
 52/121 anonim ***** válasza:
39%
Én is látom az élet szépségeit, hálás is vagyok értük. De ettől még nem fogok szülni. És továbbra is tartom azt, hogy aki gyereket vállal ugyanannyira önző, mint az,aki nem. Ego, ego, ego. Itt is, ott is. Hiába rizsáztok, senki sem jobb, több a másiknál csak azért, mert hajlandó volt szülni. Az a felvetés meg miszerint ha mindenki úgy gondolkodna, hogy nem vállal gyereket...egy idő múlva az öregek éhe halnának, hisz nem lenne aki eltartsa őket..nos, erre nincs esély. Egyszerűen azért nincs,mert még mindig bőven elegen akarnak gyerek vállalni. Sőt, vannak népcsoportok akik szinte unalomból is szaporodnak, mint a nyulak. Az már mondjuk megint más kérdés, hogy azok a gyerekek sem fognak eltartani senkit sem...mivel nem is dolgoznak. Há-há. Szép az élet! Naná!
2015. nov. 18. 13:20
 53/121 anonim ***** válasza:
67%

Kérdező, úgy tűnik, a legtöbb válaszadó el sem tudja képzelni, hogy van az övékéhez képest másfajta értékrend és gondolkodás is, és azt hiszik, azt mindenképp minősítgetni kell.

Én továbbra is egyetértek veled, tán mert nem a mainstream médiából tájékozódom... de azzal sincs semmi gondom, hogy más meg vállal gyerekeket, nem vagyunk egyformák.

A szüleid meg szimplán önzők, mert azt akarják, hogy az ő álmaikat valósítsátok meg, és nem azt, hogy a sajátjaitokat.

2015. nov. 18. 14:05
 54/121 anonim ***** válasza:
62%
#51 "A kérdező érvelése gyerekes. Ha most is úgy gondolja, mint 10 éve, az nem azt jelenti, hogy igaza van, hanem azt, hogy még nem nőt fel." - ez ostobaság, a dolog egyszerűen annyit jelent, hogy a Kérdezőnek szilárd elvei vannak, nem opportunista, aki a pillanatnyi érdekeihez igazítja mindig a gondolkodását.
2015. nov. 18. 14:07
 55/121 anonim ***** válasza:
82%
Én is 28 vagyok, és egy csomó mindent úgy gondolok, mint 10 éve, sőt. Ez nem jelenti azt, hogy nem nőttem fel.
2015. nov. 18. 14:15
 56/121 anonim ***** válasza:
89%
Előző, én meg 50 vagyok, és az élet alapkérdéseiről most is úgy gondolkodom, mint 16 évesen... Persze, az ember él, tapasztal, a véleménye finomodik, csiszolódik, árnyaltabbá válik - de alapvetően nem lesz belőle egy másik ember. Ha valaki homlokegyenest megváltozik, az 16 évesen nem volt elég érett - akkorira az embernek már kialakul az alapvető személyisége és értékrendje általában - ez ennyi.
2015. nov. 18. 14:27
 57/121 anonim ***** válasza:
68%

"Szerintem a média és a társadalom pont azt nyomja az arcodba, hogy szülj ha akarsz,ha nem."

Ez szerintem nem igaz. A média meg az életünk iránya pont, hogy azt nyomja az arcodba, hogy ne vállalj felelősséget, ne kötelezd el magad, vedd meg, dobd el, csak magaddal törődj, csak úgy tökéletes az élet, ha 40 évesen tökéletes testtel szörfözöl Miamiban az esti parti előtt, mert 40 az új 30 és 30 az új 20 stb. stb.

2015. nov. 18. 14:27
 58/121 anonim ***** válasza:
56%

Istenem mekkora buta emberek vannak.

Önzőség lenne a gyerekvállalás? Igen, a világ így működik. Az összes élő faj arra törekszik, hogy a SAJÁT génjeit örökítse, minél nagyobb mennyiségben.

Egy virág, egy gomba, egy nyúl, mekkora önző bunkó, hogy a saját génjeit akarja örökíteni és ezért szaporodik orrba szájba. Ez az élet emberek.

Akármilyen szomorúnak is hangzik, ez a célja az életünknek, a szaporodás és fajfenntartás.

Amúgy nem rábeszélni akarok senkit, nem különösebben érdekel mit csinál a kérdező.

Mindenesetre én öregkoromban visszagondolva arra, hogy mit értem el, nem arra lennék büszke, hogy mennyit dolgoztam (kit érdekel, túlvilágon nem lesz hasznom belőle?), hanem hogy van egy szerető, boldog családom.

Ha ezt "létre tudom hozni", akkor volt értelme az életemnek. Ha nem, akkor mi az értelme? A naplemente nézegetés? A vagyon gyűjtés?

2015. nov. 18. 14:38
 59/121 anonim ***** válasza:
61%

"Akármilyen szomorúnak is hangzik, ez a célja az életünknek, a szaporodás és fajfenntartás. "

Ez nem szomorúan hangzik, hanem tévesen.

A költészet, a zene, művészetek és vallások nélkül simán élnénk és szaporodnánk, mint a nyuszik. Sőt, szavakkal való beszéd nélkül is - minden tudnánk kommunikálni a lét-és fajfenntartáshoz.

Tehát van itt valami + , ami fölösleges az állatoknak nekünk embereknek viszont nem.

2015. nov. 18. 14:45
 60/121 anonim ***** válasza:
71%

Akkor legyél mondjuk egy híres zongorista vagy író, de család nélkül. Ez megint miért jó? Eggyel több zongoradarab vagy könyv született. És? Te így is úgyis meg fogsz halni majd egyszer.

Ha van családod, ők továbbviszik a nevedet, a tanításaidat...stb., akkor talán volt értelme a munkásságodnak.

Ha nincs, a kutya se fog rád emlékezni.

Meg hát ez lenne a cél nem? Azért fejlesztjük magunkat, azért tanulunk, hogy a következő generációnak tovább tudjuk majd adni a tudásunkat, hogy tanítani tudjuk őket.

Legalábbis így kellene, hogy működjön. Csak ez sokszor nem történik meg...így tűnt el pl. nagyon sok szép szakma is és veszett el nagyon sok olyan tudás, ami a paraszti életben még mindennapos volt, ma meg már csodaszámba megy, ha esetleg hallott róla valaki. Ja hogy ma már nincs szükség rá? Miért nem? Mert egy olyan világban élünk, ahol mondvacsinált szakmákkal/munkákból próbálunk boldogulni és azon kattog az agyunk, hogy mi értelme. Teljesen elvágjuk magunkat a természettől és ebbe fogunk belepusztulni.

A világ egyre gyorsabb, mi meg egyre hülyébbek leszünk. De ezen lehetne változtatni.

Azt hiszem kicsit elkanyarodtam a témától :D

2015. nov. 18. 15:08
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!