Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleink miért nem értik...

A szüleink miért nem értik meg, hogy mi ELVBŐL nem akarunk soha gyereket?

Figyelt kérdés

Se én,se a testvérem nem akarunk gyereket egy ilyen világban,így nem lesz unokájuk.

Mindig azt mondják,hogy megfogjuk bánni.

Szerintem pedig bőven nehéz az élet gyerek nélkül is.

2015. nov. 17. 23:31
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/121 anonim ***** válasza:
65%
Szia! Nem olvastam végig a válaszokat. Nem akarok semmibe beleszólni, csak leírom a saját tapasztalatomat. Én sem akartam gyereket. Soha. Sőt el akartam köttetni a petevezetékemet, mert annyira biztos voltam benne hogy soha az életben nem akarok anya lenni. 30 éves vagyok. Kb. 1 hónappal ezelőttig halál biztos voltam ebben. Hallottam már több embertől hogy van ilyen, de ha nem velem történik biztos nem hiszem el. Egyszerűen egyik napról a másikra úgy ébredtem hogy nekem kell egy baba. :)
2015. nov. 18. 09:01
 42/121 anonim ***** válasza:
97%
Kérdező, igazad van, ne hallgass senkire! az pedig ne érdekeljen, mit szólnak a szüleid, a ti életetek, nem az ökék!
2015. nov. 18. 09:04
 43/121 anonim ***** válasza:
72%

háát ez elég hülye érv. Ennyi erővel anyám és a nagybátyám sőt a nagyanyám sem születhetett volna meg, hisz előttük állt még a háború vagy 1956. Szóval mindig lesz valami szörnyű vég és igen sok probléma előtt áll a gyerek globális felmelegedés, éhínség, 3.világháború.

De emiatt nem szülni szerintem csak kifogás arra, hogy te nem akarsz és kész azt hiszed ha ebbe az érzelgős maszlagba takarod a tényt, hogy nem akarsz gyereket akkor jobban elfogadják a döntésedet. Szólok senkit nem érdekel miért nem akarsz csak szimplán az zavarja őket, hogy nem lesz unokájuk, egyébként enyhe kamasz lázadás féle feltűnési viszketegségnek hittem mindaddig amíg nem írtad a korodat.Ez nem baj ha nincs kedved szülni(nekem se volt sokáig),de akkor nem kell ilyen hülyeséggel takarózni vagy legalábbis nem kell hangoztatni. Akkor már inkább hazudtad volna azt hogy meddő vagy.

2015. nov. 18. 09:07
 44/121 anonim ***** válasza:
67%

" a legtöbb embert,aki gyereket vállal,nem is igazán érdekli a gyereke sorsa,akkor is szülessen meg,mert neki most éppen erre van szüksége,hogy kielégítse a saját kis önzőségét. "

-írod kérdező. Ritka sötét és ostoba gondolat. Mindenkinek, az egész világnak jobb, valóságos megváltás, ha nem szaporodsz, ezt mondd meg a szüleidnek.

2015. nov. 18. 09:34
 45/121 anonim ***** válasza:
78%

Egyébként igen, a legtöbb ember önzőségből vállal gyereket. Mert hát gondoljunk már bele. Miért akar szülni valaki? Mert édesek a babák, jön az ösztön, sok szeretet adnak, lesznek unokák a szülőknek, lesz aki öregkorában rányissa az ajtót, lesz aki tovább viszi a géneket. Nos, akkor ez nem csak a szülőről szól? ó, dehogynem! Hol van itt a gyerek? Ő egy önálló, külön ember. Saját sorssal, saját élettel. Nem egy rendelésre készült játékbaba..

Az meg, hogy volt aki azt írta, inkább mondta volna azt simán a kérdező, hogy meddő és kész...te jó ég... Miért kellene bárki elől is letagadni, hogy mit érez, gondol valaki?? Miért kellene hazudni? És ha egy gyermeket nem akaró ember, el tudja fogadni azt, hogy van, aki szülni akar...akkor miért nem lehet ugyanezt elvárni a másik tábortól is? Tartsuk tiszteletben a másik döntését. Mindegy, hogy milyen indokokkal támasztja alá. Ez ugyanis a lényeg szempontjából tökéletesen lényegtelen.

2015. nov. 18. 11:41
 46/121 anonim ***** válasza:
35%

Az, hogy 28 évesen ugyan azt gondolod, mint 18 évesen azt jelenti, hogy még nem nőttél fel.

A világ olyan amilyenné alakítod. A gyereked olyan lesz, amilyenné te neveled, úgy fog viselkedni amilyen példát tőled lát.

Pesszimista, állandóan kesergő, tenni nem akaró embereknek ilyen gyerekeik lesznek. Ilyen nemzet lesz a jövő.

Ha másként gondolkodsz, akkor a jövő nemzedéke is másként fog.

Egyszerű megfutamodni, de a jövő attól függ, hogy mi milyen embereket adunk a jövőnek.

Ha meghagyjuk a lehetőséget a kisebbségnek, a szélsőségeseknek stb, akkor valóban nincsenek jó kilátásaink.

2015. nov. 18. 11:48
 47/121 anonim ***** válasza:
58%

Miért lenne önzőség gyereket szülni? Ti nem vagytok hálásak a szüleiteknek azért, mert élhettek? Nem tudtok semminek örülni? A karácsonynak, a szép tájaknak, a barátokkal együtt töltött időnek, bográcsozásnak, a másik ember mosolyának, amit hálából "ad" neked? Ey finom pizzának, egy hideg görögdinnyének, a szerelmeteknek, egy romantikus sétának, egy közös ebédhez a családdal? Komolyan nem látjátok az élet szépségeit?

Mert én ezeknek mind örülök és tök hálás vagyok a szűleimnek az életért, a boldog gyerekkori emlékekért, mindenért.

25 éves vagyok, de majd meghalok azért, hogy yerekem lehessen. Nem önzőségből, hanem azért, hogy átélhesse ő is az élet kisebb-nagyobb csodáit.

2015. nov. 18. 12:30
 48/121 anonim ***** válasza:
98%
Nos, ez elég érdekes. Persze, a Te döntésed. ettől függetlenül mondok valamit. Ha ezentúl mindenki úgy határozna, ahogy Te (mondom, MINDENKI, most abba ne menjünk bele, hogy ez mennyire releváns, avagy mennyire életszerű, csak elméletben),akkor komoly gondok lennének, mikor úgy a hatvanas éveidbe érnél. Még lennne egy minimális réteg, aki termel valamit, de ahhoz már nem lenne elég mindez, hogy fenntartható, vagy egyáltalán élhető maradjon a jövő. Ergo az elöregedett társadalom, vígan, danolászva halná éhen bele magát az elmúlásba, avval a sziklaszilárd meggyőződéssel a szívében, hogy milyen jót tett. Föld anya nyilvánörülne, regenerálódhatna egy kicsinykét szegény. Ám mivel ez a veszély nyilvánvalóan nem fenyeget, a döntésednek felfoghatjuk úgy is, pozitív következménye lesz. Abból a szempontból mindeképp, hogy Te magad helyesnek véled és ez a lényeges. A kedvenc mátrixos dialógjaim egyike, mikor az orákulum a döntésekről beszél. A legjobb döntés az, amit mindig, később is ugyanúgy meghoznánk, akkor kiállta a próbát, ha soha nem bánjuk meg. Így ha majd idős korodban visszanézel és azt mondod, erről ugyanígy döntenél, akkor tudhatod, hogy helyesen tetted. Előbb nem fog kiderülni.
2015. nov. 18. 12:52
 49/121 anonim ***** válasza:
40%

"Az, hogy 28 évesen ugyan azt gondolod, mint 18 évesen azt jelenti, hogy még nem nőttél fel."

Ez komoly??? Ezt hogy sikerült összeraknod?

2015. nov. 18. 13:01
 50/121 anonim ***** válasza:
79%
47-es, én mindennek örülök, amit felsoroltál, imádom az életem, de ez nem változtatja meg a dolgot, hogy önzőségből születtem.
2015. nov. 18. 13:06
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!