Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleink miért nem értik...

A szüleink miért nem értik meg, hogy mi ELVBŐL nem akarunk soha gyereket?

Figyelt kérdés

Se én,se a testvérem nem akarunk gyereket egy ilyen világban,így nem lesz unokájuk.

Mindig azt mondják,hogy megfogjuk bánni.

Szerintem pedig bőven nehéz az élet gyerek nélkül is.

2015. nov. 17. 23:31
 81/121 A kérdező kommentje:

Jaj,nem kell ide Audi,meg ilyesmik.

Totál sokkal egyszerűbb dolgok.

Nézd meg ma milyen igények vannak csak az ember alakját nézve.

Konditerem,testépítés lányoknál,fiúknál is.

Ez rengeteg pénzbe kerül.

Csak a minőségi étkezés,stb.Örül az ember,ha egymagának megtudja ezeket adni.

És ezek még hasznos,jótékony dolgok,mert ugye a sportolás egészséges.

Nem ilyenekre gondoltam,hogy kinek milyen telefonja van,meg milyen autóval jár,és milyen házban lakik,az még csak utána jön.

Szóval 20-30 éve a párválasztást is az határozta meg,hogy legyen meg minden foga,meg legyen valami végzettsége.

Ma már annyi elvárásnak kell megfelelni,és ebben az elszegényedő világban egyre kevesebben tudnak.

2015. nov. 18. 17:40
 82/121 anonim ***** válasza:
71%

És te miért nem teszel azért, hogy több pénzed legyen a gyerekedre? Az nem mentség, hogy olyan színvonal sosem lesz mint a tesód főnökének. A tesód főnökénél ezer gazdagabb ember van, mindenkinél van gazdagabb, ez mégsem állítja meg őket.

Nem az a baj itt, hogy nem akarsz gyereket. Én sem akarok. De én tojok bele, hogy milyen élete lenne. Egyszerűen csak nem vágyok rá. Ilyen egyszerű. Te meg úgy tűnik szeretnéd a gyereket csak nem mersz mert túl negatív a hozzáállásod.

2015. nov. 18. 17:43
 83/121 A kérdező kommentje:

"Én 77-ben születtem,"

Azért az nem hiszem.

Én 10 évvel vagyok fiatalabb tőled,de általános iskolában még nem voltak ilyen nagy különbségek a gyerekek között.

Az emberek látják,hogy mások hogy élnek,és ők is úgy akarnak.Egyre szélesebb körű a luxus.Sokkal nagyobb,mint 20-30 éve.

Ma már olyan pénz van a szépség és luxusiparban,hogy ez egy vezető ág a kapitalizmusban.

Amikor általános iskolás voltam,akkor kezdtek divatba jönni,hogy telefont veszünk a gyerekeknek.

Csak akkor még nem voltak 200 ezres luxustelefonok.Hanem kisebb különbséggel voltak jobb-rosszabb telók.

2015. nov. 18. 17:45
 84/121 A kérdező kommentje:

Nem,én nem is vágyok rá.

De ha vágynék,sem vállalnék,mert ebben az anyagias világban nem tudnám neki azt biztosítani,amit kellene.

Nem születtem gazadagnak.A szegények 90%-a pedig szegényen is fog meghalni.

2015. nov. 18. 17:48
 85/121 anonim ***** válasza:
27%
Az milyen már, hogy sok felnőtt azt hiszi, mindenki békésen, tiszta aggyal, ágyban fekve hal meg.
2015. nov. 18. 17:48
 86/121 anonim ***** válasza:
76%

#79 "Szóval aki nem tudja audival suliba hordani, inkább ne szüljön?" - nézd, ez mindenkinek a saját döntése...

"Ez beteges" - szerintem meg az beteges, ha valaki egy másféle értékrendet, világlátást vagy gondolkodást egyből minősítgetni kezd...

Egyébként nézd, amikor én voltam gyerek, akkor még nem az "öngondoskodás és egyéni felelősség" röfögésről szólt a világ, és nem függött a szülő pénztárcájától, hogy a gyereke el tud-e menni egy őt érdeklő szakkörre, vagy épp egy nyári táborba.

Másfelől én meg pont olyan emberré nem kívánnék válni, aki "csak ÉÉÉÉN és az ÉÉÉÉN családom, mindenki más le van..." - azt hiszem, előbb kötném fel magam.

És nem, lehet itt 55x leírni azt, hogy "Rajtad múlik, hogy a gyerekednek is lesz-e." - de ez kérlek nem igaz, ha a fejed tetejére állsz se tudod megszabadítani azt a gyereket se a "rendpárti-értékelvű" szennytől, se az "erősebb kutya izél" rendszertől.

2015. nov. 18. 18:17
 87/121 A kérdező kommentje:
Teljesen egyetértek az utolsóval!
2015. nov. 18. 18:29
 88/121 A kérdező kommentje:

"Másfelől én meg pont olyan emberré nem kívánnék válni, aki "csak ÉÉÉÉN és az ÉÉÉÉN családom, mindenki más le van...""

Pontosan ezt látom magam körül.

Mindenki leszar mindenkit.Csak saját maga és/vagy az ő családja érdekli.nekik legyen meg minden,és ezért bármire képes,áttapos bárkin.

Én sajnos nem tudok ilyen lenni.

2015. nov. 18. 18:31
 89/121 anonim ***** válasza:
39%
kedves kérdező: egyet értek veled, aki igazán figyel maga körül, és nézi a híreket, tisztában van azzal, hogy nagyjából merre halad a világ. a "vakok" meg becsukják a szemüket, és csak hajtják a maguk igazát. nem tudom, hogy láttad-e a mad max filmeket, de azok nagyjából jól körülírják, hogy mi is történhet a jövőben, ha nem vigyázunk. és most senki se jöjjön azzal, hogy "az csak egy film", inkább nézze meg maga is, és gondolkodjon. én 29 vagyok, sosem fordult meg a fejemben a gyerek gondolata, és nem is vágyok rá. anyu néha emlegeti, hogy szeretne unokát, de majd csak abbahagyja. az a lényeg, hogy próbáld meg élvezni az életed, mert ez az egy van belőle, sz@rd le, hogy ki mit gondol.
2015. nov. 18. 20:50
 90/121 anonim ***** válasza:
28%

Hát én már csak röhögni tudok. :DD

Ha nem akarsz kérdező gyereket, minek hangoztatod a beteges érveidet? A kérdésedben is úgy fogalmazol, hogy egy ilyen világba nem akarsz gyereket. Aztán hozod fel a hülyébbnél hülyébb érveidet, majd aztán közlöd, hogy te nem is vágysz gyerekre. Aki nem vágyik gyerekre, az nem vágyik és pont. De te vágynál ezek szerint, csak nem Eldorádóban élsz, így nem akarsz.

És válaszolj légyszíves, volt már párkapcsolatod?

2015. nov. 19. 06:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!