Apámat felidegesítettem és nagyon megvert! Mit csináljak?
Hihetetlen milyen válaszok vannak itt. Inkább az apja verje? What?!
A családon belüli erőszak ennyire elfogadott, mindennapos dolog manapság, hogy egyesek csak legyintenek, mondván, hogy a kölyök úgy is megérdemelte, meg jót tesz neki egy-két atyai pofon, stb? Nem mondom, kiskoromban ha csúnyán beszéltem, én is kaptam a fenekemre, na de véresre azért még nem vertek!
Milyen anya az, aki hagyja hogy verjék a gyerekét!?
Szánalmas!
"A családon belüli erőszak ennyire elfogadott, mindennapos dolog manapság, hogy egyesek csak legyintenek"
Igen, sajnos elképesztő a helyzet ezen a téren.
És nem, nem arról van szó, hogy elcsattan egy-két atyai, nevelő pofon. Bár azzal sem értek egyet, de itt most egyáltalán nem erről van szó.
Sokan az efféle durva, brutális bántalmazást is nevelőeszköznek állítják be, és mint látod, sokan még egyet is értenek vele. A bántalmazó meg csak akkor üti meg a bokáját, ha maradandóan sérül, vagy meghal a gyerek, sőt, van, hogy még akkor sem, mert belemagyarázzák, hogy baleset.
De mit váruk, amikor még a kormány is azt mondja, hogy ne tegyünk semmit az erőszak ellen, és inkább szüljön az asszony még pár gyereket, hogy lenyugondjon a férj?
Egyébként meg még a kérdező problémájához annyit fűznék hozzá:
1. Nincs olyan értékes tárgy, aminek az elvesztése indokolttá és elfogadhatóvá tenne ilyen szintű durvaságot.
2. Ha a gyerek kapta azt a telefont, akkor az onanntól kezdve a gyereké, ha elveszti, az ő baja, semmi alapja nincs retorziónak.
3. Ha félti az apa a telefont, akkor ne adjon olyat a gyereknek, amit sajnál.
Az ilyen szadista barmoknak egyszerűen nincs helye egy családban. Mint apa megbukott, és mint ember megbukott.
77%-os! Akkor ragaszkodjunk a történeti hűséghez. A gyerek próbálta elmondani, hogy mi történt, az apja meg folyton a szavába vágott, mert nem érdekelte, hogyan történt, a lényeg a mobil elvesztése volt.
Ez a gyerek meg egy 14 éves kamasz, és mint olyan előbb beszél, mint gondolkodik, és kicsúszott száján, hogy "hülye vagy".
Nézz magadba, hogy te mennyire tűrnéd, ha próbálsz valamire magyarázatot adni, de valami idióta folyton beleüvölt a mondatodba.
Ettől függetlenül nem oké, ha a gyerek lehülyézi a szülőt (mégha az tényleg hülye is, és nem ismeri a kommunikáció alapjait). De nehogy már akkora bűn legyen, hogy ezt kell tenni vele.
Szerintem ez a kölyök valójában a mobil miatt kapott.
Jó néhány itteni hozzászóló szerint meg ez jogos, mert hát a pénz, meg az érték.
No, akkor képzeljük el, hogy ezen illetők valamelyike kap az asszonytól egy drága órát, és elveszíti. Mit lépne rá, ha az asszony szétverné a képét? Vagy ha azért kapna verést, mert mondjuk összetörte a közösen megvásárolt kocsit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!