Apámat felidegesítettem és nagyon megvert! Mit csináljak?
#17: Tudod, attól, mert valaki VÉLETLENÜL elveszít valamit, az még nem ok arra, hogy brutálisan megverjük érte.
De a magad fajta primitív baromnak ezt hiába magyarázzuk, gondolom, te is hasonló mentalitású vagy, mint a kedves apuka.
Egy dolgot ne tegyél, és más se tegye, mert ítélkezni könnyebb, mint tenni valamit.
Vajon mi tette apádat ilyenné??? A mindennapos követelőzésed? Anyád prűdsége az ágyban? Vagy az, hogy anyád szolgaként tekint rá, és ezért ti is lesz... a véleményét? Talán az állandó férfiakat sújtó feminista elnyomás? Esetleg, hogy a spermáján, és a pénzén kívül nem kell nektek tőle semmi? Stb...
Lehet erőszakosnak nevezni egy apát, sőt manapság divat is, igaz csak azután, hogy kizsigerelték. DE! Az, hogy egy ember erőszakos lesz, az nem a saját döntése! Az embert a szerettei, és a közvetlen környezete teszi erőszakossá. Akik akár tehettek is volna ellene, amikor látták az első jeleket. Igaz könnyebb a homokba dugni a fejünket, és mást okolni, mint szembenézni a problémával.
Azért kíváncsi lennék, hogy egy videófelvételen is ugyanazt látnánk-e amit mondasz, és hogy a másik fél hogy emlékszik?
Megint a másik fél (férfi) "védelmére" keltem. Hölgyeim küldjétek a piros pacsikat! :-) Legyen szép napotok. :-)
Szerintem menj suliba (ja most nézem már 8 óra) ott vagy? Majd írjál mi volt?! Hogy vagy?
Ez már túl mutat a szigorú szülői mivoltán, ezt már agressziónak hívják :( Remélem az iskola megteszi a szükséges lépéseket. Bár tartok tőle hogy haza kerülsz, és akkor még jobban megjárod... Ugyanis van egy fiatal nő a faluban ahol lakunk, van neki másfél éves gyereke és nem gondozza.... Fűtetlen lakásban van a pici, tejet kap enni állandóan, koszos is. Mikor már tüdőgyulladása lett a kicsinek meg még fertőző betegsége is, elvették az "anyától" na és képzeld el pár nap után vissza is adták..... Ilyen körülmények közé.... Neked egyetlen esélyed a tanulás... Tanulj, és lépj le onnan....
"Hölgyeim küldjétek a piros pacsikat! :-) Legyen szép napotok. :-)"
Én férfiként küldtem, mert te elmebeteg vagy. De ez nem újdonság csak hozod a szokásos formád, mint a többi kérdésnél.
Kérdező te pedig szólj tanárodnak mindenképp és segíteni fognak. És írd meg végül mi lett, mert ezt nem lehet szótlanul hagyni.
22-es, te normális vagy?!
Egy 14 éves GYEREKNEK magyarázod, hogy ő, meg az anyja a hibásak abban, hogy az apja véresre verte!!!!
Abban igazad van, hogy az EGYIK agresszióhoz vezető út lehet a te verziód is, de ez egyrészt nem mentség arra, amit tett, másrészt kötve hiszem, hogy ez az anyuka szolgaként tartaná a férjét, mert akkor nem rettegne tőle.
Sajnálom nagyon az anyukát is. Az én anyám is hasonló beállítottságú volt, igaz nem félelemből hagyta apámat "intézkedni", hanem valóban hitt abban, hogy apu jobban tudja. Ezt nevelték bele. Apám közel sem volt ennyire brutál, anyu mégis nagyon bánja, hogy annak idején nem állt mellénk, ha helyzet volt, mert így azóta sincs meg bennünk irányában a valódi nyitottság, bizalom.
Kedves Kérdező! Őszintén remélem, hogy jól vagy, és azt is, hogy elmentél a suliba! Remélhetőleg ott megkapod az induló segítséget ahhoz, hogy kilépjetek ebből a helyzetből.
Nem lesz egyszerű, és lehet, hogy lesznek olyan időszakok, amikor úgy érzitek majd, bár bele sem fogtatok volna. De hosszú távon az az egyedüli megoldás, ha nem hagyjátok magatokat, ha az lesz a legfontosabb dolgotok anyukáddal, hogy egymást támogatva új életet kezdjetek. Te relatíve rövid időn belül felnősz, illetve arra is van lehetőséged, hogy minimalizáld az otthonlétet (kolesz), de arra is gondolni kell, mi lesz édesanyáddal a jövőben, amikor már csak rajta tudja apád levezetni a dühét.
Sajnos sok nő mentegeti a férjét, visszakozik, amikor ügy lesz az agresszióból, inkább magát hibáztatja, csak ne kelljen változtatnia.
Tudom, hogy most nagyon rosszul érzed magad (lehet, hogy reggelre még azt is megbánod, hogy kiírtad a kérdést), de a te legfontosabb feladatod most az, hogy segítsd anyukádat abban, hogy merjen lépni!
Nagyon-nagyon drukkolok nektek!
kaptunk a kérdésben egy rövid információt az egyik oldal szemszögéből, és erre mindenki - tisztelet a kivételnek - nekiugrik az apának
kedveskéim, szerintetek a gyerek eddigi viselkedése az apjával vajon normális lehetett? ... mindenesetre ha az apját egy 14 éves lehülyézi, akkor kétségeim vannak ... és nem, nem arról panaszkodik a kérdező, hogy hetente összeveri az apja, hanem arról, hogy most kapott, mert eldurrant az agya ... azt hiszem ennek előzménye lehet, és az előzményből nem hiszem, hogy a gyerek jön ki jól, de nem állítok semmit ... és mit kap itt tőletek tanácsnak? adjátok alá a lovat, hogy ezt a szemetet meg kell büntetni, fel kell jelenteni, kerékbe kell törni ... lelketek rajt
én azóta tudom elfogadni a "hirtelen felindulásból" jogi kategóriát, amikor egyszer nekem is elborult az agyam - még gimiben - és nekimentem valakinek úgy, hogy utólag egyszerűen nem értettem magam ... ez már régen volt, de megtörtént
(és mielőtt leköpnétek: négy gyerekem van akikből kettő már felnőtt és a legnagyobb az akit egyszer óvodás korában elfenekeltem, és a legkisebb az aki a napokban kapott tőlem egy fülest, és összesen ennyi, szóval nem vagyok agresszív állat)
szóval kispofám gondold át az életed, hogy mi vezetett ide, és - bár nem menthető a mostani verésed - ne másban keresd a hibát ... mindez persze nem igaz akkor, ha apád hetente laposra ver, mert akkor valóban idegenekhez kell fordulnod segítségért
nyilván a kérdező is hibás és valóban nem tudjuk az előzményeket, ezért nem is szóltam hozzá eddig a kérdéshez.
Az viszont egy tény, h senkit nem jogosít fel semmi az erőszakra, max az önvédelem. Pláne nem a saját gyereked vered össze. Azért gondolkodjunk már...
Ebben a helyzetben, sajnos nem lehet jó tanácsot adni.
A sok okos, "jelentsd fel", nem gondol a két legfontosabb dologra:
1./ Ha feljelentik az apát, akkor elrendelik X ideig a távolságtartást. De ha lejár, hogy fog viselkedni majd az apa? Szelíd báránnyá változik vagy még agresszívabb lesz?
2./ Ha nincs az apa a családdal, akkor az anya és a lány miből fog megélni? Mert ebben senki nem fogja őket segíteni. Max.az Önkormányzat ad nekik pár ezer Ft-ot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!