El akarunk költözni, de hogyan? 110ezerből meg lehet élni?
Anyámnál lakunk most a párommal... hát nem épp a legjobb így az élet, elegem van már. Idegroncs vagyok itt.
Sajnos nem állunk most a legjobban, havi 110ezerből kéne megélnünk ha elköltözünk, de fogalmam sincs ez lehetséges-e? Errefelé 40e+rezsiért vannak legolcsóbban albérletek. El tudunk így menni? Vagy semmire nem lenne elég a 110ezer havonta? Mit gondoltok? Mennyiből lehet megélni? Mikre kell költeni?
A szoba bérlés olcsóbb,de a kaján hát nem is tudom,valaki itt írta hogy a férjének csak napi 1500 a reggeli ebéd vacsora....Szegény pasi! Basszus lemegyek a boltba 1500ft-ból amit meg lehet venni az elég szörnyű.Bár mondjuk annyira talán nem vészes mert selejtes párizsit már veszel elég olcsón meg a cba-s kolbászok is jó áron vannak,a tojást is házigazdáktól olcsóbban meglehet venni.De kb 1500-ből nem igazán változatos az étrend,na meg egy konzerv is 400-500 ft és azok is silányok!És akkor csak egy emberre van számolva nem kettőre....
Ha fiatalok vagytok olyat csinálhattok amit az egyetemisták hogy többen összeállnak és közösbe fitzetik az albit,persze ilyenkor össze kell szokni a többiekkel és problémásabb minden,de így jelentősen olcsóbb lehet a dolog.Esetleg ha van ismerős vagy nagyszülő rokon stb akikhez mehetnétek az is egy alternatíva lenne egy ideig.Ha friss házasok vagytok akkor menjetek önkormányzathoz és érdeklődjetek hogy milyen lehetőség van albérletbérlésre mert sok helyen van kedvezmény állami pályázat de ezeket nem nagyon hirdetik.Mellesleg nézni kell jobban fizető munkát vagy valakinek dolgoznia kéne elmenni vagy mellékmunkát vállalni.Így ennyi pénzért felelőtlenség kiköltözni!Vannak akik azt írják hogy meglehet élni ennyiből,nos Én nem az a fajta vagyok aki megelégszik ennyivel,én inkább vállalok túlórákat elmegyek másodállásba,de így nem akarok élni hogy nélkülözni kelljen mondjuk a kaján...Na meg ha nincs pénzem semmire akkor Én is csak egy senki maradok,sajnos ez fontos szempont most már a nők nagyjánál is.Én jobban szeretem az életet ha megtudok dolgozni bizonyos dolgokért!
Ha a saját édesanyjával nem szeret a kérdező együtt élni, akkor az albérlet más fiatalokkal is gond lesz, idegeneknek kevesebb dolgot tolerálunk, mint családtagnak.
Tegnap lementem egyébként vásárolni a közértbe, nem vettem csak néhány dolgot(vaj, burgonya, felvágott, hasonlók ) és otthagytam 6000 Ft-ot. Persze el lehet tengődni vajaskenyéren is, de én biztos lelkibeteg lennék, ha tudnám, hogy még arra sem telik, hogy olykor-olykor nem vehetek meg magamnak csak úgy egy joghurtot, vagy egy kg. banánt. Nem is beszélve arról, hogy nem mehetsz el a barátaiddal sehová, max. sétálni. Ha ők vesznek egy sört maguknak, de te nem, mert nem futja rá, az nagyon rossz érzés. Inkább bírnám anyukával addig, amíg nincs mindkettőnknek állása. Addig meg gőzerővel állást keresnék.
Neccesen de talál kijöttök. Mindenesetre kajára 10 ezer forint kevés. Egy hétvégén többet költünk élelmiszerre. :D Ezt nem tudom hogy gondoltad.
Csináljatok sok számolást, hogy most mire mennyit költötök. Mindenkinek más igénye, kiadásai vannak.
Jó sokféle vélemény van itt...
Mi max napi 3szor eszünk, de van hogy csak 2szer. Nem túl változatosan mert nagyon válogatós vagyok.
Próbálok számolni akkor:
naponta 2 kifli = 160 ft
naponta felvágott a kiflihez = kb 100 ft
1 kg csirkemell = 1300 ft (heti főzéshez)
rizs a csirkéhez = kb 200 ft.
Egy csomag virsli = 800 ft (ez is 1 hétre elég)
Havi virsli 3200 ft + rizses csirkemell 6000 ft havonta + 7800 ft a reggeli, vacsifélékre (de ha csak kétszer eszünk naponta akkor kevesebb).
Ok ezek a legdrágább cuccok amiket enni szoktunk, így havi 17ezer ft + üdítők, de az elhagyható ha nem jutna rá pénz.
Ez két emberes adag. Még mindig nem olyan soknak tűnik. Egyébként nem főzök heti egynél többször mivel utálok főzni és nem is tudok. Ha nincs főzve olyankor eszünk virslit vagy kínai levest.
Szóval most így számoltam a kaja részét a dolgoknak. Ez alapján akkor meg tudunk élni? Mert végülis én úgy számolom hogy igen. Bérletre ilyesmikre nem kell költeni, nem tudom... tisztálkodószerekből mindig az olcsót veszem, és egész sokáig szoktak kitartani. Mi kell még?
Kedves párod is főzhet egyébként.
Ez egyébként borzasztó szarul hangzik. Rizst ennyiért még nem is láttam - vagy ha igen, az elég kicsi adag - a virsliben meg azért legyen hús, ne csak hulladék.
Tehát fél-fél kiló húst esztek egy héten?
Nem lenne egyszerűbb most normálisan enni, hogy ne kelljen majd később gyógyszerekre költeni?
Úgy látom, itt minden hozzászólas falrahányt borsó a kérdezőnek, de ok, persze, van aki naponta csak egy almát eszik, de ne ezt vegyük már alapnak!
Szemetet esztek, még a kutyámat is különb módon etetjük.
És pl én elég keveset eszem, a férjem többet, de ő sem olyan sokat, mégis, ennyi kajával tuti megbetegednénk, meg folyton éhesek lennénk. fél kg csirkemell/fő/egy hét, akkor az csak 1-2 falat naponta.
Ahhoz képest egyébként, hogy azt írod válogatód vas, csak szemetet eszel, ez is egyfajta válogatott étrend, csak épp negatív irányba. Szerintem neked ezzel a gondolkodásmóddal még nem való az önálló élet, ahhoz előbb fel kellene nőni.
Próbáld ki, sírni fogsz.
De ha te nem, a párod tuti. Elhaladtok egy kajálda mellett csorogni fog a nyálatok, vashiány, vitaminhiány könyvelve.
Ja és mindezek mellé az ételek amiket írtál napi fogyasztásban iszonyat hizlalóak, és semmi tápanyag nincs bennük. Miközben úgy érzed éhezel, hiszen a tested nélkülözi a vitaminokat addig szép lassan hízol majd mint a disznó.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!