El akarunk költözni, de hogyan? 110ezerből meg lehet élni?
Anyámnál lakunk most a párommal... hát nem épp a legjobb így az élet, elegem van már. Idegroncs vagyok itt.
Sajnos nem állunk most a legjobban, havi 110ezerből kéne megélnünk ha elköltözünk, de fogalmam sincs ez lehetséges-e? Errefelé 40e+rezsiért vannak legolcsóbban albérletek. El tudunk így menni? Vagy semmire nem lenne elég a 110ezer havonta? Mit gondoltok? Mennyiből lehet megélni? Mikre kell költeni?
10000 ezerből semmilyen körülmények között nem jön ki a kaja, de ezt már sokan leírták előttem.
pl. két embernek egy hónapra kell kb. 15 kg kenyér. Az nálunk kb. 200 Ft, tehát csak erre elmegy 3000 Ft havonta.
7000 Ft mire elég neked? Mikor egy kiló krumpli 100 ft amiből egy étkezésre két embernek kell 40-50 dkg, 1 kg liszt szintén 100 Ft, egy csomag rizs 250-300 ft, 1 csomag leggagyibb tészta is 60-70 ft, de az olyan szar, hogy ha kifőzöd max. egy darab csirizes valamit eszel.
Olaj 1 liter 260 Ft, zsír nem néztem, disznót vágtunk de ha jól tudom nagyon drága lett mostanában.
Amit itt felsoroltam azok a nagyon alapvető kaják és persze abból is a leggagyibbak és még ha csak ezt veszed sem jön ki két felnőtt ember havi kajája 10.000 Ft-ból. És akkor még hol vannak a zöldségek, gyümölcsök amit muszáj enned ha nem akarsz súlyos hiánybetegséget. + valamilyen formában fehérje is kell, de se a hús, hal se a tojás vagy tejtermék nem túl olcsó.
Tehát az üdítő felejtős, azt az 5000 Ft-ot add a kajapénzhez és már meg is van a minimálisan szükséges összeg fele.
Ha minden áron költözni akartok ekkora fizuval az önálló albérlet szerintem felejtős. Sokan adnak ki szobát 1-1 szobát, pár közülük fogad párokat is, ennek nézz utána mivel jóval olcsóbb és a rezsit is csak részarányosan kell fizetni. Hátránya, hogy ugyanúgy alkalmazkodni kell valakihez, viszont ha nagyon rossz a tulaj könnyen odébb lehet állni.
aki 110 ezerböl él, az nem hentesnél vásárol :-) max. a lidl-ben, és abbol is azokat, amik már 30%-al le vannak árazva a szavatosságidö miatt.
én irtam, hogy a barátnömék és ennyiböl élnek ketten, Budapesten (Obudán bérelnek 38nm, a rezsijük 30 ezer igy 70 elmegy az albérletre) ahogy irtam is, náluk a menü, csontleves, fánk, krumplistészta, sajtostészta, hamisgulyás, stb. stb. megoldják. ami nekik ugy mond -jo-, hogy a nö szállodában dolgozik, igy amit otthagynak a vendégek az az övé (kaja a hütöböl, pipere cuccok, kidobált ruhák)
Persze, hogy megoldják, de az se lényegtelen, hogy mennyi kaja meg piperecucc marad ott. Mert lehet, hogy ha meg kellene venni már nem élnének meg. De még ha ki is hozod ennyiből havonta az életet félretenni egy fillért nem tudsz. Így mindig ott a kérdés, hogy mi lesz ha bármi történik. Ilyen szoros költségvetésnél már az is borít mindent ha valamelyik csak egyetlen hétre megbetegszik és táppénzt kap netán gyógyszert kell venni. Egy hosszabb betegség vagy munkanélküliség és vége mindennek, lehet hazabútorozni (és ez még a jobbik eset, hogy a szülők visszaengednek)
Amúgy nem baj ha a kérdező megpróbálja, némelyek fel sem fogják hogy nincs nekik olyan rossz dolguk míg pofán nem csapja őket a való világ. Pár hónap küszködés után általában átértékelődik, hogy valójában mennyire elviselhető az otthoni helyzet.
igy van, ahogy irod. sok minden összegyülik a szállodában, ha nem ott dolgozna, valoszinüleg samponra már nem futná.. félretenni meg végképp nem tudnak.
talán, ha a kérdezö egy szobát bérelne a párjával..de lehet ott is -idegroncs- lenne..azért probálják csak meg, szerintem 2-3 honap mulva könyörögni fognak, hogy visszamehessenek -anyához-.
Mi kb 130 000 ezerből élünk(110 ezer + 22 ezer Ft), de úgy, hogy:
hitel: 15+7=22 ezer Ft
számlák: 15 ezer Ft
Kaja: 40 -50 ezer Ft
telefonszámla:5 ezer Ft
bankszámla: 3000
Kb így jön ki 95 ezer ft, és még marad 35 ezer Ft, ami elmegy a felújításra.
A váratlan kiadások sajnos a kaja pénzből mennek el.
A bérletre a páromnak nem kell költeni, a cég állja.
Vannak állataink, ők az ennivaló maradékot és állatkaját kapnak.
Télre mindig össze kell spórolni a fára, hogy tudjunk fűteni.
A fürdővízzel, gyűjtött esővízzel öblítjük le a wc-t.
Ahol tudunk spórolunk.
A kaján nem tudunk spórolni, mert hát a párom édes szájú, mindig a változatosságra törekszik. Sajnos ebből az összegből nem jön ki, hogy naponta főzzek, ugyanis a főt kaja tekintetébe a drágább ételeket részesíti előnybe a párom. ( Kb 1500 Ft jut egy napra, és ebbe bele tartozik a a munkába félre tett kaja, reggeli, vacsora, és az ebéd is)
Ha vajas kenyeret esztek csak, akkor el lehet lenni 10 000 Ft-ból is, de azt nektek kell látni, hogy mennyire jönnétek ki. Nem tudhatjuk, hol találtok albérletet és mennyiért. Mi falun élünk,a kert körül meg tudunk termelni nagyon sok mindent, közöttük a gyümölcsöt is.
110 ezer albérletre két főre csak nagyon nehezen, még akkor is, ha 40+rezsiért találnátok valamit. Mi lenne ha csak egy szobát bérelnétek? Vagy én a helyetekben inkább próbálnák egy tanyát, vagy kisebb kertes házat kibérelni. Tudnátok készíteni egy kisebb veteményes kertet, és máris rengeteg gyümölcsöt, zöldséget megtermelhettek, és akkor nem kell erre költeni. Esetleg, ha bevállalósak vagytok, tarthattok tyúkokat is, persze ezeket több idő gondozni, mintha csak egy veteményesről lenne szó.
Ha 10 ezer ft. két főre kajára lehetetlenség, még úgyis, ha van egy veteményes kerted. Havi 20 ezerrel számolva viszont már ha neccesen is de sikerülhet. Pékárut pl.: vehetsz este is, sok helyen ilyenkor leárazzák. Eleve rengeteg mindent jobb ha magatoknak elkészítesz otthon pl.: péksütik, puding, krémtúró, fűszervaj (meg kb. minden ilyesmi). Egyébként nem érzed röhejesenek, hogy havi 10 ezret számolsz étkezésre 2 főre, de ehhez még jön + 5 ezer, mert nem bírjátok üdítő nélkül???
Sokat megspórolhatnátok azon az üdítőn! Én is úgy számolom, hogy csak az egyikőtök dolgozhat jelenleg, szóval itt az idő, hogy a másik is csináljon valamit. Ja és kaució, pár hónapig még várjatok a költözéssel. Én min. 800 ezer ft. megtakarítás nélkül nem mennék el albérletbe. Eleve kifizetitek a kauciót, ha bútorozatlan a lakás vesztek alapvető bútorokat legalább, aztán pár evőeszköz, bögre, tányérok, tisztitó-tiszálkodási szerek, tartós élelmiszer, gyógyszerek, plusz még jó ha marad a számlátokon 2-300 ezer ft. váratlan kiadásokra pl.: komolyabb megbetegedés, elromlott a mosógép akármi...
Mi 90ezerből élünk ketten de nekünk nem kell lakbért fizetni, a másik fizetés azt beleforgatjuk az építkezésbe jelenleg. Meg lehet oldani 110-ből csak okosan kell tervezni.
110.000ből tuti nem fogtok megélni!
40+rezsi tág fogalom....
Ha mindennel együtt lenne 40ezer a lakhatás,akkor esetleg....
Gondolj arra, hogy télen a távfűtés,gázkonvektoros v bármilyen fűtés nagy összeg lehet...Víz,villany,főzéshez gáz stb...
Kizártnak tartom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!