El akarunk költözni, de hogyan? 110ezerből meg lehet élni?
Anyámnál lakunk most a párommal... hát nem épp a legjobb így az élet, elegem van már. Idegroncs vagyok itt.
Sajnos nem állunk most a legjobban, havi 110ezerből kéne megélnünk ha elköltözünk, de fogalmam sincs ez lehetséges-e? Errefelé 40e+rezsiért vannak legolcsóbban albérletek. El tudunk így menni? Vagy semmire nem lenne elég a 110ezer havonta? Mit gondoltok? Mennyiből lehet megélni? Mikre kell költeni?
Ez így még egészségtelenebb :D
Legalább ha már kólát iszol, ne Driky legyen (eltaláltam? :D)
#19-es inkább orvosokra költi azt a pénzt tíz év múlva :)
Ez durván tápanyaghiányos étkezés...
Szerintem max vidéken lehet ennyiből kijönni, ahol olcsóbbal az albérletek, nincs BKV bérlet, stb.
Én is laktam kevesebből, de egyetem alatt, de akkor a kajára alig költöttem, mert minden hétvégén vittem otthonról, Anyukám minden vasárnak úgy teletömte a bőröndömet kajával, hogy meg se lehetett emelni.
Másképp szerintem kb lehetetlen.
110ezer-albérlet(40)-rezsi(attól függ, tégla vagy panel, de számoljunk kb 30ezret havonta) =marad kb 40ezer 2 főre.
És még nem ettél, nem vettél vérletet, ha beteg vagy, akkor gyógyszert, esetleg fogamzásgátlót, nem tudsz magadnak venni egy rongyot se. Arról ne is beszéljünk, hogy így szórakozni sem mehetsz el, de még egy könyvet sem vehetsz magadnak.
Kaja: nagyon spórolós időszakunkban, amikor nagyon odafigyeltem a vásárlásra, csak olcsó ételeket főztem, stb, akkor is elment 40-50ezer 2 főre, de talán több is. És hidd el, nem kaviáron éltünk. A havi 10000 akkor lehetséges, ha mind a ketten anorexiások vagytok.
25-ös vagyok.
Még annyit, Kérdező, hogy nézz meg családi költségvetéseket neten, vannak különböző spórolással kapsolatos oldalak, ott táblázatban szerepel, mire kell költeni egy hónapban.
Albérlet
Rezsi
Telefon
Bérlet
Étel
Tisztítószerek
Pipere
gyógyszer (valamikor kikerülhetetlen, és hiányos étkezés mellett legalább vmi vitalmin )
És vannak mindig olyan költségek, amivel az ember nem számol. Pl szerelőt kell hívni, vagy elromlik a hűtő, és újat kell venni...stb.
Mi 200ból élnénk, és mégsem merünk költözni.
Fele ennyiből max éhenhalni lehet, mi az hogy 10a kaja? Kenyér meg margarin, max. Nem vagy tisztában az árakkal, az van.
Inkább maradjatok még és próbálj kicsit jobban belefolyni az otthoni dolgokba, hátha tisztul kicsit a kép.
Mert mi most itt hiába magyarázzuk neked ezt, ezekkel tisztában kell lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!