Csak szerintem kevés 1000 ft egy napra?
21 éves vagyok, egyetemre járok pesten, de bejárós vagyok és viszonylag sokat utazok. (Több mint 1 óra oda-vissza) Mivel egyelőre még nem tudtam munkát szerezni, anya szokott kajára pénzt adni, naponta egy ezrest. Szerintem ez nagyon kevés, tekintve hogy napi 8-10 órákat töltök fent pesten utazással meg órákkal együtt (úgy hogy semmi mást nem csinálok) De nem mondok neki semmit, mert akkor egyből "reklamálásnak" venné, meg hogy milyen követelező vagyok, meg stb.
Nem tudom én gondolom e ezt rosszul, ezért kíváncsi lennék a ti véleményetekre is.

Vegyél ételhordót, és vigyél otthonról meleg ételt. Vagy szendvicset, vagy bármit, amitől nem halsz éhen, de ennyiből szendvicset már kapsz. Tök nyilvánvaló, hogy 1000 forint egy meleg ebédre édeskevés, de szerintem nem alap az sem, hogy amikor egyetemi nap van, akkor valahova beülve kell jóllakni.
(Ha otthonról nem tudsz főtt kaját vinni bár ez meglepne, akkor nyilván a fenti kommentem nem érvényes, akkor kérj picit többet, vagy hívd fel a szüleid figyelmét, hogy a tesódat anno támogatták ennyivel, és neked ez rosszul esik. Ami szerintem teljesen érthető, nekem is rosszul esne.)

Persze, hogy kevés. De nem biztos, hogy az a helyes, hogy a szüleidet pumpolod.
Későn indulsz, reggelizz bőségesen és készíts otthon szendvicset magadnak. Annyit, amennyivel estig kibírod. Otthon vár meleg vacsora, ebéd maradék? Ha igen, akkor legegyszerűbb akkor enned meleg ételt és kész.

Nem olvastam a többi választ.
Fizess be ebéd menzára, annak az árát kérd el egy hónapra + a napi 1000!

Azt nem írtad le, hogy mennyit eszel otthon és milyen kaját tudsz vinni otthonról? Reggelizel gondolom, és vacsorázol is otthon? Melegétel kéne délben vagy szendvics is elég?
Saját szendvics kijön ennyiből legolcsóbb sajátmárkás cuccokkal, 2000 Ft-ot 2 napra számolva szeletelt toast kenyér 400 Ft/500 g, egy "koton" krémsajt 400 Ft, 100 g olcsóbb felvágott 400 Ft, 2 kis pohár natúr joghurt 200 Ft, és a maradékból veszel pár almát. Meleg étel csak akkor ha magadnak főzöl. Hidegnél is jobb minőséget kihozhatsz ha nyers húst veszel és magadnak készítesz fasírtot a szendvicshez, vagy körözöttet, tojáskrémet, meg kenyeret is süthetsz.
De megpróbálhatod elsütni hogy "anya te nem tudod hogy Pesten minden milyen drága" vagy hogy "borzasztó túlárazott az egyetemi büfé de egyszerűen nincs időm a boltba elmenni, mindig elhúzzák az órát".

Nekem azért nem volt több, mert mostohaanyám húzta a száját, apám meg csicskult neki.
Oké, nem izgat, akkor eszek szendvicset hétközben - mert az, hogy én este nekiálljak akár csak egy tojást megsütni szintén nem volt opció , mert ment a hiszti 😂
Hagyjuk is.
Kérdező: beszélj anyáddal, hogy ez mégis mi? A nevelőapád ne legyen ott, de ne sóherkedjen már a te kontódra.

Szia! Szerintem kevés egy felnőtt embernek egy napra egy ezres. Mármint túlélésre elég, de ha nem vagytok csórók, akkor ne a túlélés legyen a cél. Főleg h heti 2x utazol csak föl. Én azt gondolom, azért alap lenne, hogy ehess egy meleg ebédet. Legalábbis saját gyerekem esetében biztos adnék annyit, hogy tudjon ebédelni.
Emellett persze ha vihetsz otthonról kaját, akkor az is nagy segítség.

1000 forint egy napra tényleg nem sok, de ha ennyi van, hát akkor ennyi van.
Azt írod: heti 2-3 napról van szó. Akkor gondolom a többi napon otthon van meleg étel. Egy adagot tegyél el magadnak és vidd el magaddal, amikor egyetemes napod van. Ha nincs az egyetemen valahol mikró, akkor nyilván olyasmit pakolj, amit hidegen is lehet enni: fasírt, sült húsok, saláták simán kibírják és nem kell melegíteni sem.
Bár igazad van abban, hogy napi egy ezres nem nagy pénz, de igazából nem látom, hogy törekednél a megoldásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!