Csak szerintem kevés 1000 ft egy napra?
21 éves vagyok, egyetemre járok pesten, de bejárós vagyok és viszonylag sokat utazok. (Több mint 1 óra oda-vissza) Mivel egyelőre még nem tudtam munkát szerezni, anya szokott kajára pénzt adni, naponta egy ezrest. Szerintem ez nagyon kevés, tekintve hogy napi 8-10 órákat töltök fent pesten utazással meg órákkal együtt (úgy hogy semmi mást nem csinálok) De nem mondok neki semmit, mert akkor egyből "reklamálásnak" venné, meg hogy milyen követelező vagyok, meg stb.
Nem tudom én gondolom e ezt rosszul, ezért kíváncsi lennék a ti véleményetekre is.

A napi 1000 Ft havonta 30000-re jönne ki, egy felnőtt ember teljes havi étkezését (naponta 3-szor) meg lehet oldani havi 40-50 ezer Ft-ból. Így nézve még véletlen sem kevés.
Másrészt a napi 2000-2500 Ft havonta 60-75 ezer Ft lenne, ami egyértelmüen sok, ennyi nem jut gyakorlatilag sehol egy före.
#5 de van összegyűjtött pénzem, viszont mivel majdnem mindent magamnak fizetek évek óta, pl ruhákat, szórakozást, edzőtermet, mikor még volt akkor a kolit stb, így úgy voltam vele legalább ennyivel támogathatnának, tesómnak is megtették mikor ő volt egyetemista.
#8 én este fél 9kor érek haza, nem délután. És önköltségesen vagyok, szóval nincs ösztöndíj.
#9 akarok diákmunkát, viszont már évek óta nem kérek pénzt se ruhára, se szórakozásra, csak erre.

12
Te a 2000-es évek elején ragadták? :D
Hogy lenne már megoldható egy egészséges étrend 40 ezerből?

"viszonylag sokat utazok. (Több mint 1 óra oda-vissza)"
Az szerintem nem olyan sok.
Én már nyolcadik után is, szakközépben 2,5 órát utazgattam minden tanítási nap (Budapesten belül).
Valószínűleg én is távol voltam otthonról napi 8 órát.
Egyetemre napi 4 órát utaztam.
Szinte mindig két nagy, magam csinálta szendviccsel megoldottam pénz nélkül /otthononi alkatrészekből/.
Teát is vittem otthonról.
Mondjuk mi csórók voltunk.
De mi a te elképzelésed?
Ha kávézni akarsz, energiaitalt venni, és főtt ételt enni, akkor még napi 2-3000Ft is kevés.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!