Csak szerintem kevés 1000 ft egy napra?
21 éves vagyok, egyetemre járok pesten, de bejárós vagyok és viszonylag sokat utazok. (Több mint 1 óra oda-vissza) Mivel egyelőre még nem tudtam munkát szerezni, anya szokott kajára pénzt adni, naponta egy ezrest. Szerintem ez nagyon kevés, tekintve hogy napi 8-10 órákat töltök fent pesten utazással meg órákkal együtt (úgy hogy semmi mást nem csinálok) De nem mondok neki semmit, mert akkor egyből "reklamálásnak" venné, meg hogy milyen követelező vagyok, meg stb.
Nem tudom én gondolom e ezt rosszul, ezért kíváncsi lennék a ti véleményetekre is.

44.
Jól van, ezzel majd lehet nagyot flexelni - a hozzád és a milliomos mennyaszonyodhoz képest, minden bizonnyal lúzer - exosztályársaid előtt, az osztálytalálkozókon.
De itt nem releváns, a te Münchhausen bárót is kenterbe verő sztorid.

Nagyon kevés napi egy ezres.
De nem értem, miért nem reagálsz arra a 12 kérdésre, hogy vigyél otthonról. Ha nem tudnak többet adni, akkor teszel a táskádba 5 kisebb szendvicset, 2 almát, 2 banánt, termoszban kávét...

Tehát heti 2 napot járkálsz be, ahhoz is akkor kelsz fel, mikor más rég munkában van már, azaz lenne időd reggel pepecselni. Persze tudom, most jön, hogy “későn” is érsz haza, le kell feküdnöd, mert ugye a 21 évesek este 9-10-kor már csicsikálni szoktak.
De neked elképzelhetetlen, hogy otthonról vigyél kaját, miközben heti 5 nap otthon eszel, tehát nyilván azon a kemény kettőn sem üres a hűtő. Sőt, továbbmegyek, az előző napi meleg ételből is lehet csomagolni, de persze most találjuk ki utólag, hogy anyu azért biztos a kezedre csap.
A nagykorú kancának fizetik a több milliós egyetemkét, ahova be kell menni kemény heti 2 napot, ám ilyen szörnyű terhelés mellett elképzelhetetlen, hogy dolgozni menjen. Mellé bármikor ehet otthon és van mit magával vinnie, de mellé adjon anyuci több zsebpénzt napközbeni csokikára meg fancy szendvicsre, mert az otthon készített az gáááz és különben is, nehogy már felnőtt emberként ő ezért felkeljen negyedórával előbb (reggel 9 meg 10 órás indulással).

Ezaaaazz, mocskoljunk a kérdezőt, így-így.
Itt mindenki 6 éves korától tartja el magát, ezt már tudjuk. 😂

Én akkor köpném szembe magam, ha napi 1000 forintot tudnék szánni a gyerekem étkeztetésére.
25 éves korig eltartani a nappali tagozaton tanuló gyereket törvényi kötelesség. Semmi extra nincs benne.

"Én akkor köpném szembe magam, ha napi 1000 forintot tudnék szánni a gyerekem étkeztetésére.
25 éves korig eltartani a nappali tagozaton tanuló gyereket törvényi kötelesség. Semmi extra nincs benne."
Az azért meg van, hogy
- a kérdező nem dolgozik, de az onkoltseges egyetemet valaki mégiscsak kifizeti neki?
-hogy otthon él, ergon eltartjak?
-otthon nyilván van mit ennie?
-a teljes mama hotel ellátás mellé kapja még ezt a napi 1000 forintot?

Pont 21 éves voltam, hogy elköltöztem otthonról, a munka mellett még a sulit is csináltam. Még hétvégén is dolgoztam pultosként egy presszóban. Később a Lovin is dolgoztam a fogadásnál. A szombat és vasárnap 12-20 óráig. Borzalmas volt, de már rég volt. Ezekhez képest minden munkám csak pihenés, amiket csináltam azóta.
Legalább próbálj meg gyakornok lenni nagy cégnél. Mindenegy ha nem az a végzetséged. MVM IT Servicben még pszichológus gyakornok is volt 2 éve. Nem pumpold már ennyi idősen anyukádat. Iparkodj, hogy államis legyél, kapsz majd ösztöndíjat. Nem mindenki született újgazdagéknél, fogadd el, tegyél ellene!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!