Csak szerintem kevés 1000 ft egy napra?
21 éves vagyok, egyetemre járok pesten, de bejárós vagyok és viszonylag sokat utazok. (Több mint 1 óra oda-vissza) Mivel egyelőre még nem tudtam munkát szerezni, anya szokott kajára pénzt adni, naponta egy ezrest. Szerintem ez nagyon kevés, tekintve hogy napi 8-10 órákat töltök fent pesten utazással meg órákkal együtt (úgy hogy semmi mást nem csinálok) De nem mondok neki semmit, mert akkor egyből "reklamálásnak" venné, meg hogy milyen követelező vagyok, meg stb.
Nem tudom én gondolom e ezt rosszul, ezért kíváncsi lennék a ti véleményetekre is.

72# vagyok
Teljesen igazuk van a többieknek.
Ha egy kicsit máshogy osztod az idődet, akkor otthon tudsz készíteni magadnak kaját. 1 db etélhordód doboz is elég. Csinálsz 3 db jobban megrakott szendvicset(vaj, ketchup, szalámi, uborka, sajt), protein szelet, vagy müzli szelet. Nem tudom kávézól e, vannak ezek a 3in1 kávék. Abból 1et a táskádba dobsz, vagy otthon készítesz 2L-es flakonba teát magadnak. De vannak ezek a kikeverhetős zabkásák is vagy mik, Dm, Rossmann, azt ott is megtudod csinálni az egyetemen. Vagy vannak olcsóbb tasakos levesek is.

Én nem értem a kérdezőt egyébként.
Egyetemista vagyok, 5. éve járok be, napi 5 napra, összesen 3 órát ingázok egy nap.
Általában otthon eszem, és az előző napi meleg kajából viszek be magamnak ebédet, illetve még szendvicset/gyümölcsöt mikor mit. Egészségügyi okokból többször kevesebbet kell ennem. Instant kávét iszok (van bögrém meg melegvizes kút).
És ugyanígy nem értem a válaszadókat. Pesten járok egyetemre, ha a reggel nem úgy alakul, vagy nincs itthon valamiért kaja, 1000 ft rohadtul nem elég egy napomra.
Van egy jó pékség, ott 700-900 ft egy szendvics. Van egy kifőzde ott egy nagy leves + nagy adag második kaja kb. 2000 ft, annak aki többet enne. Ezek a legolcsóbb opciók, ennél csak az egyetem saját büféje drágább, sajnos van, amikor az órarend miatt meszebb nem is tudok menni. Itt egy szendvics 1100 körül van, egy tejeskávé 790. Sült krumpli 1200, vlmi büfé kaja (hambi, gyros) már 3-4000 ft, amit az itthoni hallgatók már meg se engednek maguknak, csak a külföldiek.
Szóval, ha igyekszik is az ember, van hogy naponta kb. 2500 körül elkölt kajára, ha éppen semmit nem tudott aznap vinni otthonról. Tehát egy héten, olyan 5-6000 között mindenképp költök csak kajára.
Ez a "napi egy ezres" még gimis koromban (2020-ig) okés lett volna (szintén bejárósként, nem kolisként) saját ebéd vagy menza mellett. Anélkül már akkor sem.

A legnagyobb probléma itt az anyád, aki az aranybögyörőjű kanija miatt, kiszúrja a lánya szemét egy ezressel.
Na, meg a smucig kani.
Az, hogy követelőzőnek tart anyád, ha többet mersz kérni egyenesen felháborító!
Írom ezt egy egyetemista, és egy gimis anyjaként.

"A legnagyobb probléma itt az anyád, aki az aranybögyörőjű kanija miatt, kiszúrja a lánya szemét egy ezressel.Na, meg a smucig kani."
Ja. Mert a kérdező ugye nyilván a híd alatt lakik, ott fürdik, használja az áramot is. Otthon enni se kap és az önköltséges egyetemet se fizeti neki senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!