Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Csak szerintem kevés 1000 ft...

Csak szerintem kevés 1000 ft egy napra?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok, egyetemre járok pesten, de bejárós vagyok és viszonylag sokat utazok. (Több mint 1 óra oda-vissza) Mivel egyelőre még nem tudtam munkát szerezni, anya szokott kajára pénzt adni, naponta egy ezrest. Szerintem ez nagyon kevés, tekintve hogy napi 8-10 órákat töltök fent pesten utazással meg órákkal együtt (úgy hogy semmi mást nem csinálok) De nem mondok neki semmit, mert akkor egyből "reklamálásnak" venné, meg hogy milyen követelező vagyok, meg stb.

Nem tudom én gondolom e ezt rosszul, ezért kíváncsi lennék a ti véleményetekre is.

tegnapelőtt 08:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/117 A kérdező kommentje:
Azt még hozzátenném hogy hetente 2 napot szoktam általában fent lenni, vagy ritkán 3-at szóval nem is arról van szó, hogy minden nap mennék.
tegnapelőtt 08:24
 2/117 anonim ***** válasza:
84%
Abból főtt ételt nem eszel, csak saját készítésű szendvics jön ki. Anyád mire szánja ezt a pénzt, mit gondol, mire elég? A másik kérdés, hogy anyagilag hogy álltok, van-e egyáltalán több pénze, amiből adhatna?
tegnapelőtt 08:25
 3/117 anonim ***** válasza:
70%
Teljesen fölösleges lenne fött ételt enni délben, egyszerüen reggel otthon reggelizik, délben vesz valami szendvicsfélét (ha nem kész szendvicset vesz, hanem péksüteményt, 1-2 szelet szalámit/sajtot, akkor negyedébe sem kerül), este meg otthon föz vacsorát.
tegnapelőtt 08:27
 4/117 anonim ***** válasza:
91%

Miért nem viszel otthonról plusz kaját? Én annó azt csináltam. Az egyetemen volt mikró.

Te mit gondolsz, mennyit kellene még adnia?

tegnapelőtt 08:28
 5/117 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem meg lehet ezt egyszerűen oldani. Viszel otthonról valamit, enni, nasit, inni. És ebből a pénzből még pluszban tudsz venni, ha kell valami.

Otthon tudsz előtte reggelizni, utána vacsorázni.

Neked nincs semmi pénzed, zsebpénz, vagy amit bárhogyan összegyűjtöttél? Nyári munka?

tegnapelőtt 08:39
 6/117 A kérdező kommentje:

#2 nincs gondunk anyagilag, minden évben megyünk nyaralni, stb. Szerintem úgy gondolja hogy veszek három kiflit és akkor annyi vagy nem tudom. Meg lehet nevelőapámhoz is van köze, mert ő nagyon sóher és nem akar semmire pénzt költeni amihez közöm van

#3 én nem gondolnám feleslegesnek, reggel 9-10 fele szoktam elindulni és este 8 után érek haza, szóval nem nagyon elég egy kis reggeli meg szendvics

#4 nem tudom, 2000? 2500? Ha azt nézzük hogy napi 10 órát töltök fent, szerintem ennyiből lehetne normálisan kajálni.

tegnapelőtt 08:43
 7/117 anonim ***** válasza:
66%
Keress diákmunkát
tegnapelőtt 08:44
 8/117 anonim ***** válasza:
65%
Amikor én suliba jártam, nem sok pénzt költöttem. Reggeliztem otthon, vittem szendvicset, banánt, almát, ásványvizet, Jó reggelt győri szeletet, otthon délután ettem meleg kaját. A zsebpénzt inkább 1 1 újságra költöttem, de nem mindig. Ösztöndíjad van? BURSA Hungarica?
tegnapelőtt 08:50
 9/117 anonim ***** válasza:
93%

Ha nem gond, és nem azért ad ennyit, akkor kérdezd meg tőle, hogy kaphatnál-e többet. Akkor, amikor nincs ott nevelőapád.

Ha csak 2 nap suli van, akkor tudnál diákmunkát vállalni, vagy a szünetekben, és akkor lenne saját pénzed, amit arra költesz, amire akarsz.

Én középiskolában is ezt csináltam. Voltak olyan munkák, amit délután lehetett csinálni, hétvégén, nyári szünetben is dolgoztam. Én nagyon élveztem, hogy van pénzem és nem kell kérni pl. ruhákra, szórakozásra.

tegnapelőtt 08:51
 10/117 Kólauborkával ***** válasza:
72%

Nekem sem volt sokkal több amikor suliba jártam, de azt sem anyumtól kértem… ha otthon eszel és viszel kaját, akkor nem gond.

Ha szigorúan vesszük napi 2 szendviccsel sokáig ellehet lenni, én 2 évet nyomtam le suliba úgy, az akkor kijött egy ezresből, ma egyet csinálsz otthon, egyet veszel.

tegnapelőtt 08:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!