Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért az lett a normális,...

Miért az lett a normális, hogy felnőttként menekülünk a szüleinktől?

Figyelt kérdés

Rengeteg pár kõltözik "neutrális" városba, ahol egyikőjük szülője sem él. Sokan mondják, hogy "bár jóban vannak", el nem tudnák képzelni, hogy anyuka/anyós nemhogy papucsban, de akár helyijárattal is át tudjon jönni.

Valahol ez szomorù,hogy szülőként havonta egy hosszúhétvégére látod a gyerekid.

nov. 5. 06:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/89 anonim ***** válasza:
60%

51

Én megértelek, (olvasom itt az adok-kapok dolgot, és Veled értek egyet), de ugye le van papírozva a dolog?

Arra gondolok, ha férjed tesója anyós halála után jönne Kanadából a ház feléért.

nov. 5. 12:09
 52/89 anonim ***** válasza:
80%

Mert idősebb embrekkel lehetetlen együtt élni.

Idegesítőek, kontrollmániásak.

Beleakarnak szólni az életedbe.

Persze vannak kivételek, de ez nagyon ritka.

Akkor egész életedben gyerekstátuszban kell élned?

nov. 5. 12:13
 53/89 anonim ***** válasza:
88%
Mondjuk ne haragudj, még ha a szomszédom lenne az anyám, akkor sem akarnám havi egy hétvégénél többet látni, meg még annyit sem. Nem azért, mert bármi bajom van vele, hanem mert megvan a saját életem, ő meg az anyám, nem a haverom.
nov. 5. 12:17
 54/89 anonim ***** válasza:
19%

52, persze, már após hagyatékiján a férjemé lett a teljes ház, később pedig ajándékozással az enyém lett a fele :)

Sógornőmék tudták, hogy nem jönnek többet haza, a mi gondunk lesz anyós. Ők megkapták a nyaralót, amit eladtak utána. :)

nov. 5. 12:23
 55/89 anonim ***** válasza:
79%

51.

Milyen jól bejött a tippem.

Mégis lepontoztak az egybitesek.

Oké, biztos boldog vagy.

Én nem ápolnám anyósom a lakhatásért az biztos.

Igen. A bokros csomag a mi albérletes életünket is még jobban tönkretette.

nov. 5. 12:47
 56/89 anonim ***** válasza:
70%

55.

Ej, de szépen elintéztetek...

Akkor tényleg minden okod megvan a boldogságra.

nov. 5. 12:50
 57/89 anonim ***** válasza:
32%

Én nem ápolnám anyósom a lakhatásért az biztos.

Te tényleg hülye vagy. Nem lakhatásért ápoljuk. Azóta vettünk egy lakást, ki volt adva 15 évig, most már a lányunk lakik benne. Addig is volt hol lakni, amíg nem vele éltünk...

nov. 5. 13:02
 58/89 anonim ***** válasza:
95%

Sok családban az a minta, hogy az idősödő szülők, mihelyst a gyerekek önállósodtak, nem látják értelmét az életüknek, mert generációk óta az van beléjük ivódva, hogy csak a család. Mivel semmi más perspektívájuk nincs, ezért kullancsként ragaszkodnak a gyerekeikhez, akik aztán így nem tudnak önállósodni. Aki ebből felnőttként szeretne kitörni, annak egy lehetőség a távolság.

A felnőtt gyermeknek nem dolga az idősödő szülőjét foglalkoztatni, szórakoztatni, a saját életét az szülőének alárendelni.

nov. 5. 13:02
 59/89 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Emlékszem, gyerek voltam, és a barátnőmék családi házába hozzájuk költözött a nagymamája (akkor volt 56 éves a nagymama). A lakását pedig eladták.

Mert úgyis az egyszem fia, és úgyis nekik kell majd gondoskodni róla, ez volt a szöveg. Basszus, 56 éves nőről beszélünk. (Na, szóval ez volt nem is olyan régen, 98 körül.)

nov. 5. 13:50
 60/89 anonim ***** válasza:
91%
Mindenki önálló életet szeretne. Van aki ezt megteheti van aki nem. Van aki jóban van anyóspajtásékkal vannak akik nem. De ha el is költözöm én nem akarom anyósomat látni minden egyes héten mert nem érdekel. Szerencsére elég értelmes szüleim vannak hogy ők se zaklasson minden héten. Miért nem elég neked havonta egy hétvége? Vagy szerinted csak akkor lehet szeretni a családot ha minden hétvégén náluk poshadsz? Akkor minek is költöznél el? Anyuci pici fiacskája sosem fog kibújni a szoknyája alól és azért az emberek 90%-nak ez igen csak taszító hogy nem képes leválni.
nov. 5. 14:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!