Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért az lett a normális,...

Miért az lett a normális, hogy felnőttként menekülünk a szüleinktől?

Figyelt kérdés

Rengeteg pár kõltözik "neutrális" városba, ahol egyikőjük szülője sem él. Sokan mondják, hogy "bár jóban vannak", el nem tudnák képzelni, hogy anyuka/anyós nemhogy papucsban, de akár helyijárattal is át tudjon jönni.

Valahol ez szomorù,hogy szülőként havonta egy hosszúhétvégére látod a gyerekid.

nov. 5. 06:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/89 anonim ***** válasza:
65%
Miért kérdező, éljen veled 60 éves koráig egyedül és eltartanád hogy ne kelljen dolgoznia?
nov. 5. 06:25
 2/89 anonim ***** válasza:
88%

Mert diszfunkcionális volt végig a család, tele generációs torzításokkal. Megmérgezték egymást, érzelmileg elérhetetlenek voltak végig. Ez a gyereket tönkreteszi.

Szerencsére ma már erre jobban rálát az ember, köszönhetően az elérhető tudásanyagoknak, a rengeteg oktatóanyagnak, önismereti útnak.

nov. 5. 06:27
 3/89 anonim ***** válasza:
72%

1, szerinted ahol együtt él több generáció, ott a legidősebb tart el mindenkit és a többiek nem dolgoznak???

Mi együtt lakunk anyóssal, senki nem tartja el a másikat, mind dolgozunk...

nov. 5. 06:44
 4/89 anonim ***** válasza:
28%

3as, ha már kényszeríti hogy ott lakjon az a minimum h eltartja.

Az meg a ti bajotok ha nem tudtatok felnőtt, önálló életet kezdeni a mamahotel miatt. Én azért élvezem hogy mindketten felnőttünk a férjemmel.

nov. 5. 06:48
 5/89 anonim ***** válasza:
95%
Direkt a szülők elől menekülve költöznek más városba? Nem csak olyan helyre költöznek ahol ideálisak a feltételek egy jó minőségű élethez? Ez semmi mást nem jelent csak azt, hogy felnőttek. Ráadásul havonta egy hosszú hétvégét a szülőknél töltenek miközben már rég nem gyerekek. Nincs ezzel semmi gond.
nov. 5. 06:57
 6/89 anonim ***** válasza:
92%

Ez két külön kategória, ahogy az 5ös írja.

Az emberek jellemzően nem azért költöznek egyébként más városba, mertenekülnek a szülöktöl, hanem mert ahol laknak, ott nincs munka.

Én debreceni vagyok, sokan jönnek ide Békés megyéből, más megyékből boldogulni. De a szüleikkel jóban vannak, csak mit csináljanak, ha ott nem tudnak saját családot alapítani, megélni?

nov. 5. 07:41
 7/89 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem azért, mert egy nagyobb városban több a munkalehetőség, illetve a szórakozási lehetőség, ezen kívül nem akarnak örökké együtt élni valakikkel, akik teljesen más generációhoz tartoznak. A nemzedékek együttélése sosem mentes a súrlódásoktól.
nov. 5. 07:47
 8/89 anonim ***** válasza:
98%

Számos oka lehet.

Van ugye világ szinten az urbanizáció, mint jelensèg, ami röviden arra vezethető vissza, hogy a kis falvakban egyre nehezebb megélni, míg a nagyvárosokban egyre több a jól fizető meló. Magyarországon ráadásul valamiért még sokszor a nagyobb városokban is gyér a felhozatal.

Ehhez hozzájön a magyarok röghöz kötöttsége. Ergo a legtöbb esetben hiába rossz, ahol élnek, a szülők nem költöznek el, így a gyerekek kénytelenek.

Saját példámból kiindulva: programozó vagyok. A szülővárosomban, ami amúgy egy százezer feletti város, legfeljebb kkv-k vannak a mostani fizetésem tört részéért. Ráadásul szakmailag se sok fejlődési lehetőséget biztosítanak.

Ez a sztori egyik része. A másik persze az, hogy a fiataloknak sokszor teljesen más az értékrendje, mint a szüleiknek, ez pedig rengeteg konfliktust szül, így jobb a távolság.

nov. 5. 07:53
 9/89 A kérdező kommentje:

Nem azokról beszélek, akik praktikus okokból mennek.

Viszont sokszor hallottam, hogy "Szeretem a családom, de hogy minden héten lássam őket, nem az sok"

nov. 5. 07:54
 10/89 anonim ***** válasza:
95%

9: én osztom ezt a gondolatot, az okok:

1. Így is kevés időnk van a mindennapi dolgok (munka, háztartás stb.) mellett, amit családként (párommal és a gyereinkkel) együtt tudunk tölteni. Ha még a saját szüleinkkel is hetente kéne találkozni, akkor még ennyi se lenne

2. Biztos nem mindenhol van így, de nálunk mindkét szülőpárnál (meg szélesebb ismerősi körben sok helyen) az a tapasztalat, hogy az idősek nem tisztelik a tér és időbeli határokat. Ha közel laknánk teljesen biztos vagyok benne, hogy előzetes megbeszélés nélkül járkálnának át a legrosszabb időpontban.

3. Szintén nálunk mindkét szülőpárosra jellemző, de máshol biztos jobb a helyzet, de egyazerűen mindenbe belebeszélnek: mire költjük a pénzünket, hogyan neveljük a gyerekeinket, de még egészen apró dolgokba is: mit és hogy főzünk, hogyan rendezzük be a lakást. Nekem erre felnőttként nincs szükségem. Sikerült egy csomó dolgot megváltoztatnom, amit gyerekként nem szerettem. Nem akarom folyamatosan azt hallgatni, hogy "ezt nem így kell" "miért így csinálod" stb.

Főleg ezek az okok, de más biztos ír majd mást is.

nov. 5. 08:04
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!