Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért az lett a normális,...

Miért az lett a normális, hogy felnőttként menekülünk a szüleinktől?

Figyelt kérdés

Rengeteg pár kõltözik "neutrális" városba, ahol egyikőjük szülője sem él. Sokan mondják, hogy "bár jóban vannak", el nem tudnák képzelni, hogy anyuka/anyós nemhogy papucsban, de akár helyijárattal is át tudjon jönni.

Valahol ez szomorù,hogy szülőként havonta egy hosszúhétvégére látod a gyerekid.

nov. 5. 06:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/89 anonim ***** válasza:
94%

A probléma a TE gondolkodásodban van.

Az NEM menekülés, ha valaki nem akar egész életében a szülei "kisgyereke" lenni, hanem ÖNÁLLÓ szeretne lenni.

Az embernek az alapvetö kapcsolata a párjával meg a gyerekeivel van, ze az elsödleges, a szabadidejét velük akarja tölteni.

A szülök ennél távolabb vannak, másrészt nem igazán van annyi közös a két életmódban, hogy feltétlen egy rakáson akarnának lenni.

Felnött emberként nem szeretnék minden nap a szüleimmel, testvéreimmel lenni, mert nincs közös téma, közös érdeklödés egymás felé, másrészt szülöként sem szeretném, ha a felnött gyerekeim egész életükben nálam lennének, amióta felnöttek, élvezem, hogy van idöm magamra és a páromra, nem vagyok egy szülöszerepre beszükítve.

nov. 5. 08:08
 12/89 anonim ***** válasza:
94%

Én pont annak a generációnak vagyok a tagja, ahol a "gyerekek" elkezdtek szétszéledni. Miért? Mert egy vidéki kisvárosból származom és úgy nőttem fel, hogy a legtöbb apuka a 2000-es évek elején ingázni/hetelni kezdett nagyvárosokban, kamionozni ment, vagy külföldre, hogy megéljen a család. De az egyik barátnőmnek pl. az anyja is külföldön dolgozott, a mama nevelte őket gyakorlatilag. Aki addig nem tette, az ment a deviza válság idején.

Én nem kívántam ezt az életet magunknak, így alapból olyan helyen telepedtem le diploma után, ahol több a lehetőség, itt alapítottunk családot.

Nem a szüleim elől menekültem, hanem a lehetőségeket kerestem és itt találtam meg. Az pedig nekünk sem jó, hogy a szüleink messze vannak, ezért töltünk egy-egy hétvégét náluk, amikor csak tudunk. Ez van.

nov. 5. 08:11
 13/89 anonim ***** válasza:
84%
4, és hol olvastál kényszerítésről?
nov. 5. 08:22
 14/89 anonim ***** válasza:
77%

"Valahol ez szomorù,hogy szülőként havonta egy hosszúhétvégére látod a gyerekid."

Nekem már ettől is borsódzik a hátam, pedig esküszöm nincsenek traumáim a szüleimmel. De hogy minden negyedik hétvégét velük töltsem? :) Oszt mit csináljunk, sakkozzunk? Pletykáljunk, politizáljunk, időjárásról beszélgessünk?

nov. 5. 08:22
 15/89 anonim ***** válasza:
61%

Az meg a ti bajotok ha nem tudtatok felnőtt, önálló életet kezdeni a mamahotel miatt. Én azért élvezem hogy mindketten felnőttünk a férjemmel.

te miről beszélsz??? 18 éves korom óta dolgozom, a férjem is. Egy éves volt a láynunk, amikor anyós váratlanul özvegy lett, sógornőm akkor kültözött Kanadába, anyós meg ott maradt egy 5 szobás családi házban, hatalams kerttel... Nem is volt kérdés, hogy nem adjuk el és zárjuk őt egy panelba, hanem költözük, mert így megmarad a ház. Mamahotel??? Én vásárolok, mi fizetjük a számlákat, és ma már mi ápoljuk, mert sajnos rászorul az ellátásra.

nov. 5. 08:24
 16/89 anonim ***** válasza:
35%

Tehát lemondtál/lemondtatok magatokról, utolsó.

Nincs ezzel gond, csak miért nincs kimondva? Miért csomagolod be abba, hogy te mennyire jó vagy? Nem vagy. Sütnek a traumak az írásodról. Nyilván nem látsz rá, így ha valaki ezt kimondja, akkor nem tudod a frusztrációt sem viselni, inkább a gyengék megoldásaként a másik a bunkó.

nov. 5. 08:35
 17/89 anonim ***** válasza:
62%

16, miért mondtam volna le magamról? nem mindenkinek teher a család, nekem sem az. nincs traumám, köszi, jól vagyok :D

De beszélgethetünk arról neked milyen traumád van, hogy a sajátod helyett mások életét analizálod, ráadásul tévesen...

nov. 5. 08:38
 18/89 anonim ***** válasza:
36%

Beszéljünk. Mert nekem ez a foglalkozásom.

Miért érzed úgy, hogy neked bizonygatni kell idegeneknek?

nov. 5. 08:40
 19/89 anonim ***** válasza:
81%
Régen is ez volt, csak mivel együtt éltek a generációk, ezért senki nem veszett össze senkivel, kussban maradtak, mert a "mi" fontosabb volt az "én"-nél.
nov. 5. 08:44
 20/89 A kérdező kommentje:

Van olyan, akinek fontos a szülői ház megtartása. Az én szüleim is kötődnek hozzá.

Én el nem tudnám képzelni, hogy ennyire megváltozzon az életem, valakinek fontos.

nov. 5. 08:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!