Mik voltak azok a dolgok/szokások a családotokban, amiket gyerekként teljesen normálisnak éreztél, de felnőttként rádöbbentél, hogy valójában csak nagyon szegények voltatok, és ezért történtek?
Nem mentünk nyaralni
Anyámmal aludtam, mert nem volt külön szobám
Először én fürödtem le, majd a fürdő vizemben anyám
Nem volt szülinapi tortám
Általában kekszes pudingos sütit csináltunk ha sütiztünk
Az előző évi füzeteimet használtam ha nem teltek be
Kínais vagy piacos cuccokban jártam, de azokat is ritkán vettünk. Vokt hogy csak 2 farmerom volt amiket váltogattam..
Stb
5.
Ismerős. :)
Még annyi,hogy anya sosem kért ha kaptunk édességet. Mondta,nem szereti. De már tudom,hogy azért,hogy nekünk több jusson. <3
7#
Aaaa de adlak, egyetértek nagyon.:D
Nem voltak kirándulások, vagy ha voltak, "olcsó verziósak". Szülinapra, karácsonyra, névnapra mindig kínais vagy piacos ruhát kaptunk, azon kívül nem volt ruha véve, csak ha nagyon nagyon muszáj volt. Mikor bejöttek a hidegek, át kellett költöznöm az öcséim szobájába, hogy annyival kevesebb helyen fűtsünk (lány vagyok). A kutya mindig csak a maradékot kapta, ami akkor teljesen természetes volt, de most, felnőtt fejjel, saját cicával/kutyával ez nem tűnik túl felelős állattartásnak. Bármi bajunk volt, megpróbáltuk háza praktikákkal gyógyítani, mert a gyógyszer drááága.
Ha nasizni akartunk, csináltunk otthon óccsó sütit, a bolti édesség felesleges luxuscikknek számított.
Hogy a szüleim gyakran mást ettek vagy nem ettek velem, hogy azt ehessek, amit szeretnék. Valamire mindig fogták, épp nem érnek rá, nem éhesek, nem szeretik, az olcsóbb ételre azt mondták, hogy azt jobban szeretik...
De az is ilyen volt, hogy boltról boltra jártunk, hogy mindenből a legolcsóbbat vegyük. Anyukám meg az akkori barátnőm anyukája sportot űzött ebből
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!