Mik voltak azok a dolgok/szokások a családotokban, amiket gyerekként teljesen normálisnak éreztél, de felnőttként rádöbbentél, hogy valójában csak nagyon szegények voltatok, és ezért történtek?
Mindig használt ruhákba jártam. Talán 3x kaptam új ruhát 13-14 éves koromig. Mindig amikor ki kopott pl. a nadrágom térdénél az anyag, akkor foltot rakott rá anyám. Volt, hogy ki is nevettek az oviban ezért.
Volt, hogy nem volt normális cipőm sem. Azokat is használtan kaptam nagyrészt.
1x mentünk nyaralni egész gyerekkoromban.
Akkor ezek nem bántottak, teljesen normál dolognak tűntek. Felnőttként már más... ha lesz gyerekem tuti nem így fogom. Szerencsére az én szakmám és jövedelmem elég jó szóval remélhetőleg nem lesz gond...
30f
Sok eddig leírt dolog ismerős, egy dolog jut eszembe, amit még nem olvastam.
Anyukám mindig mosolygó szendvicseket készített nekünk. Akkor nagyon szerettem őket, aranyosak voltak, és most is örömmel gondolok vissza rájuk, de már tudom, hogy azért volt a szendvicsnek csak a szeme sajtból és a szája zöldségből (vagy fordítva), mert többre nem futotta.
16os, ha ez vigasztal, ram es testveremre is elegge sajnaltak a penzt, pedig nagyszuleim vallalkozok, egesz csaladom jol allt, egy palotaban nottem fel, de ha valaki az utcan latott, azt is gondolhatta, hogy valami csavargo gyerek vagyok. Volt, hogy lyukas cipoben jartam sokaig, sokszor kicsi, fiu ruhakban.... Otthon meg 10esevel vettek a dragabbnal dragabb markas alkoholos italokat, szo szerint 10esevel.
Nekik ez volt az ertekrend.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!