Az Y generáció (millenials) hogyan fogja megoldani az idősgondozást?
Nem szemrehányó akarok lenni, tényleg érdekel, mi a terve a 45 alattiaknak arra az esetre, ha a szülő lerobban.
Nagyapámmal beszéltünk erről, és őt nem érdekli se a politika, se a migránsok, egyszerűen megkérdezte: "mi lesz a szülővel?".
A mostani hatvanasok-ötvenesek dolgoznak, időst gondoznak, ès egyszer unokáznak.
Én is belépek lassan abba a korba, hogy nem féltésből ellenzik a külföldre költözèst, hanem mert félnek attól, hogy ki fogja őket kórházba vinni, ha betegek lesznek.
"kevesebbet létesítenek szexuális kapcsolatot és azt sem családalapítási céllal teszik. Nyilván következik ebből logikusan, hogy őket hidegen hagyja a szülők ápolása."
Elismerem, hogy már nem is próbálok empatikus lenni, de azt még megjegyezném, hogy nem, nem következik valakinek a családalapítási terveiből vagy szexuális aktivitásából az, hogy a szüleivel milyen a kapcsolata.
Nagyjából egy rövid Ratkó-korszakot leszámítva egy évszázada megbízhatóan csökken a gyermekvállalási hatékonyság és öregszik el a lakosság. Ez nem a Z, nem az X, nem is az Y problémája, sőt...
Miért offoljátok szét más kérdését ezzel a generaciós hülye vitával? Erre volt kíváncsi a kerdező szerontetek?
Két fogyatékos...
#83 vagyok.
2 féltestvérem lekakkantja anyàmat. Amióta az eszem tudom mindig el voltam nyomva testileg és érzelmileg is, be akartak nevelni csicska hoppnak. Aztán anyám előállt,hogy ő arra iratatja a házból a részét, aki öregségére gondozza. Na már most. Önerőből diplomatàztam. Mikor mutattam neki undorral ledobta az asztalra, hogy mit kezdjek vele.. lett egy jó fizető állásom (ahhoz képest amit szántak nekem). Majd egy párom, aki szintén hajtja a dolgokat. Állandóan ment a sírás, hogy ujitsuk fel a házat, mert az enyém lesz, epitkezzunk oda... Még jött a kérdés mikor hazasodunk mert kéne pénz a tetőre (aposek jó moduak).. és mikor neki szegeztem a kérdést hogy minek néz engem,mit keveri a kakit és mellette úgy van velem mint egy kivert kutyával.. engem apám miatt szült meg, sosem akart, csak hát mert neki első gyerek voltam így megtartott.
Penzeltem oket, apámnak meg előadta,hogy mi lehuztuk őket... De most persze megy a duma H csereljunk lakást... Ujitsuk fel a házukat ( teljes renovalast jelent, mert apám lusta és még egy izzot se cserélt ki soha) ők még eljönnek a mi lakásunkba. Mondom pacikukki. Mire végeznénk felújítassal ha nincs lepapirozva, nem költöznek ki.
De most kijelentettem hogy messze fogunk költözni. Lekakkantom ezek után mit csinálnak. Tönkre mentem mellettük.
Ami releváns a kérdés szempontjából,hogy anyám 72 éves apám 64.( Én 32!) Semmi pénzt nem tettek félre eddig,mindent feléltek. Ezek után... Én nem akarnék szánt szándékkal a gyerekem fejére cuppanni ahogy anyám is mondta hogy a gyerek kötelessége a szülőt öregségére gondozni. Helyette megpróbálnék félre tenni erre az időre.
Sok nő egyszerűen a lelki bántalmazás és zsarolás miatt se a saját se a családja életében nincs ott mert 8 felé kell szakadnia. Csak azért mert szegény szülők.
Természetesen ahol jó a kapcsolat, rendben van.
Amúgy nekem apám egyszer hozzám szegezte a dolgot amit a kérdező is irt , nincs senki aki bevigyen a kórházba.
Szerintem az a generáció még akik a felnőtt gyerekeiket akarják a végtelenségig kiszipolyozni
Y generációs vagyok. Én a férjemmel nyugdíjbiztosítást fizetünk már jó ideje. Másként ezt el sem tudom képzelni.
Mi a nővéremmel úgy oldottuk meg a 60 éves anyám és 68 éves apám esetében, hogy váltva hordtuk a kórházba, demensek is lettek rövid időn belül a betegségük miatt. Az életemben tőlük kapott értékeken felül teljesítettem, ezt elmondhatom. Legalábbis én.
Durva amit írok, de az egyetlen dolog, amiért hálás lehetek nekik, hogy rövidre zárták. :( A lerobbanástól számítva anyám és apám is 3 hónapon belül elhunyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!