Az Y generáció (millenials) hogyan fogja megoldani az idősgondozást?
Nem szemrehányó akarok lenni, tényleg érdekel, mi a terve a 45 alattiaknak arra az esetre, ha a szülő lerobban.
Nagyapámmal beszéltünk erről, és őt nem érdekli se a politika, se a migránsok, egyszerűen megkérdezte: "mi lesz a szülővel?".
A mostani hatvanasok-ötvenesek dolgoznak, időst gondoznak, ès egyszer unokáznak.
Én is belépek lassan abba a korba, hogy nem féltésből ellenzik a külföldre költözèst, hanem mert félnek attól, hogy ki fogja őket kórházba vinni, ha betegek lesznek.
"félnek attól, hogy ki fogja őket kórházba vinni, ha betegek lesznek"
. Mentő, taxi, egy jó ismerős stb.
Nálam pl nem kérdés, hogy vagy valami jobb otthon, ahol ők lesznek az a cuki pár, akiket majd a külvilág fele mutogatnak, hogy milyen f.asza ott minden, vagy valami szociális ellátás, mert anyám pont nagyanyám ápolásától készült ki idegileg és testileg.
(Én 23 vagyok, anyum 59, apum 55)
Anyum 45+, de anno ő is lelépett másik országba. A szülei sosem rágódtak azon, hogy most ki fog velük törődni - jó szerencsét kívántak, és ennyi. Nem kötik magukhoz a gyereküket.
Ha baj van, természetesen rongyolunk hozzájuk, de addig is ott vannak egymásnak, illetve ott vannak a szomszédok, ottani közeli barátok, ha SOS kell segítség.
Közelítsük az anyagiak oldaláról!
Engedjük el a szokásos Gyakoris hazudozást, mi szerint itt mindenki több diplomás, milliókat kereső, hitelmentes villában élő, kriptobefektető - sebész - IT mérnök - bróker.
- 1000-ből, hány ember/család engedhet meg bejárónőt/ápolónőt a szülőknek?
- 1000-ből, hány ember engedhet meg öregotthont a szülőknek?
És ugye a legtöbb helyen beugró az öreg lakása, és a nyugdíja. Azaz a családi kasszából kiesik ez a havi 150-200+ lóvé, és ami a lényeg!!! UGRIK AZ ÖRÖKSÉG, AZAZ A LAKÁSA!!!
Tudom! Menjek anyámba, mert te a havi 1,4M fizudból ki tudod fizetni, én meg csóró proli wok. Oké!
Hát őszintén... Sehogy.
Én 32 vagyok. Anyám 54, apám 53 éves.
Már úgy gondolkodnak, hogy ha az állapotuk nem engedi azt, hogy felügyelet nélkül legyenek akkor idősek otthona.
Már a nagyanyám is így gondolkodik. Ő 86 éves, ha olyan állapotba kerül nem várja el senkitől, hogy őt gondozza 0-24-ben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!