Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy érzelmileg zsaroló embert...

Egy érzelmileg zsaroló embert hogy lehet leallitani?

Figyelt kérdés

Anyukamrol van szó. Ha valamit nem tud nálam elerni, egyből érzelmileg kezd zsarolni. Kerlek ajánljatok olyan könyveket, amivel ennek a végét tudom venni, jelenleg költözni nem opció, albérletben éhen halnék.

Hiába teszek meg itthon mindent, sosem vagyok elég és folyamatosan szid vagy veszekedést generál. Ezt szeretném csitítani, bármiféle pszichológiai módszerrel.

Kérlek segítsetek, köszönöm. :)

24/N

szept. 8. 19:32
 51/93 A kérdező kommentje:

48, 50

Jót mosolyogtam. Ti meg nem tudtatok a kérdésem értelmezni.

Védekezni szeretnék pszichológiai módszerekkel, nem nevelni. Maggal foglalkozom.

szept. 9. 08:11
 52/93 anonim ***** válasza:
23%
Az amúgy igen kiváló Mérgező szülők sem mond mást, mint hogy függetlenedni kell! A méregtől el kell távolodni, nem enni belőle, amit a kérdező most éppen tesz, 44-es!
szept. 9. 08:14
 53/93 anonim ***** válasza:
62%
Nem pszichológiai módszerekkel kell védekezni, kérdező, hanem fizikaival. Távolságtartással! Mégis miféle pszichológiairól álmodozol? Max. a leszarom tabletta lehet ilyen, de erőteljes, állandó mérgeződésnél az lehetetlen. Mellesleg erkölcstelen is. Te kihasználod az anyádat, pénzforrásnak használod, miközben mélyen megveted. Ez minden, csak nem felnőttség.
szept. 9. 08:18
 54/93 Thispain ***** válasza:
47%
#53 Szerintem meg is érdemli az anyja.
szept. 9. 08:25
 55/93 A kérdező kommentje:
54. Kívánok neked hasonló jókat. Milyen jóindulattal vagy.. :)
szept. 9. 08:42
 56/93 A kérdező kommentje:

53. Nem használom ki, próbálom magam teljesen ellátni, de albérletbe jelenleg nincs pénzem.

De az, amikor egy barátnőmmel egy kávéra nem mehetek el vasárnap délután mert zsarol, az már mindennek a teteje.

Azt sem nézi jó szemmel hogy van valakim, neki 1x ha volt kapcsolata. Azt sem, hogy én fogytam és edzek, mert ő nem tud fogyni. Mindenre féltékeny..

szept. 9. 08:43
 57/93 anonim ***** válasza:
65%

Egy könyv ajánlás:

[link]

szept. 9. 08:44
 58/93 anonim ***** válasza:
69%
36os kérdéseire miért nem válaszolsz?
szept. 9. 08:50
 59/93 anonim ***** válasza:
0%
#50 Mi frusztrál benne? Én ilyenkor annyit látok, hogy eggyel több balf*sz = eggyel kevesebb konkurencia a munkaerő- és a társkereső piacon. Legyen mindenki hülye, annál jobbak a kilátásaim.
szept. 9. 08:51
 60/93 anonim ***** válasza:
75%

A lakhatás az önellátás alapvető része. 24 évesen elvárható. Mennyit keresel?

Nem zsarol, akkor tudna zsarolni, ha lenne valami titkolt bűnöd. Az "érzelmi zsarolás" nem zsarolás, az manipuláció. Manipulálni azt lehet, aki hagyja magát. "Egy kávéra nem mehetek el, mert már zsarol." De, elmehetsz. Csak nem mész. Az a te döntésed. Nem nézi jó szemmel. És? Neked az mért számít, hogy általad gyűlölt ember milyen szemmel néz? Számítasz rá, hogy milyen szemmel fogja nézni, tehát nem vársz tőle mást. És mindjárt nem fogod magad sebzettnek érezni. Nem neki akarsz megfelelni felnőttként.

39-es, az empátia nem együttsíró buksisimit jelent, az nem visz előre.

szept. 9. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!