Egy érzelmileg zsaroló embert hogy lehet leallitani?
Anyukamrol van szó. Ha valamit nem tud nálam elerni, egyből érzelmileg kezd zsarolni. Kerlek ajánljatok olyan könyveket, amivel ennek a végét tudom venni, jelenleg költözni nem opció, albérletben éhen halnék.
Hiába teszek meg itthon mindent, sosem vagyok elég és folyamatosan szid vagy veszekedést generál. Ezt szeretném csitítani, bármiféle pszichológiai módszerrel.
Kérlek segítsetek, köszönöm. :)
24/N
Ne haragudj, de akkor te szimplan eletkeptelen vagy.
Szerintem minden epelmeju elkoltozne, akar szobat berelni, vagy kollegiumba. Gondolom dolgozol, de akar tanulhatsz is.
Foleg nem maradna senki egy (fizikailag is) bantalmazo kozegben.
A haz az kizarolag anyad tulajdona? Masik szulo? Nagyszulok?
hello
egy erzelmi zsarolos mindennapokbol jelentem, hogy nem tudsz helyzeti elonybe kerulni
viszont en azt a tanacsot kaptam pszichologustol, hogy jarjak pszichologushoz, aki legalabb mwghallgat
16.: Valóban, nincs joga megverni.
Ha ilyet tenne, akkor az családon belüli erőszaknak minősül. Utóbbinak nem alapfeltétele, hogy párkapcsolat legyen a felek közt. Fel is jelenthető érte. Ha ezzel fenyegetőzne az anya, akkor meg lehet említeni, hogy ha megteszi, fel lesz jelentve.
Önvédelemből vissza is lehet ütni. De ezzel azért kell vigyázni, mert látleletet vetet, és a hatóságok előtt úgy állíthatja be, hogy a lánya ütötte meg.
Ha nagyon őrjöng és fizikai erőszakhoz folyamodik, a pszichiátriára is be lehet vitetni.
Hosszabb távon valóban a költözés lenne a jobb opció. Én megértem a kérdezőt, hogy most nem lenne rá pénze, de pár év alatt elmehetne olyan helyre dolgozni, amiből már egy szobácskát ki tud bérelni. A külföldi munka lehetősége is adott. Utóbbi azért is lenne jó, mert jó messzire kerülne tőle. De van nő, aki akkor tud elköltözni, ha a párjával költözik össze.
Folyt.: Természetesen nem azért kell párt találni, hogy legyen kihez elköltözni, hanem önmagáért. Ketten azért csak tudnak valamit bérelni, valamint lehet, hogy a másik félnek van lakása, vagy a szüleivel nagy házban él és elférnek.
Érdekből ne jöjjön össze senkivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!