Mit lehet kezdeni egy érzelmileg zsaroló, élősködő szülővel?
Költözz az ország másik felére!
És ha igénylik a tesóid, segíts nekik is, hogy minél messzebb költözhessenek!
Szomorú helyzet, de szerintem nem kéne neki pénzt adni vagy ha mégis limitálni, hogy pl. 30 ezer forintot tudok adni havonta és kész. A kapcsolatot vele lecsökkenteni, kerülni. Esetleg valamilyen indokot mondj neki? Hogy autóra gyűjtesz, vagy kijött a gazelszamolas stb.
Engem is zsarolt anyam pénzzel de fordított volt a helyzet, ha bármi olyat mondtam ami nem tetszett neki vagy szembeszegültem akkor azt mondta, hogy megvonja az apanazsom, csak ezzel tudott sakkban tartani. Hiába dolgoztam egyetem mellett szükségem volt a támogatásukra, szerencsére már nem, jobban is vagyok lelkileg.
A te anyád hasonló a párom anyjához. Ő is egész életében eltartatta magát. 15 évesen dolgozni küldte a páromat hogy megéljenek, illetve hogy minden szrt meg tudjon venni magának, meg már akkor is tartozásai voltak. Sőt, még hiteleket is vett fel, amiket most mi fizetünk vissza még évekig. Amikor párom elvágta a pénzcsapot, bosszúból kirámolta a házát amíg ő dolgozott és eladott mindent amit csak tudott. Még a padlószőnyeget is felszedte. Mivel akkor még oda volt állandó lakcímmel bejelentve, nem is tudtuk feljelenteni mert azt mondták a rendőrségen hogy ilyen esetben nem bizonyítható hogy melyik ingóság kié, így rendelkezhet vele. Közben zárat is cserélt a házon, így a helyi jegyző segítségével, birtokvédelmi jog érvényesítésével lehetett kirakni de addigra már teljesen kisemmizte a páromat. Nagyon csúnya veszekedések voltak párom testvérei részéről is, akik lapultak illetve segítettek értékesíteni, tárolni az ingóságokat. Azzal is próbálkozott hogy elment ügyvédhez és megpróbált haszonélvezeti jogot szerezni a párom házára. 10 év kellett hogy kilábaljunk a nagyja adósságtengerből és újra berendezzük a házat, beleköltözhessünk. Amikor ezt megtudta, feljelentett a bíróságon és szülői tartásdíjat követelt (havi 30 ezer forintot és visszamenőleg fél évre egy összegben). Összeszedtük az összes papírt és számlát, voltunk jogi tanácsadáson, majd a bírósági tárgyaláson jó nagyot égett anyós pajtás. A bírónő gyakorlatilag pszichiáterhez küldte, látszott hogy teljesen ki van akadva hogy ilyen szülő létezik.
Ez 3 éve volt, most lesz 2 éves az unokája - akit még nem is látott, az utcán is elcsapja a fejét, nem is köszön mert még ő van megsértődve valamiért. Most a másik 2 gyerekét lejmolja cigivel többek közt. Várjuk a következő lépését....lehet hogy egyszer kitalálja hogy láthatást akar az unokájára vagy ilyesmi. Sosem lehet tudni. Az lenne a legjobb ha elköltöznénk, de akkor sosem lesz még egyszer saját házunk mert a "kedves anyós" általi hiteleket még mindig törlesszük így félre tenni pénzt egyáltalán nem tudunk.
Szóval csak annyit tudok neked tanácsolni, hogy menekülj minél messzebbre és éld az életed. Meggyőződésem hogy az ilyen szülők élősködő pszichopaták és soha nem fogják fel hogy miért rossz amit a gyerekükkel művelnek.
De sajnallak :( azt hittem csak az en anyum ilyen. En 22eves vagyok es meg itthon lakok. A virus vegett jöttem haza. Mindenbe bele szolnak. Mindenbe bele köt. Szoszerint. Es erzelmileg zsarol. Es ha elmegyek aludni a baratomhoz lek*rvaz
Mikor haza kelkett jönnöm a virus vegett es nem tudtam mashova menni depressziós lettem. Remelem össze jonn a kulfoldi munkam és te viszont szakitsd meg vele a kapcsolatot. Tudom hogy nehez de jobb lesz
Engem azzal biztatnak hogy nem en vagyok az első aki megszakítsa. Csak ne felnek ennyire
Kitartast neked
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!