Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan mondja valaki a 16...

Jogosan mondja valaki a 16 éves gyerekének hogy élősködő?

Figyelt kérdés

2014. febr. 24. 13:14
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
93%

Minden korban megvannak az ember kötelességei és jogai.

Egy 16 éves gyerek ha nem tanul rendesen, lóg az iskolából, minimálisan sem segít a szüleinek otthon, de ugyanakkor elvárja zsebpénzt, a márkás cuccokat, telefont, stb.., akkor igen, élősködő.

2014. febr. 24. 13:18
 2/19 anonim ***** válasza:
88%
Egyetértek az elsővel. Anyuci Hotel nem kiapadhatatlan bank, és igen, vannak irritáló tinik, akik szerint csak jogaik vannak, kötelezettségeik nincsenek.
2014. febr. 24. 13:23
 3/19 anonim ***** válasza:
80%
Ismerni kellene a szituációt, amiben elhangzott az ominózus mondat. El tudok képzelni olyan helyzetet, amiben jogos és olyat is amiben igazságtalan.
2014. febr. 24. 13:34
 4/19 A kérdező kommentje:

úgy bírom hogy minden mai tinit elkényeztetett, igénylő tetünek tart mindenki... nem erre gondoltam hanem arra hogy ha valaki kaját és lakhelyet igényel - ennyi.

magamról írtam a kérdést és tudom hogy szánalmasan hangzik , de tényleg nem megerősítő választ várok arra amit gondolok, hanem véleményt hogy kaja és lakhely ebben az életkorban már nem jár? ráadásul múlt évben 40 ezret adtam apámnak mert annyit kaptam rokonoktól (most 17 vagyok...)

Az érdekelne inkább hogy ebben a korban mit kell otthon letenni az asztalra? gondolom agyilag elmaradott csitri vagyok hogy ilyet kérdezek de tényleg nem tudom, túl hamar elrepült a gyerekkor.

2014. febr. 24. 13:38
 5/19 A kérdező kommentje:
Olyan szituáció volt hogy megérdemeltem. Túl tettem a lelkemet ezen a mondaton mert tisztában vagyok vele hogy nem érdemlek semmit. Inkább "jogilag" érdekelne hogy meddig felelős egy szülő anyagilag azért akit csinált
2014. febr. 24. 13:49
 6/19 anonim ***** válasza:
52%
Aki így gondol a tini gyerekére annak nem szabadott volna gyereket vállalni.
2014. febr. 24. 13:52
 7/19 anonim ***** válasza:
67%

16 évesen azt kell letenned az asztalra, hogy rendesen tanulsz, vannak céljaid. Ha azóta 17 éves vagy, akkor gondolom most vagy végzős, vagy ha csak jövőre, akkor is már beleszámít a tanulmányi eredményed. Gondolom van már ötleted, hová akarsz menni továbbtanulni, hogy képzeled el az iskola utáni életedet. Ha ezek megvannak, akkor lehet gyúrni pl. nyelvvizsgára, nem kell kapkodni vele, de még folyamatosan, napi szinten foglalkozol vele, simán leteheted az érettségi mellé, vagy akár egy emelt szintű érettségit is megpróbálhatsz, ha jól megy. Az mellé kapsz nyelvvizsgát úgyis. Ha nem állnak jól a szüleid anyagilag, akkor besegíthetsz egy kis diákmunkával. Nem kell leadnod pénzt, de legalább a zsebpénzt ne ők adják.

Ha te csak éled az életed, és nem tanulsz, nincsenek céljaid, fogalmad sincs mi lesz veled középiskola után, naponta kuncsorogsz náluk pénzért és egyéb dolgokért, akkor jogosan mondják, hogy az vagy.

De mivel semmi háttérinfot- nem adtál, hogy miért mondják ezt rád, vagy mondják-e egyáltalán, akkor nem sokat tudunk így segíteni.

2014. febr. 24. 13:53
 8/19 anonim ***** válasza:
88%

"nem erre gondoltam hanem arra hogy ha valaki kaját és lakhelyet igényel - ennyi. "

Talán nemcsak gondolni kellene, hanem le is kellene írni. - Ennyi. Honnan tudjuk a teljes sztorit, ha nem írod le, hanem csak "gondolsz rá"?

Mellesleg senki nem általánosított, hogy minden mai tini ilyen, de vannak ilyenek is, mint minden korban. Azok igen, élősködők.

2014. febr. 24. 13:55
 9/19 A kérdező kommentje:

"Talán nemcsak gondolni kellene, hanem le is kellene írni. - Ennyi."

nem ilyen bunkó hangnemben gondoltam (megint gondoltam xd) ezt hanem, úgy hogy ENNYIT igényel valaki.

2014. febr. 24. 14:03
 10/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, azért nem adtam először háttérinfót mert úgy általánosságban kérdeztem, de már látom hogy számít az ilyen.

Gimnáziumba járok, de szakmát kellett volna tanulnom, általánosságban 2-es tanuló vagyok és tényleg nem lehet rám büszke a szülő.

Olyan szituációban hangzott el a mondat tavaly, amikor lógtam az iskolából, természetesen ez is megérdemelt (de azt hozzátenném hogy nem jó dolgomból nem voltam iskolában, hanem problémás a bőröm és van olyan alkalom amikor legszívesebben ki se dugnám a képem)

Természetesen van tervem, cukrász szeretnék lenni és jövőre nyelvvizsgát teszek, mert ha nem jön össze a cukrászat akkor az segíthet abban hogy munkát találjak.

Tudom hogy fogok pénzt keresni, de IDŐVEL

2014. febr. 24. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!