Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy érzelmileg zsaroló embert...

Egy érzelmileg zsaroló embert hogy lehet leallitani?

Figyelt kérdés

Anyukamrol van szó. Ha valamit nem tud nálam elerni, egyből érzelmileg kezd zsarolni. Kerlek ajánljatok olyan könyveket, amivel ennek a végét tudom venni, jelenleg költözni nem opció, albérletben éhen halnék.

Hiába teszek meg itthon mindent, sosem vagyok elég és folyamatosan szid vagy veszekedést generál. Ezt szeretném csitítani, bármiféle pszichológiai módszerrel.

Kérlek segítsetek, köszönöm. :)

24/N

szept. 8. 19:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯
 1/93 anonim ***** válasza:
95%

Felnőtt embert nem lehet megváltoztatni (egy idő után mondjuk gyereket sem).

A legjobb amit tehetsz, hogy kerülöd, lesz.rod, vagy elküldöd a f.szba.

szept. 8. 19:35
 2/93 A kérdező kommentje:
1. Nem igazán lehet, írtam hogy jelenleg a költözés nem opció. Szeretnék pszichológiai előnybe kerülni. Ezért szeretnék olyan könyveket olvasni, hogy én mit tehetek, hogy védekezhetek, stb.
szept. 8. 19:36
 3/93 anonim ***** válasza:
100%

Sehogy. 24 éve volt rá eddig hogy normális anya legyen, de nem tudta összehozni. Nem is fogja ezek után sem, nem is akarja.

Te engedd el, tudom sz.r a helyzet, és szeretnéd ha lenne egy normális anyukád de sose lesz. Ne próbálkozz a kegyeibe férkőzni, ne tevpróbáld megoldani a dolgokat, ne te alkalmazkodj. Már így is sokkat tettél, ne tovább.

Ha tudsz költözz el.

szept. 8. 19:39
 4/93 anonim ***** válasza:
100%

* harmadik vagyok

Bocsi, nem láttam a költözés részt

szept. 8. 19:40
 5/93 anonim ***** válasza:
7%

Ököllel.

És ezt nem viccből vagy trollkodásból mondom!!

szept. 8. 19:41
 6/93 anonim ***** válasza:
100%

Ignoráld. Csináld meg a dolgaid, szólj hozzá ha muszáj, de ne lássa rajtad hogy mennyire fáj, vagy zavar a viselkedése.

Az ilyenek a reakciókból nyerik az erejüket. Minnél jobbá ignorálod, annál kevesebb hatalma van rajtad, annál szabadabb vagy tőle.

szept. 8. 19:42
 7/93 A kérdező kommentje:

6. Akkor még utána azzal zsarol hogy csak azért költöztem haza hogy lakjak valahol és hogy nem foglalkozom vele.

Ezért keresek könyvet, hogy egy lépéssel előrébb legyek.

2. Köszi, de hát ez van. :(

szept. 8. 19:48
 8/93 anonim ***** válasza:
91%

Nekem ez a könyv segített.

Susan Forward - Donna Frazier:

Érzelmi ​zsarolás

szept. 8. 20:01
 9/93 A kérdező kommentje:
8. Köszönöm! Mindenképp beszerzem a napokban. :)
szept. 8. 20:08
 10/93 anonim ***** válasza:
86%

Neki hogyan lett lakása?

Amúgy nyugodtan megmondhatod, persze, hogy azért mentél vissza, hogy legyen hol laknod, mi másért mentél volna, az állandó cirkuszért? Amint lehet le is lépsz újra, ki akarna így élni. Ebből is lesz hiszti, de legalább kimondtad. Sőt, hozzá is teheted, hogy nyugi, utána csak nagyon ritkán fogsz jelentkezni nála. Tesz érte rendesen, pedig viselkedhetne másképp is. Szomorú, hogy egy sz.ros lakással ekkora hatalma legyen valakinek a saját gyereke felett.

szept. 8. 20:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!