Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy tudják sokan otthonba...

Hogy tudják sokan otthonba adni a szüleiket?

Figyelt kérdés

Édesapámmal nekem nem volt jó a kapcsolatom, de vele se tudtam volna ezt megtenni. Örültem, hogy testvérem vállalta, bár nem kellett évekig ápolni.

Édesanyám imádom annyira, hogy nem tudnám beadni, legyen bármi is, úgy gondolom, ameddig talpon vagyok, segítem ameddig tudom és amiben tudom.

Sokan rögtön az otthont mondják, de én ezt el se tudom képzelni, hogy ennyire szívtelwn, lelketlen lennék, hogy kvázi eldobjam.

Tudom, hogy nem könnyű ápolni egy beteget, nagyszüleim közt is volt akit ápolni kellett utolsó években.

júl. 30. 18:37
 291/338 anonim ***** válasza:
86%

290.: Teréz anya se az volt valószínűleg, mint aminek sokan hiszik.

Christopher Hitchens írt róla elég érdekes dolgokat.

aug. 12. 15:54
 292/338 A kérdező kommentje:

Azért ez elképesztő! Azért saraz valaki valakit, mert megteszi amit tud azért, aki segítségre szorul?! És még az a rossz, aki nem adja fel, aki küzd azokért, akiket szeret? Miért fáj az egyeseknek hogy egy tök randon idegen, sőt, névtelen, segít azon aki rászorul és nem a könnyebb utat választva éli világát? Ez már nem az a kategória, hogy hol legyen ápolva az idős, vagy beteg családtag. Ez már túlmegy ezen. Személyeskedésbe is átmenet már... Az meg nem is érdekel egyeseket, hogy neki/k mi a jó!? Mert nem, nem hiszem hogy csak és kizárólag az lehet jó, amit valaki eldönt. Nem mindenkinek jó egy teljesen idegen, ismeretlen közeg, emberek, társaság. Vannak nyugodtabb, család környezetet kedvelő emberek, s főleg idős vagy betegséggel élő emberek.

De az a baj, hogy sokan tényleg nyűgnek élik meg, hogy valakinek segíteni kell. Mert akkor nem tud nyaralni, bulizni, úgy élni az életet ahogy kedve tartja. És kitalált valamit, hogy ne keljen küzdenie, hanem más megoldja. Ez sokkal könnyebb és valóban egyszerű is. De nem minden esetben a legjobb megoldás.

Számomra a pénz, idő, nyaralás, a nem akarom, nincs hely, stb, bizony csak kifogás. És a könnyebb út. Igen, felfogtam, hogy van amikor nincs más lehetőség. De van amikor van! És van amikor jobb. Van amikor az otthon is jó, mint otthon nyűgnek lenni. Nálunk nem nyűg, sőt.

Ajjaj.

aug. 12. 15:56
 293/338 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező itt (is) te személyeskedsz. A többiek csak illeszkednek a hozzáállásodhoz.

291: Ja, én tudom hogy Teréz anya se szent, sőt. De a vicc működéséhez őt kellett használnom.

aug. 12. 16:09
 294/338 A kérdező kommentje:
293. Én próbálok a kérdésnél maradni és személyeskedés nélkül válaszolni, de nem én sértegetek, meg hasonlók. S ugye Teréz anyát se én hozta bele. Nem én írtam, hogy „nem értesz semmit, nem is ápoltál senkit, rosz anya vagy", stb. Szóval... De hagyjuk.
aug. 12. 16:41
 295/338 anonim ***** válasza:
86%

Ez van. Már a kérdéssel letámadtad az embereket. Egyszerűen nem akartad megérteni más embereket pozícióját, életét. Te beleélted magad a mártír szerepbe, más emberek folytatják az életüket.

Ha apám felgyulladna le se hugyoznám, nemhogy még ápoljam.

aug. 12. 16:57
 296/338 A kérdező kommentje:

295. Na látod, pont erről a hozzáállásról beszélek... „Ha apám felgyulladna le se hugyoznám, nemhogy még ápoljam."

Ezután a hozzászólásod után hozzád nincs is több kérdésem. De, én nem ilyen vagyok. Értem mostmár. Neked nem is azzal van bajod, hogy otthon vagy idősothon, házi ápolás, hanem eleve a rossz kapcsolatod szülőkkel. De hidd el nem mindenkinek van rossz kapcsolata velük. Bár ismerek olyat aki ennek ellenére is vállalta. ❤️

Kívánom, hogy egyszer túl legyél rajta, és lenyugodjon a lelked. 🤗

aug. 12. 17:17
 297/338 anonim ***** válasza:
86%
Mondanám kérdező, hogy legalább olvass a témában, de inkább nem mondom. Belebetegednél. Neked már jó lesz a saját dobozod, a gyerekedre meg talán hatnak majd a kortársai. Továbbtanulni engeditek majd, vagy várja a jószág meg a munka a kertben? Inkább meg sem kérdezem. Tulajdonképp nem is neked írtam, csak úgy elmerengtem...
aug. 12. 18:18
 298/338 anonim ***** válasza:
87%
Hidd el, nekem teljesen nyugodt a lelkem. Csak nem szeretem, amikor valaki f*szságokat beszél. Te pedig abban nagyon jó vagy. 💖
aug. 12. 18:46
 299/338 anonim ***** válasza:
88%

De kérdező mi a jó ló heréért kell így ilyen kiemelkedően viselkedned, hogy Te attól vagy valaki, és mindenki más szar?

És mi a jó ló hugyáért kell provokatívan írnod?

Jó sok időd van meglátszik, valóban nem kell ott sokat ápolni és sok mindent, túl sok az energia...

aug. 12. 20:08
 300/338 A kérdező kommentje:
229. Szerintem, ha normálisan csak a kérdésre írtatok volna ti is egy-két hozzászólást, hogy mi a véleményetek, mint többen is tették, akkor nem lenne az, hogy 300 hozzászólás után még nekem kell magyarázkodni. Mert elfogadtam mindenki véleményét aki normálisan írta le mit gondol. De nem, ti még mindig engem saraztok. Azért. De persze, ezt is megkérdezhetted volna normális hangnemben is. De őszintén unom már ezt a lealázó stílust.
aug. 12. 21:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!