Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam el édesapámnak,...

Hogy mondjam el édesapámnak, hogy mi a döntésem?

Figyelt kérdés

Mindenek előtt leszögezem, hogy nem szeretnék semmiféle vitát a kérdés alatt. Aki tud, megkérem a témában adjon tanácsot hogy ő hogyan tenné, aki meg nem tud e tekintetben tanácsot adni vagy egyébb mondanivalója legyen, ne “offolja” szét a kérdést, inkább görgessen tovább és ne válaszoljon. Előre is köszönöm!

Nos az a helyzet, hogy 21 éves vagyok. A szüleimmel nagyon jó a viszonyom, támogatnak úgy az egyetemi tanulmányaimban, mint a magánéletben és anyagilag is.

Nálunk a családban mindig érzékeny téma volt a vallás, mivel édesapám nem kedvel egyetlen vallást sem, elutasítja az ilyesmit, ezért nem is kereszteltek meg (aminek amúgy örülök) kis koromban. 5 éve édesanyámmal járunk Jehova tanúi összejöveteleire, amivel még nem is volt akkora baj (csak sorozatosan megjegyzéseket tett, hogy ez szerinte időpocsékolás és sokszor próbált beleszólni). Én azonban most úgy döntöttem, hogy szeretnék megkeresztelkedni. Elkezdtem a tanulmányozást egy jó ideje (ezt sajnos titokban, mert édesapám mondta az elején hogy ebben nem támogatna). A tanúk is adtak tanácsot ezzel kapcsolatban, de kiváncsi vagyok olyanok tanácsára is akik kívülállók, hogy ti hogyan értetnétek meg vele a döntést, vagy ha az ő helyében lennétek, miként várnátok el hogy a fiatok megtegye… Persze mindezt annak tudatában, hogy az ilyen fajta elköteleződés ellen van.

A válaszokat előre is köszönöm.

2023. ápr. 24. 15:30
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/116 anonim ***** válasza:
77%

Mormonok, Iszlám, Scientológia, Jehova tanúi, stb.... Mind szekta.

[link]

[link]

Miért nem jó neked katolikus kereszténynek lenni? Ugyanúgy Jehova-t, az Istent tisztelik. Tárt karral fogadnának igazán jó emberek, jó közösségbe. Jehovakkal ellentétben.

2023. ápr. 24. 19:50
 52/116 anonim ***** válasza:
89%

Előbb hallgasd meg, mért ellenzi.

Meg akar óvni téged.

Aztán járj utána azoknak a félelmeknek!

[link]

És aztán mondd el neki egyesével, hogy mit derítettél ki, és hogy azok nem igazak.

2023. ápr. 24. 19:51
 53/116 anonim ***** válasza:
89%

Amugy egyben tevedsz.

21 eves vagy magykoru

3gro apad ugy vag ki az utcara h a labad nem eri a foldet.

A tobbit meg elintezi a hivatalban 10 perc alatt.

2023. ápr. 24. 20:00
 54/116 anonim ***** válasza:
82%

amit nemtud az ember az nem faj...

mas szoval: muszaj elmondani neki?

2023. ápr. 24. 20:21
 55/116 A kérdező kommentje:

51!

Igen, köszönöm, megértettem. Elmondom, okés? Nem kell ennyire hisztizz.

52!

Igen, értem. Ezzel nem is volt baj, a baj ott van ha olyasmiket írsz aminek nincs köze a kérdéshez. De megértettem, köszönöm, ne hisztizz és ne káromkodj.

53!

Isten ments hogy katolikus legyek. A sok bálványimádás, képek és keresztek csókolgatása, emberek szentnek nyilvánítása, stb. Nem kérek belőle, köszönöm. Honnan vetted hogy az akarnék lenni?

54!

Köszönöm a tanácsot. Értékelem. De nem érdekel, hogy miért ellenzi. Ebben hiszek és kész. Ilyen egyszerű.

56!

Nem, nem vág ki az utcára. Ne gyere kérlek okoskodni, ha nem tudsz semmit. Semmi joga nincs kivágni az utcára engem (és nem is tenné meg).

57!

Igen, mert nem szeretném ha utólag derülne ki. Mert kiderülne előbb utóbb, az biztos. És apám, közelednek érzem magam, hogy elmondjam az ilyesmit neki, mert ez egy életre szóló döntés.

2023. ápr. 24. 20:29
 56/116 A kérdező kommentje:

Amúgy észrevettétek hogy a többségetek (tisztelet a kivételnek) nem is a témáról beszél csak jött veszekedni? Olyasmiket mondtok, amiket nem is kérdeztem és nem is vagyok rá kiváncsi. Mint mondtam nem tudtok meggyőzni hogy a hitem ellen forduljak, csak az energiátokat és az időtöket pazaroljátok feleslegesen.

Így hát kérlek, aki a témához érdemben hozzá tud esetleg szólni írjon, bár már kaptam hasznos válaszokat amiket NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖK!

2023. ápr. 24. 20:35
 57/116 anonim ***** válasza:
94%
Ahhoz képest hogy irtó bunkó vagy és megmondod a tutit mindenkinek, csak van rajtad is fogás, miért nem kérdezed meg a kedves cuki kis haverjaidat a Jehova társakat hogy mégis mi a problémád? Az oké hogy valaki nem tudja a negatív véleményt elfogadni, de hogy ekkora arrogáns bunkó is legyen közbe az már gáz. És ha érdekel a véleményem ha nem leszarom magasról továbbra is. ☺️😉
2023. ápr. 24. 21:23
 58/116 anonim ***** válasza:
93%

Kérdezőnket már beszippantotta ez az agymosó szekta teljesen felesleges tanácsot adni neki ez a saját apjának nem hiszi el, hogy élete legnagyobb baromságát csinálja.

Mond el az öregednek te agyas, hogy fontos neked ez a rabló banda és kész, menj el otthonról élj a nyomi szektás haverokkal és ennyi miért kell ezen ennyit görcsölnöd kérdezősködnöd itt miközben téged már beszippantott az a szekta.?

2023. ápr. 24. 21:31
 59/116 A kérdező kommentje:

60!

Senkivel nem voltam bunkó, mindenkivel tiszteletteljesen igyekeztem beszélni.

Én el tudom fogadni a negatív véleményt, de nem vagyok rá kiváncsi. :)) Nem kérdeztem, nem arra vonatkozott a kérdés hogy mi a véleményetek a hitemről.

Az meg, hogy megkérdeztem-e a tanúkat, nos a válasz a kérdés leírásában van, ha elolvastad volna akkor tudnád. Legyszives tedd meg, hogyha választ vársz rá.

“Arrogáns bunkó” ez egyrészt sértő, mert én nem mondtam rólad ilyet, másrészt aljas rágalom. Nem voltam arrogáns senkivel. De lelked rajta, ha téged ez boldoggá tesz és nagynak érzed magad tőle, én szívesen megadom neked ezt az örömöt és nem ellenkezek. :))

“ És ha érdekel a véleményem ha nem leszarom magasról továbbra is.”

Ez egyrészt csak téged minősít, másrészt még mindig hiába erőlködsz mert semmit nem érsz el vele és csak az idődet pazarlod.

2023. ápr. 24. 21:33
 60/116 A kérdező kommentje:

61!

Kérlek, kímélj meg ezektől a gyűlölködésektől és a felesleges időhúzástól.

Életem legjobb döntése, hisz boldog vagyok.

Nem rabló banda, legyezives ne nyilatkozz ilyen rágalmakat ameddig én vagy más tanú rólad nem mondott ilyet. Én nem sértegettelek, te se tedd.

Nem akarok elköltözni otthonról, köszönöm. És nem kértem tanácsot azt illetően se hogy kivel éljek vagy hol éljek.

Habzik a szád, nyugodj le. Az a (hogy téged idézzelek) az a “nyomi” szád.

2023. ápr. 24. 21:36
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!