Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam el édesapámnak,...

Hogy mondjam el édesapámnak, hogy mi a döntésem?

Figyelt kérdés

Mindenek előtt leszögezem, hogy nem szeretnék semmiféle vitát a kérdés alatt. Aki tud, megkérem a témában adjon tanácsot hogy ő hogyan tenné, aki meg nem tud e tekintetben tanácsot adni vagy egyébb mondanivalója legyen, ne “offolja” szét a kérdést, inkább görgessen tovább és ne válaszoljon. Előre is köszönöm!

Nos az a helyzet, hogy 21 éves vagyok. A szüleimmel nagyon jó a viszonyom, támogatnak úgy az egyetemi tanulmányaimban, mint a magánéletben és anyagilag is.

Nálunk a családban mindig érzékeny téma volt a vallás, mivel édesapám nem kedvel egyetlen vallást sem, elutasítja az ilyesmit, ezért nem is kereszteltek meg (aminek amúgy örülök) kis koromban. 5 éve édesanyámmal járunk Jehova tanúi összejöveteleire, amivel még nem is volt akkora baj (csak sorozatosan megjegyzéseket tett, hogy ez szerinte időpocsékolás és sokszor próbált beleszólni). Én azonban most úgy döntöttem, hogy szeretnék megkeresztelkedni. Elkezdtem a tanulmányozást egy jó ideje (ezt sajnos titokban, mert édesapám mondta az elején hogy ebben nem támogatna). A tanúk is adtak tanácsot ezzel kapcsolatban, de kiváncsi vagyok olyanok tanácsára is akik kívülállók, hogy ti hogyan értetnétek meg vele a döntést, vagy ha az ő helyében lennétek, miként várnátok el hogy a fiatok megtegye… Persze mindezt annak tudatában, hogy az ilyen fajta elköteleződés ellen van.

A válaszokat előre is köszönöm.

2023. ápr. 24. 15:30
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/116 A kérdező kommentje:

Egy kérésem volt, hogy ne offoljátok a kérdést és csakis a kérdésre adjatok választ, de ahogy látom ez túl nagy elvárás volt…

De válaszolok.

1!

Nem kérdeztem hogy te mit tennél a helyében, a kérdés nem erre irányult.

2!

Nehéz lett volna a kérdésre válaszolni?

Ebben hiszek, nem kell számot adjak, mivel vallásszabadság van.

Édesanyám életébe sincs jogod beleszólni.

3!

Köszönöm, hogy legalább a kérdésre írtál, bár választ nem adtál. Értékelem minden esetre.

El kell mondjam, mert az apám.

4!

Az apám, egy házban élünk, ennyivel tartozók neki. De te se a kérdésre válaszoltál.

5!

Mert szeretnék. Ebben hiszek, ennek a vallásnak szeretnék a tagja lenni. Ugyanazért, amiért mások reformátusok vagy katolikusok (bár ugye sok esetben csecsemő korban keresztelik meg őket, nem az ő döntésükön alapul).

6!

Nagyon jól tudom, hogy miként kell éljek. És így is élek évek óta. Nincs szükségem se karácsonyra, se születésnapokra hogy jól érezzem magam vagy boldog legyek. Nem ezek állnak az életem középpontjában; nem is értem ez miért olyan nagy dolog.

Kirándulásokra mehet. :)) A gyülekezetünkben is sok a fiatal és ugyanúgy járnak táborokba, kirándulásokra, csak ügyelnek a magaviseletükre. És én is voltam, amikor még iskolás voltam, de ez persze egyén függő (viszont nincs megtiltva, ez már személyes döntés).

Nem rakhat ki az utcára. :)) De a rosszindulatodat is köszönöm azért.

Ismét megkérem mindenkit, ha jószándékú és segítő választ tud adni, írjon, ha nem akkor inkább hanyagolja!

2023. ápr. 24. 16:34
 12/116 A kérdező kommentje:

8!

Jehova tanúi nem ünneplik a karácsonyt, se más pogány eredetű ünnepeket.

9!

Köszönöm nagyon szépen a választ! :)) Őszintén értékelem.

10!

Leírtam a nyolcasnak.

2023. ápr. 24. 16:37
 13/116 anonim ***** válasza:
100%
Mivel ennyire ellene van, minél tömörebben mondd el, anélkül, hogy bizonyítani próbálnád, miért is szeretnéd ezt. Mi, a válaszolók sem értjük, de nem is kell, ez a te döntésed. Tényleg akkor közöld vele, amikor nyugodt. Én így tenném: "Apa, tudom, hogy nem értesz velem egyet, de meg szeretnék keresztelkedni. Nem várom el tőled, hogy megérts a döntésem, de nagyon szeretném, ha ettől még ugyanolyan jó kapcsolatban maradnánk, mint eddig voltunk."
2023. ápr. 24. 16:46
 14/116 anonim ***** válasza:
100%
Apa, ez a döntésem. Nem kell, hogy támogass benne, csak azt kérem, hogy fogadd el. Ez a kettőnk kapcsolatán nem fog változtatni.
2023. ápr. 24. 16:48
 15/116 anonim ***** válasza:
95%

Azt írod, hogy nem támogatná a keresztelkedésedet. De ez azt is jelenti, hogy akadályozná?

Egyébként elmondanám neki, hogy attól, hogy megkeresztelnek az életed nem változik meg, mert már így is úgy élsz, ahogy ők tanítják (vagy nem tudom, mi a jó szó erre), szóval semmi nem fog változni csak annyi, hogy van felekezeted.

2023. ápr. 24. 16:49
 16/116 anonim ***** válasza:
21%
Ismerek tanúkat, egy egész családot. Minden ünnepet megtartanak.
2023. ápr. 24. 17:03
 17/116 anonim ***** válasza:
83%
Felnőtt vagy, elmondod aztán pont.
2023. ápr. 24. 17:05
 18/116 A kérdező kommentje:

13!

Őszintén nagyon köszönöm a hasznos választ! Igazán hálás vagyok, köszönöm a tanácsot.

14!

Neked is nagyon köszönöm, igazán hálás vagyok.

15!

Igen, félek tőle hogy akadályozná vagy onnantól többször tenne megjegyzést, sokkal jobban ellenezné mint most. Onnan tudom, hogy látom hogy viszonyult olyan ismerősünkhöz aki adventista lett, illetve egy olyan családi baráthoz is aki eleve római katolikus volt, de egy idő óta mélyen hívő és vallásos lett.

Persze lehet, hogy velem máshogy viselkedne, elvégre a fia vagyok.

2023. ápr. 24. 17:12
 19/116 anonim ***** válasza:
84%
Hű, micsoda primadonna. Ennyire nem kell előre betojni attól, hogy apád mit fog mondani, képzeld azt, hogy engedetlen gyakoris válaszoló, aztán oszd ki, ha véleménye van.
2023. ápr. 24. 17:13
 20/116 A kérdező kommentje:

19!

Nem tudom miért írtál, ha értelmeset nem tudtál mondani. Vagy ez annyira kikívánkozott belőled, hogy nem tudtál volna aludni ha nem írod le?

2023. ápr. 24. 17:31
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!