Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam el édesapámnak,...

Hogy mondjam el édesapámnak, hogy mi a döntésem?

Figyelt kérdés

Mindenek előtt leszögezem, hogy nem szeretnék semmiféle vitát a kérdés alatt. Aki tud, megkérem a témában adjon tanácsot hogy ő hogyan tenné, aki meg nem tud e tekintetben tanácsot adni vagy egyébb mondanivalója legyen, ne “offolja” szét a kérdést, inkább görgessen tovább és ne válaszoljon. Előre is köszönöm!

Nos az a helyzet, hogy 21 éves vagyok. A szüleimmel nagyon jó a viszonyom, támogatnak úgy az egyetemi tanulmányaimban, mint a magánéletben és anyagilag is.

Nálunk a családban mindig érzékeny téma volt a vallás, mivel édesapám nem kedvel egyetlen vallást sem, elutasítja az ilyesmit, ezért nem is kereszteltek meg (aminek amúgy örülök) kis koromban. 5 éve édesanyámmal járunk Jehova tanúi összejöveteleire, amivel még nem is volt akkora baj (csak sorozatosan megjegyzéseket tett, hogy ez szerinte időpocsékolás és sokszor próbált beleszólni). Én azonban most úgy döntöttem, hogy szeretnék megkeresztelkedni. Elkezdtem a tanulmányozást egy jó ideje (ezt sajnos titokban, mert édesapám mondta az elején hogy ebben nem támogatna). A tanúk is adtak tanácsot ezzel kapcsolatban, de kiváncsi vagyok olyanok tanácsára is akik kívülállók, hogy ti hogyan értetnétek meg vele a döntést, vagy ha az ő helyében lennétek, miként várnátok el hogy a fiatok megtegye… Persze mindezt annak tudatában, hogy az ilyen fajta elköteleződés ellen van.

A válaszokat előre is köszönöm.

2023. ápr. 24. 15:30
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/116 A kérdező kommentje:

Emberek! Ez a kérdés:

“Hogy mondjam el édesapámnak, hogy mi a döntésem?”

Csak erre várok választ. “jó tanácsokat” és megjegyzéseket nem kívánok. Mert nem érdekelnek.

2023. ápr. 24. 19:15
 42/116 anonim ***** válasza:
95%

Akárhogy mondod el, nem fogja apád elfogadni, jogosan.

Ha az én gyerekem lennél és ilyen "döntést" hoznál, megmondanám, hogy akkor költözhetsz közéjük, hozzám többet nem jöhetsz!

2023. ápr. 24. 19:17
 43/116 A kérdező kommentje:

42!

Milyen szerencse hogy nem kérdeztem te mit tennél a helyében. :))

S milyen jó hogy ilyet se mondhatnál hogy “hozzám többet nem jöhetsz”.

Sokat elmond azért rólad.

2023. ápr. 24. 19:21
 44/116 anonim ***** válasza:
93%

A 42-es vagyok: A kérdésedre válaszoltam, ezt JÓL elmondani nem lehet.

Az meg, hogy egy bünözö szektába akarsz tartozni, nekem ok arra, hogy többé ne akarjak veled kapcsolatot tartani, de föleg ne a saját házamban téged eltartani.

2023. ápr. 24. 19:25
 45/116 anonim ***** válasza:
92%

Ha felnőtt lennél eleve nem tetted volna fel ezt a kérdést. Hogyan mond el? - Apa, megkeresztelkedek!

Ennyi. Ne köntörfalazz, nem kell bevezető. Mondd a lényeget. Ezt kell csinálni ha nehezen mondasz el valamit.

2023. ápr. 24. 19:27
 46/116 A kérdező kommentje:

44!

Senki nem bűnöző, nem kell ez a rágalmazás.

Mint mondtam, nem érdekel te mit tennél. S ha ő ezt akarja, hát szakítsa meg velem a kapcsolatot, az ő döntése.

Másrészt nem a saját háza, ezt nem tudom honnan veszed. És nem kell eltartson.

2023. ápr. 24. 19:28
 47/116 anonim ***** válasza:
95%

Ismerősöm is ilyen volt, mint te. De megjött az esze. Ki akart lépni. Összeverték a szektatagok, előtte meg hónapokig kínozták verbálisan. Majd meglátod ha mélyebben beleásod magad a szektába.

Egyébként ha itt ilyen nagy a pofád, simán odaállsz apád elé, közlöd vele, hogy megkeresztelkedsz, és ennyi.Nincs kérdés.

2023. ápr. 24. 19:33
 48/116 anonim ***** válasza:
83%

Miért nem tudtok a kérdező kérdésére válaszolni? Én se értek egyet ezzel a szektásodással, de mint mondta vagy 5-ször, nem erre kíváncsi.

Kérdező!

Én, mint szülő, azt várnám el, hogy engem ne téríts, illetve ne szakítsd meg a kapcsolatot arra hivatkozva, hogy nem jehovás rokonokkal nem beszélhetsz.

2023. ápr. 24. 19:34
 49/116 anonim ***** válasza:
88%

Bűncselekményt a szekta tagjaid követtek el amikor eljöttek a kollégánkhoz, miután megkapták a pofonjaikat és úton voltak a rendőrök értük menekülőre fogták a hittársaid csak úgy porzott az út utánuk.

Menthetetlen vagy, apukádat sajnálom te megérdemled a sorsod.

2023. ápr. 24. 19:36
 50/116 A kérdező kommentje:

47!

Nem kérdeztem ezt a sok okosságot amit itt előadást nekem. A kérdésre válaszolj, vagy inkább semmit.

48!

Köszönöm nagyon szépen a választ! :)) Végre valaki, aki tud értelmesen válaszolni, igazán hálás vagyok a hasznos válaszért.

Nyilván, ugyanolyan kapcsolatom marad édesapámmal. Ezalatt az 5 év alatt se változott semmi; ugyanolyan a kapcsolatunk.

49!

Nem, az nem bűncselekmény elmenni valakihez. Pofon vágni viszont igen és testi sértésnek hívják.

A mese meg nagyon gyenge. Nekik lett volna okuk a feljelentésre, mivel pofon vágta őket valaki, nem hogy még rendőrt hívni.

“Menthetetlen vagy, apukádat sajnálom te megérdemled a sorsod.”

NEM ÉRDEKEL! Mondtam már. Tartsd meg magadnak hogy kit sajnálsz és mit érdemlek meg.

2023. ápr. 24. 19:42
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!