Hogy mondjam el édesapámnak, hogy mi a döntésem?
Mindenek előtt leszögezem, hogy nem szeretnék semmiféle vitát a kérdés alatt. Aki tud, megkérem a témában adjon tanácsot hogy ő hogyan tenné, aki meg nem tud e tekintetben tanácsot adni vagy egyébb mondanivalója legyen, ne “offolja” szét a kérdést, inkább görgessen tovább és ne válaszoljon. Előre is köszönöm!
Nos az a helyzet, hogy 21 éves vagyok. A szüleimmel nagyon jó a viszonyom, támogatnak úgy az egyetemi tanulmányaimban, mint a magánéletben és anyagilag is.
Nálunk a családban mindig érzékeny téma volt a vallás, mivel édesapám nem kedvel egyetlen vallást sem, elutasítja az ilyesmit, ezért nem is kereszteltek meg (aminek amúgy örülök) kis koromban. 5 éve édesanyámmal járunk Jehova tanúi összejöveteleire, amivel még nem is volt akkora baj (csak sorozatosan megjegyzéseket tett, hogy ez szerinte időpocsékolás és sokszor próbált beleszólni). Én azonban most úgy döntöttem, hogy szeretnék megkeresztelkedni. Elkezdtem a tanulmányozást egy jó ideje (ezt sajnos titokban, mert édesapám mondta az elején hogy ebben nem támogatna). A tanúk is adtak tanácsot ezzel kapcsolatban, de kiváncsi vagyok olyanok tanácsára is akik kívülállók, hogy ti hogyan értetnétek meg vele a döntést, vagy ha az ő helyében lennétek, miként várnátok el hogy a fiatok megtegye… Persze mindezt annak tudatában, hogy az ilyen fajta elköteleződés ellen van.
A válaszokat előre is köszönöm.
Szektás vonulj a szektádba ott nem vagy ilyen arrogáns, mert eldádáz a szektavezér.:)
Apukád az egyetlen a történetben aki értelmes lehet a családodban, te azt nem veszed észre hogy a vallásod egy hazug szekta agyszüleménye.
Remélem egyszer felébredsz de akkor már késő lesz és az egész családod elveszíted és nem fogadnak vissza.
80!
Én mit képzelek magamról? Na hallj oda, még ő áll az erdő felől.
Én provokálok? Te jöttél az en kérdésem alá a hitemet szidni és kötekedni, nem fordítva.
Nem, aki a kérdésre válaszolt és nem kötekedni akart, annak megköszöntem. Sértő dolgot pedig nem mondtam, én nem káromkodtam senkire mint ahogy páran tették.
Te jöttél veszekedni az én kérdésem alá, nem fordítva.
81!
Legyen neked igazad, hagyjuk…
Kedves kérdező!
A stílusod tükrözi a szektádat.
Gondolkozz el kivel lehet a baj, a válaszokat illene elfogadnod nem ilyen tahó stílusban egy igazi agymosottként böfögni a szektád álláspontját.
Apukád helyében egy fillért nem adnék a tanulmányaidra és költözhetnél az agymosott baráti körödhöz anyáddal együtt.
Nem értem a hisztit. Semmi mást nem tudsz tenni, mint elmondod magyarul a száddal hogy jehovás lettél. Apádnak nyilván nem fog tetszeni, ezután nyilván nem lesz olyan jó a kapcsolat. Ez van, ezt vállalod. Jó felkészítés arra, hogy hozzászokj, hogy ezentúl a valláson kívüliek mind gyökér szektásnak fognak tartani. Igen, rokonok is, barátok is. Olyan vallást választottál, amitől a legtöbb ember undorodik. Viseld el, más alternatíva nincs.
Nekem van olyan barátnőm, akit 12 éves korától a nagyanyja nevelt, mert a jehovás szülei kidobták otthonról, mert nem akarta ezt a vallást követni. Milyen ember az, aki ilyet tesz a gyerekével?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!