Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam el édesapámnak,...

Hogy mondjam el édesapámnak, hogy mi a döntésem?

Figyelt kérdés

Mindenek előtt leszögezem, hogy nem szeretnék semmiféle vitát a kérdés alatt. Aki tud, megkérem a témában adjon tanácsot hogy ő hogyan tenné, aki meg nem tud e tekintetben tanácsot adni vagy egyébb mondanivalója legyen, ne “offolja” szét a kérdést, inkább görgessen tovább és ne válaszoljon. Előre is köszönöm!

Nos az a helyzet, hogy 21 éves vagyok. A szüleimmel nagyon jó a viszonyom, támogatnak úgy az egyetemi tanulmányaimban, mint a magánéletben és anyagilag is.

Nálunk a családban mindig érzékeny téma volt a vallás, mivel édesapám nem kedvel egyetlen vallást sem, elutasítja az ilyesmit, ezért nem is kereszteltek meg (aminek amúgy örülök) kis koromban. 5 éve édesanyámmal járunk Jehova tanúi összejöveteleire, amivel még nem is volt akkora baj (csak sorozatosan megjegyzéseket tett, hogy ez szerinte időpocsékolás és sokszor próbált beleszólni). Én azonban most úgy döntöttem, hogy szeretnék megkeresztelkedni. Elkezdtem a tanulmányozást egy jó ideje (ezt sajnos titokban, mert édesapám mondta az elején hogy ebben nem támogatna). A tanúk is adtak tanácsot ezzel kapcsolatban, de kiváncsi vagyok olyanok tanácsára is akik kívülállók, hogy ti hogyan értetnétek meg vele a döntést, vagy ha az ő helyében lennétek, miként várnátok el hogy a fiatok megtegye… Persze mindezt annak tudatában, hogy az ilyen fajta elköteleződés ellen van.

A válaszokat előre is köszönöm.

2023. ápr. 24. 15:30
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/116 anonim ***** válasza:
96%

Nem azzal van a baj, hogy vallásos vagy azzal van a baj, hogy egy szektához vonzódsz.

Apukádnak igaza van, ha az én gyerekem járna ilyen bohóc szektába én sem örülnék.

2023. ápr. 24. 18:07
 22/116 A kérdező kommentje:

21!

Nem szekta, hanem ez a hitem. És ebbe se neki, de főleg nem neked, semmi beleszólása.

Nem kértem a véleményed a döntésemmel kapcsolatban. Ahogy a kérdés mutatja, egy más probléma miatt írtam ki a kérdést.

2023. ápr. 24. 18:10
 23/116 anonim ***** válasza:
96%

De szekta.

Csak ezt ugye aki oda jár sosem vallja be.

Apukádnak igaza van amit csinálsz az nettó baromság.

2023. ápr. 24. 18:12
 24/116 anonim ***** válasza:
96%
Költözz be anyukáddal a szektába szerintem apukád idővel rájön ez volt a legjobb döntésetek így nem csesztetitek ezzel a bohóckodással szegényt.
2023. ápr. 24. 18:17
 25/116 A kérdező kommentje:

23!

Rendben, ez a te véleményed, mint mondtam nem kérdeztétek. És ítélőbíró se vagy, hogy eldöntsd kinek van igaza. Ennyi. Nem tudsz a kérdésre válaszolni, akkor ez van.

24!

Téged se kérdeztelek. Nem kértelek arra se, hogy megmondd mit tegyek én vagy édesanyám.

A cinikus gúnyolódásaitokat meg tartsák ok meg magatoknak! Nem vagyok kiváncsi rájuk, a kérdés nem erről szólt. Köszi.

2023. ápr. 24. 18:23
 26/116 anonim ***** válasza:
94%
Nekem van egy nagyon jó barátom aki egyemen tanult és két diplomája is van ráadásul amúgy is elég okos embernek tartottam. De mióta jehova tanuihoz áttért mintha süsü lenne, lassacskán megfertőzte az agyát és annyira térit mint még soha. Ne legyél te is hlye és hidd el nem fog az atya úristen sem segíteni rajtad, ha nem bízol önmagadban.
2023. ápr. 24. 18:30
 27/116 anonim ***** válasza:
93%

Agymosottak gyűjtőhelye igaza van azoknak akik szektának nevezik.

A kérdező meg minek kérdez ha mindenkit leolt?

Mond meg apádnak, hogy kimosták az agyad és neked ez jó.

Ne felejtsd a havi kötelező részt befizetni a szektának a kasszájába, mert hamar mennek a verőlegényeik.

Na csá.

2023. ápr. 24. 18:37
 28/116 anonim ***** válasza:
95%
Nem érdekelne, milyen vallású a gyerekem, de egy ilyen szektába tuti nem engedném!
2023. ápr. 24. 18:48
 29/116 A kérdező kommentje:

26!

Nem kértem ilyen területen tanácsot. A kérdésre válaszolj ha tudsz, ha meg nem, akkor hanyagold. Az ilyen személyes történet se érdekel, bocsánat. Nem rosszból mondom, de nem vagyok rá kiváncsi és úgysem tudsz vele befolyásolni.

27!

Ha ez a véleményed, hát legyen ez a véleményed. Nem érdekel. :))

Nem oltottam le azokat, akik a kérdésre válaszoltak.

“Aki tud, megkérem a témában adjon tanácsot hogy ő hogyan tenné, aki meg nem tud e tekintetben tanácsot adni vagy egyébb mondanivalója legyen, ne “offolja” szét a kérdést, inkább görgessen tovább és ne válaszoljon. Előre is köszönöm!”

Ennek az egyszerű kérésnek tettek eleget, de ahogy látom ez neked nehezedre esett, s akkor még te vagy felháborodva hogy szóvá teszem. Igen, tényleg én vagyok itt a hibás…

Nem mosták ki az agyam.

Ez nem a katolikus egyház, itt nincs egyházi adó, se havi fizetés. Semmit nem kell fizetni, minden ingyenes, még a temetés is. Igen, ez is egy különbség. Nagy tévedésben élsz, ha azt hiszed egyetlen fillérembe is kerül ehhez a szervezethez tartozni.

Verőlegények sincsenek, ez megint csak a te agyad szüleménye és cinikus marhasága

“Na csá.” Nos igen, nagy a kultúra az egyszer biztos. Akkor téged idézve, neked is “csá”!

2023. ápr. 24. 18:50
 30/116 A kérdező kommentje:

28!

És én ezt kérdeztem?

2023. ápr. 24. 18:51
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!