Hogyan tudnék segíteni édesapámnak, hogy jobb legyen neki?
Édesapám 70 éves múlt, szívelégtelenségben szenved már 3 éve. Sajnos emellett a dohányt nem tudta lerakni, és sokszor a makacskodása miatt a gyógyszereit is rendszertelenül szedte.
Már másfél hete kórházban van, a napokban a torkánál kialakult egy csomó amitől enni és inni se tud. Ezért infúziós terápiát kap, mert kiszáradhat.
A kezelőorvosa azt mondta rossz az állapota, a szíve a végstádiumban van így bármilyen beavatkozás halálos lehet és felkészített, hogy édesapám lehet nem jön többé haza. Teljesen magam alatt vagyok.
Holnap szintén megyek hozzá látogatásra, nem mondtam neki semmit se amit az orvosa közölt, de látszik rajta hogy érzi nincs minden rendben.
Hogy tudnék neki segíteni?
Édesanyámat fiatalon elvesztettem márcsak apukám maradt.
Jaj,szegény de sajnàllak.Tudja ö mi van,nem hülye,kérdezd meg minek örülne,ha egy üveg bornak vigyel neki,ha egy szàl ciginek akkor azt.
Mondjuk engem azért rugtak ki egészségügyis suliból mert boldoggà akartam tenni egy bàcsit,cigit kért,én adtam.
Elötte megmondtak nem müthetö,3 hónapja van.Szóval nem is értem,ha cigizni akar és lehet a 3-ból csak kettö lesz,de van kis boldogsàga miért fàj az bàrkinek,ha morfiumot akart volna azt is lopok,mert én tényleg segíteni akartam nem mint sok szarhàzi doktor meg növér aki csak a pénzt nézi és elnyújtja a szenvedésüket,na mind1 le lehet pontozni dràgàim,nem nagyon érdekel.
nem mondtam neki semmit se amit az orvosa közölt, de látszik rajta hogy érzi nincs minden rendben. - röviden - EZ szmétség!
A betegnek rhadtul joga van tudni, hogy napokon belül, lehet meghal. Nem hülye ő, csak nem elég, hogy fél, mert tudja, hogy nem a baj, még mellette bizonytalanságban is tartjátok.
Undorító ez a mentalitás.
Nem tudok elképzelni (apaként)nagyobb segítséget,mint fogni egy papírt,tollat és leírni mindazt a jót,amit megköszönhetsz neki.
Azért leírni,mert amikor krízisben lesz,azok a hálás szavak,melyeket elolvashat újra és újra,olyan fájdalomcsillapítóként fognak hatni,amilyet gyógyszergyár még nem talált ki.
Szintén jó gyógyszerként hat,ha leírod neki milyen boldog vagy,hisz ez leghőbb vágya. Ne hazudj,de kutasd mindazt az életedben ami boldoggá tehet.
Talán nem hiszel Istenben,de Isten nélkül is működik az imádság. Édesapád érzi,amikor érte emelsz szót egy távolinak érzett, vagy nem is hitt Istenhez. Ez az érzés gyógyír a szívére!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!