Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek mi legyen?? Jobb...

Szerintetek mi legyen?? Jobb lenne az el engedéshez??

Figyelt kérdés
Mikor Édesapám hirtelen meghalt, úgy döntöttünk hogy otthon őrizzük a hamvait. Elég sokszor beszélünk a temetéséről, de a további otthon tartás is foglalkoztatta. Én akarom jobban a temetést, Anyám is ahogy telik az idő. Nővéremnek mindegy. Ha otthon lenne nem kellene kimenni a temetőbe, karácsonykor sokat segített hogy ott volt. De érzem hogy ha nem lesz kivéve a temetőbe akkor nem tudok tőle rendesen elbúcsúzni. És sok sok évig nem akarom otthon tartani. Nagyon tanácstalan vagyok. Lelkileg nagyon kivagyok, sokszor érzem bárcsak én is meghaltam volna, vagy inkább jobb lenne ha most se élnek. Nem tudom elfogadni az űrt amit maga mögött hagyott.
2022. márc. 1. 11:59
 1/8 anonim ***** válasza:
91%

Hány éves vagy?

Nem várható a közeljövőben, hogy elköltözöl a szülői házból?

Nem vagyunk egyformák.

Én szeretem a szüleimet és elég természetesen viszonyulok a halálhoz, gyászhoz, temetéshez és effélékhez. De frászt kapnék attól, ha a szekrény tetején mindig ott látnám az urnát, benne édesapám/édesanyám hamvaival. Én csak úgy tudnám lezárni a dolgokat, hogy temetőben el lenne temetve, a temetésen megsiratnám, és utána kijárnék gondozni a sírt - egyébként meg élném az életemet. Akkor már inkább egy fényképet tennék ki róla a szobámba.

2022. márc. 1. 12:07
 2/8 anonim ***** válasza:
81%
Költözz el otthonról, ha van rá lehetőséged. És nem akarlak elkeseríteni, de lehet akkor sem fogod tudni elengedni őt, ha temetőben lesz. Nekem sem sikerült a papámat nagyon sokáig, évekig elengedni. Még most sem teljesen.
2022. márc. 1. 12:28
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is hazahoztam a férjemet, egyszerűen nem tudtam megválni tőle. Ennek már négy éve, többen is tanácsolták, hogy helyezzem el a temetőben, de még mindig képtelen vagyok rá. Valamennyire azért elengedtem, de a temető még mindig nem megy.
2022. márc. 1. 13:08
 4/8 anonim ***** válasza:
31%
Mivel hamvasztva van, akkor miért nem válasszátok a szökőkutas búcsúztatást? A hamvakat a szökőkútba helyezik, és egy szép ceremónia kiséretében a vízzel szórodik szét. Anyám így lett hamvasztva.
2022. márc. 1. 13:42
 5/8 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem megnyugtatóbb, ha a házban van, mellettetek, viszont nehezebb az elengedés is. A temetőben talán jobban hiányozna, de hosszútávon könnyebb, nem telepszik rátok a súlya a halálának.

Én elvinném a temetőbe. A saját gyerekemet sem "tartanám" otthon, ebbe belelehet betegedni, hogy ott van fenn a polcon, de mégsincs itt. Engem összeomlasztana.

2022. márc. 1. 13:48
 6/8 anonim ***** válasza:
32%
Nem nagyon értem, miért tartasz egy marok hamut otthon, illetve miért misztifikálod ezt túl. Mi változik, ha a marék hamu a földbe kerül, vagy ha a szekrény tetején marad? Apád meghalt, ugye? Akkor következett be az érzékelhető változás, amikor meghalt, nem pedig akkor fog, amikor a marék hamut elviszed. Vagyis az a változás, amitől most félsz, csak a fejedben létezik. És mint ilyen, pont olyan, amilyennek teremted, ergo ezt magaddal kellene tisztáznod, a ködös ideológiák nem fognak segíteni. Rakd ki, aztán éld szépen az életet, mielőtt magad is hamu leszel...
2022. márc. 1. 14:46
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha te is temetőt akarsz, anyukád is, tesódnak meg mindegy, akkor ez miért kérdés?
2022. márc. 1. 15:15
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem biztos hogy ettől könynebb, de ezt midnenkinek a családjával kell megbeszélnie. :(
2022. márc. 1. 23:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!