Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam el édesapámnak,...

Hogy mondjam el édesapámnak, hogy mi a döntésem?

Figyelt kérdés

Mindenek előtt leszögezem, hogy nem szeretnék semmiféle vitát a kérdés alatt. Aki tud, megkérem a témában adjon tanácsot hogy ő hogyan tenné, aki meg nem tud e tekintetben tanácsot adni vagy egyébb mondanivalója legyen, ne “offolja” szét a kérdést, inkább görgessen tovább és ne válaszoljon. Előre is köszönöm!

Nos az a helyzet, hogy 21 éves vagyok. A szüleimmel nagyon jó a viszonyom, támogatnak úgy az egyetemi tanulmányaimban, mint a magánéletben és anyagilag is.

Nálunk a családban mindig érzékeny téma volt a vallás, mivel édesapám nem kedvel egyetlen vallást sem, elutasítja az ilyesmit, ezért nem is kereszteltek meg (aminek amúgy örülök) kis koromban. 5 éve édesanyámmal járunk Jehova tanúi összejöveteleire, amivel még nem is volt akkora baj (csak sorozatosan megjegyzéseket tett, hogy ez szerinte időpocsékolás és sokszor próbált beleszólni). Én azonban most úgy döntöttem, hogy szeretnék megkeresztelkedni. Elkezdtem a tanulmányozást egy jó ideje (ezt sajnos titokban, mert édesapám mondta az elején hogy ebben nem támogatna). A tanúk is adtak tanácsot ezzel kapcsolatban, de kiváncsi vagyok olyanok tanácsára is akik kívülállók, hogy ti hogyan értetnétek meg vele a döntést, vagy ha az ő helyében lennétek, miként várnátok el hogy a fiatok megtegye… Persze mindezt annak tudatában, hogy az ilyen fajta elköteleződés ellen van.

A válaszokat előre is köszönöm.

2023. ápr. 24. 15:30
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 91/116 anonim ***** válasza:
19%

82.

Már lényegtelen. Válaszoltam a kérdésedre. Hozzáfűzem amit a dologról gondolok. Közöltem veled néhány tényt.

Olyan dolgokat írtál vissza amiket nem tűrök el senkitől.

Úgy felidegeltél , hogy már az éjszaka elkészítettem a monitorfotókat, és videó felvételeket. Két ügyvéd most nézi át.

Ahogy elérhetőek lesznek a volt kollégáim, elő fogják szedni az általam említett Békés Megyében történt ügy , nyomozati anyagait, hivatalosan.

És kénytelen leszel majd megnézni , tudod ez a hivatalos eljárás része, ha valakit vádolsz.

A gyakorinak már az éjszaka elküldtem, az ilyenkor szokásos kérelmet.

Ha nem kapunk rá választ, nem probléma tudom hogy elegendő lesz az amit rögzítettem . Erről megerősítést is kaptam.

A levél menni fog.

És a fiaimmal , sőt az idősebb fiam szakosztály vezetőjével, és a spotágban jeleskedő más emberekkel is találkozni fogsz. Ahogy az ügy a megfelelő szakaszába lép. Garantálom , hogy túljut a nyomozati szakaszon!!

Amit a vallásról , bálványimádásról írtál felháborító, a többit nem sorolgatom . Nekem is van vallásom.

És van egy bizonyos tűréshatárom amit bőven túlléptél.

Ezzel a kommentel részemről az ügy hivatalossá válásáig, lezárva.

Jobb lett volna tájékozódnod mit tehetsz meg, egy közösségi oldalon.

Próbálnak itt nyugtatni , de annyira felidegeltél , hogy lehet, lesz egy orvosi jegyzőkönyv is az ügyhöz csatolva. Megvizsgálnak a biztonság kedvéért, az mindig jól jön ilyenkor.

Hamarosan találkozunk.

2023. ápr. 25. 09:37
 92/116 anonim válasza:
24%

Jaj kedves utolsó! Mintha a karácsony meg ezek az ünnepeket lennének a világ közepe… Ezek pogány ünnepeket, nézz utána. Pogány eredetűek. Jézus nem adta parancsba a megünneplésüket.

A gyermek pedig ugyanúgy felnő karácsony nélkül is, az én gyerekeim is felnőttek és boldogok, s én is anélkül nőttem fel, mégse vágytam rá soha. Ajándékot kaptam más alkalomból, vagy csak úgy. Nem kell ahhoz egy ünnep.

A locsolás sem szükséges az élethez. Lehet nélküle élni nyugodtan, s színezett tojások nélkül is megy tovább az élet. Ehhez csak egyes emberek ragaszkodnak görcsösen.

Miért sóvárgna más gyerekek élete után? Ez butaság. Hisz megkapja a szeretetet, a gondoskodást a szülőktől. Ne akard befolyásolni a kérdezőt.

Kedves kérdező!

Nagyon sajnálom hogy a legtöbb válaszoló nem a kérdésre válaszolt, holott te ezt kifejezetten és tiszteletteljesen kérted. Ne foglalkozz a rosszindulattal és a gyűlölködésükkel. Nagyon ügyesen lepergett rólad, az egyedüli amit rosszul tettél, hogy vitába szálltál velük. Hagyd, főjjenek a saját levükben, nem éri meg vitatkozni. A hited elég szilárd hogy kitartson, s ezt nem nekik kell bizonyítsd.

A tanácsomat a kérdésedre megírom privátban, hogy ne kössön bele senki és ne legyen még nagyobb vita.

Neked is azt javasolom, hogy inkább privátban írj és itt többet ne reagálj, mert csak provokálnak. Ha jószándékú választ akartak volna adni, megtették volna, mint ahogy azt páran meg is tették.

Szép napot kívánok neked, s mindenkinek. Beszélünk privátban!

2023. ápr. 25. 09:38
 93/116 anonim ***** válasza:
87%
92, gondolom te is ilyen vallású vagy. Fogalmad sincs egy gyereknek mi kell, főleg ha még kicsi.
2023. ápr. 25. 09:52
 94/116 anonim ***** válasza:
79%
91-es vicces, jót nevettem.
2023. ápr. 25. 10:09
 95/116 anonim ***** válasza:
85%
Nem lehetnél normális keresztény buggyant szektás helyett? Persze a kérdés pusztán költői...
2023. ápr. 25. 10:56
 96/116 anonim ***** válasza:
87%

Miért pont egy kib. szektával kell elköteleződni?????

A hozzád hasonló hüly.ktől kíméljen meg a sors, többek között mert ti vagytok azok, akik kéretlenül csöngettek, térítetek, meg zaklatjátok a többi embert.

Mellesleg tudod, ez mivel jár a leendő nődre-gyerekeitekre nézve?

Nincs ajándék, Mikulás, karácsony, osztálykirándulás a gyereknek, semmi - hogyha normálisan tartjátok a vallást, bár szerencsétlen gyerek, ha lesz :(

Meg véradás sem, vérátömlesztés, etc - ergo a vallás miatt akár meg is halhatsz te a feleséged vagy a gyerketek.

Az egyik leundorítóbbat sikerült kiválasztani...

2023. ápr. 25. 10:57
 97/116 anonim ***** válasza:
85%

Mondjuk én lennék az apád, nem tudnám eldönteni, sírjak-e amiért ilyen idióta a gyerekem, meg a feleségem, vagy röhögjek rajtatok.

A Jehovások SZEKTA. Pont, fogadd el, hogy az - persze, "vallásként" hirdetik magukat, de egy erőszakos bagázs.

2023. ápr. 25. 11:00
 98/116 anonim ***** válasza:
89%
Menj a szektás haverjaid közé, de akkor apád pénze se kelljen az egyetemre. Majd ne is ott lakj menj külön, ne rontsd a levegőjét. De az is biztos hogy nem lesz büszke rád.
2023. ápr. 25. 11:13
 99/116 anonim ***** válasza:
15%
...
2023. ápr. 25. 12:19
 100/116 anonim ***** válasza:
2%

Csak az utolsó válaszokat olvastam el de valami elképesztő...

96, mindenki abban hisz amiben akár, nem amit te jónak nyilvánítasz. Ha ő muzulmán akár lenni, tegye, ha ateista, jóga van hozzá, ha pedig jt akkor ahhoz is.

97, ne kezdda mikulásos baromságokat. Szerinted egy gyerek fél ember lesz ha nem hisz egy nem létező valamiben ami random ajándékot hoz a gyerekeknek? Szerinted a Mikulás körül kell forogjon a világ? Amit még kirándulásról mondasz nettó hülyeség, az unokatestvérem jt és nem tiltja semmi hogy kirándulásra menjen. Mégis teljes jogú tagja a társadalomnak, boldogabb gyermekkora volt mint nekem akihez "jött a Mikulás". És megértette hogy nem szeretnék vele vallásról beszélni, nem is erőlteti. De jóban vagyunk.

98, mindent lehet rájuk mondani csak azt nem hogy erőszakosak. Ilyen szempontból sokat lehet tanulni tőlük, nem játszanak erőszakos játékokat, nem harcolnak és nem káromkodnak.

99,miert kéne elkolzozzon? Beszélsz butaságokat, ne legyetek ilyen rosszindulatúak!

100,a kérdező szerintem nem volt agresszív. Még azt a hangnemet se ütötte meg mint sok válaszoló vele szemben. Nagyon sok csúnya dolgot vágtak a fejéhez és alpári stílusban, a kérdező csak védte saját magát. Nyugodj meg, a kérdező nem az apja pénzén él. Ez volt az első kérdésem hozzá, szerencsére nem függ az apjától.

Minek ennyi rossz indulat, emberek? Minek kell bele új i mások életébe és egy ártatlan kérdésből ilyen értelmetlen vitát szitani. Ha valakinek baja van velük, tegye meg olyan kérdés alatt, ahol a jtkről kérdeznek.

Kérdező, nézd meg amit utoljára írtam neked, lehet hasznát veszed annak is. És nyisd meg a linket is, segít ilyen problémákban, legalábbis nekem bejött amikor kommunikációról volt szó.

2023. ápr. 25. 12:34
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!