Hogy mondjam el édesapámnak, hogy mi a döntésem?
Mindenek előtt leszögezem, hogy nem szeretnék semmiféle vitát a kérdés alatt. Aki tud, megkérem a témában adjon tanácsot hogy ő hogyan tenné, aki meg nem tud e tekintetben tanácsot adni vagy egyébb mondanivalója legyen, ne “offolja” szét a kérdést, inkább görgessen tovább és ne válaszoljon. Előre is köszönöm!
Nos az a helyzet, hogy 21 éves vagyok. A szüleimmel nagyon jó a viszonyom, támogatnak úgy az egyetemi tanulmányaimban, mint a magánéletben és anyagilag is.
Nálunk a családban mindig érzékeny téma volt a vallás, mivel édesapám nem kedvel egyetlen vallást sem, elutasítja az ilyesmit, ezért nem is kereszteltek meg (aminek amúgy örülök) kis koromban. 5 éve édesanyámmal járunk Jehova tanúi összejöveteleire, amivel még nem is volt akkora baj (csak sorozatosan megjegyzéseket tett, hogy ez szerinte időpocsékolás és sokszor próbált beleszólni). Én azonban most úgy döntöttem, hogy szeretnék megkeresztelkedni. Elkezdtem a tanulmányozást egy jó ideje (ezt sajnos titokban, mert édesapám mondta az elején hogy ebben nem támogatna). A tanúk is adtak tanácsot ezzel kapcsolatban, de kiváncsi vagyok olyanok tanácsára is akik kívülállók, hogy ti hogyan értetnétek meg vele a döntést, vagy ha az ő helyében lennétek, miként várnátok el hogy a fiatok megtegye… Persze mindezt annak tudatában, hogy az ilyen fajta elköteleződés ellen van.
A válaszokat előre is köszönöm.
101, akkor sem kellbeleszólbi mások döntésébe. A testvérem például dohányzik, én elítélem a dohányzást. Egyszer elmondtam neki még akkor amikor megtudtam, láthatóan ő viszont kedveli, így nem cseszegettem többet. Az ő élete.
102, nem kell egyből letamadni, barátom. Igen, én mondom hogy ne kötekedjünk embertársainkkal. És nem, nem vagyok jt. Csak tudom milyen az, amikor hiszel valamiben, akár egy eszmében és csomóan meg akarják mondani hogy mit kéne csinálj ahelyett. Felnőtt ember. Amúgy meg 43 éves vagyok, nem értem miért kell itt elemezni az embert. Nem kötekedni akartam veled, se senkivel.
Ami a mikulást illeti, az igenis egy baromság. Nem attól lesz boldog a gyerek, ez csak egy sok éve bevett szokás, semmi több. Boldog attól lesz ha figyelmet kap, szeretetet, kedvességet, törődést. Hány olyan gyerek van aki megkapja a Mikulásajándékot és az év többi napján az apa külföldön dolgozik az anyja meg a stressz miatt veri, rajta tölti ki a dühét?
Én nem állok senki pártján, de szerintem ez a mikulásdolog nem érv, nem ezen múlik valakinek az élete.
K kerdezo
Irok neked privat ban, ha gondolod irok mashol neked majd, nem igazodom ki olyan jol gyakorin
Tisztelettel, Peter
1 A dohányzás nem teszi ennyire fuccsra az ember életét és az inkább más témában foglal helyet.
2 Nem vagyok a barátod se a haverod, és nem egyenlő a jehováskodás egy pl. Építészmérnöki egyetemi úttal.
Egyébként a nem is arra tértem ki, hogy a mikulás csomaggal meglehet mindent adni egy gyereknek, hanem mert nem ünneplik, attól hogy te vagy bárki nem ünnepli; valós dologról beszélünk.
105,miert akarna építészmérnök lenni? Én nem értem miért akarod megmondani a kérdezonek hogy mi legyen vagy mit csináljon. Ha az esik neki jól, holnaptól nomád életét él mint Bartos Cs István, ez olyan szép a demokráciában.
Azzal sincs semmi baj, hogyha nem ünnepelnek valamit. Neked nem kerül pénzedbe, nekem se. Te nem veszitesz semmit, én se. Szíve joga mindenkinek eldönteni.
Kérdező, de kaptál választ!
Állj elé, és mondd meg neki! - EZ VOLT A VÁLASZ, de nem vetted észre, vagy nem akartad felfogni.
Hihetetlen vagy tényleg. Csak mondd meg apádnak, mit nem lehet ezen érteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!