Hogy mondjam el édesapámnak, hogy mi a döntésem?
Mindenek előtt leszögezem, hogy nem szeretnék semmiféle vitát a kérdés alatt. Aki tud, megkérem a témában adjon tanácsot hogy ő hogyan tenné, aki meg nem tud e tekintetben tanácsot adni vagy egyébb mondanivalója legyen, ne “offolja” szét a kérdést, inkább görgessen tovább és ne válaszoljon. Előre is köszönöm!
Nos az a helyzet, hogy 21 éves vagyok. A szüleimmel nagyon jó a viszonyom, támogatnak úgy az egyetemi tanulmányaimban, mint a magánéletben és anyagilag is.
Nálunk a családban mindig érzékeny téma volt a vallás, mivel édesapám nem kedvel egyetlen vallást sem, elutasítja az ilyesmit, ezért nem is kereszteltek meg (aminek amúgy örülök) kis koromban. 5 éve édesanyámmal járunk Jehova tanúi összejöveteleire, amivel még nem is volt akkora baj (csak sorozatosan megjegyzéseket tett, hogy ez szerinte időpocsékolás és sokszor próbált beleszólni). Én azonban most úgy döntöttem, hogy szeretnék megkeresztelkedni. Elkezdtem a tanulmányozást egy jó ideje (ezt sajnos titokban, mert édesapám mondta az elején hogy ebben nem támogatna). A tanúk is adtak tanácsot ezzel kapcsolatban, de kiváncsi vagyok olyanok tanácsára is akik kívülállók, hogy ti hogyan értetnétek meg vele a döntést, vagy ha az ő helyében lennétek, miként várnátok el hogy a fiatok megtegye… Persze mindezt annak tudatában, hogy az ilyen fajta elköteleződés ellen van.
A válaszokat előre is köszönöm.
Kérdező, jót akarunk! A jehova tanúi egy szekta. Most még nem látod. De nem lesz egyszerű az életed. agymosottak, veszélyesek, erőszakosak!
Ha ki akarsz lépni, nem fogsz tudni! Ne lépj be!
31!
De én ezt nem kérdeztem és nem érdekel a véleményetek róla. :)) Nem kértem ki a véleményetek ez a vallással kapcsolatban. Egy tanácsot kértem édesapámnak kapcsolatban, ennyi.
De, sokkal egyszerű és sokkal szebb az életem, amióta ismerem az Igazságot. :)) És mindenkinek akit ismerek, a baráti körömnek is.
Egyáltalán nem veszélyes emberek, ez duplán ostobaság. Senki nem agymosott és nem is erőszakos. Ez az utolsó egyenesen sértő. Egy Jehova tanúját se látsz háborúkban harcolni vagy ketrecharcosként harcolni.
És nem, nem szeretnék kilépni.
Kérlek, mellőzzék el az ilyen jellegű kommenteket! Köszönöm szépen!
Látom hazudni már megtanultál a szektában.:)
Van kötelező fizetni való vannak verőlegényeik nem vallás hanem szekta.
Mondjuk letojom midet veszik el de legalább ne hazudj.
Apád meg akkor jár a legjobban ha anyáddal együtt beköltöztök valamelyik szektataghoz, mert akkor legalább a lakását nem tudják fondorlatosan megszerezni a szektád vezetői.
Rengeteg családot tett tönkre ez a szekta az ilyen agymosott irányítható emberek miatt mint amilyen te is vagy.
Minden jót ha igazán szereted az édesapádat akkor visszatáncolsz ettől a bűnszervezettől és anyádnak is ezt tanácsolod.
Amúgy meg sajnos ahogy olvaslak menthetetlen vagy, mert akármit is írnak neked azt meg sem próbálod felfogni.
Te életed nyugodtan cseszd el de ne reklámozz szektákat.
Nos ha az én fiam lennél azt kérném, hogy felejtsd el ezt a Jehova dolgot és élj normális életet.
Hinni lehet de elköteleződni egy ilyen kétes hírű csoportnak nem normális dolog, ahogy többen írták előttem ez a vallás nem normális és bármennyire is tiltakozol bizony miután beléptél te onnan már nem szabadulsz akkor sem ha kitisztul az agyad és elkezded észrevenni azt, hogy ez egy jól felépített bűnszervezet.
Volt kollégám akihez a munkahelyünkre jöttek el miután ki akart szakadni abból a körből szerencsére mellé álltunk és szeretett “ testvéreid “ pár pofon után megértették, hogy nem szívesen látott vendégek.
Viszont a kollégának el kellett költöznie az állandó zaklatások miatt és bizony nem kevés pénzt kellett fizetnie amíg tag volt ott.
Szóval mielőtt nagyobb marhaságot csinálsz nézz körül olvass olyan fórumokat ahol olyanok írják le micsoda az a hely ahová közeledsz mielőtt túl késő lesz.
Ebben a sztoriban egyedül apukádat sajnálom de őt nagyon.
33!
Ez óriási hazugság! Nem, nincs adó. Sem kötelező adakozás, se kötelező befizetés. Nem tudom honnan veszed, de hazugság. Abszolút minden szolgáltatás ingyenes.
Egyedül adományok vannak, ami az emberre van bízva. Ismerek olyat aki rendszeresen, tehát havonta hozzájárul egy kisebb összeggel, de olyat is aki sose teszi (vagy mert nincs rá lehetősége vagy mert nem szeretne).
Verőlegények sincsenek, ez egy óriási hülyeség. Az erőszak tilalmával lenne összeegyeztethetetlen.
Én nem hazudtam, ez az igazság. Lehet hogy tévesen vagy tudod vagy rágalmazol. És remélem hogy az előbbi, tehát hogy rosszul tudod, mert ha ilyesmivel rágalmazol, az nagyon csúnya és szánalmas dolog.
Hogy mi hogy járunk jól, azt nem te döntöd el. :)) És nem kérdeztem a véleményed, nem érdekel.
Nem mondod meg hogy mit csináljak, világos? Mert ehhez nincs jogod.
És ezzel nem elcseszem az életem, hanem olyan életet élek amelyet szeretek.
Te pedig légy szíves tanuld meg, hogy egy kérdésre ha nem tudsz válaszolni, inkább hallgass és ne offold szét a nem kért személyes véleményeddel. ( ez egy kérés volt, rajtad múlik hogy tiszteletben tartod-e)
Jobban jártál volna ha anyád játszótérre vagy állatkertbe bábszínházba vitt volna szektalátogatás helyett kiskorodban.
Apukád remélem kivág otthonról.
34!
Nem kérdeztelek! :)) Kérlek tartsd meg magadnak a véleményed.
35!
Rendben, “báttya”. Akkor csak nyomasd.
Ha te egy kérdés alá azért mész hogy szétoffold, akkor csapasd. Mert ugyebár a kérdésre válaszolni luxus, inkább kezdjünk kötekedni.
A hozzászólásod többi részét inkább nem minősítem, csak időpocsékolás lenne és nem éri meg.
36!
De nem kérdeztem hogy mi lenne ha a te fiad lennék. Nem vagyok erre kiváncsi.
Oh, szóval testisértés? Na vagány vagy te is, azért nem kéne ezt ilyen nyilvánosan. Én nem dicsoekdnék azzal hogy bűnöző vagyok.
Nem kellett fizessen. Senki nem kötelezte. Az más, hogyha ő adakozott.
Nem olvasok semmilyen fórumokat, nem kértem hogy megmondd mit csináljak. Nincs is jogod hozzá.
38!
Nem kérdeztelek, barátom. Tartsd magadban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!