Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam el édesapámnak,...

Hogy mondjam el édesapámnak, hogy mi a döntésem?

Figyelt kérdés

Mindenek előtt leszögezem, hogy nem szeretnék semmiféle vitát a kérdés alatt. Aki tud, megkérem a témában adjon tanácsot hogy ő hogyan tenné, aki meg nem tud e tekintetben tanácsot adni vagy egyébb mondanivalója legyen, ne “offolja” szét a kérdést, inkább görgessen tovább és ne válaszoljon. Előre is köszönöm!

Nos az a helyzet, hogy 21 éves vagyok. A szüleimmel nagyon jó a viszonyom, támogatnak úgy az egyetemi tanulmányaimban, mint a magánéletben és anyagilag is.

Nálunk a családban mindig érzékeny téma volt a vallás, mivel édesapám nem kedvel egyetlen vallást sem, elutasítja az ilyesmit, ezért nem is kereszteltek meg (aminek amúgy örülök) kis koromban. 5 éve édesanyámmal járunk Jehova tanúi összejöveteleire, amivel még nem is volt akkora baj (csak sorozatosan megjegyzéseket tett, hogy ez szerinte időpocsékolás és sokszor próbált beleszólni). Én azonban most úgy döntöttem, hogy szeretnék megkeresztelkedni. Elkezdtem a tanulmányozást egy jó ideje (ezt sajnos titokban, mert édesapám mondta az elején hogy ebben nem támogatna). A tanúk is adtak tanácsot ezzel kapcsolatban, de kiváncsi vagyok olyanok tanácsára is akik kívülállók, hogy ti hogyan értetnétek meg vele a döntést, vagy ha az ő helyében lennétek, miként várnátok el hogy a fiatok megtegye… Persze mindezt annak tudatában, hogy az ilyen fajta elköteleződés ellen van.

A válaszokat előre is köszönöm.

2023. ápr. 24. 15:30
 61/116 anonim ***** válasza:
61%

Idős hölgyhöz este bekopognak Jehova tanúi. Mivel nem szereti a kéretlen térítőket, a hölgy becsapja az ajtót. Igen ám, de az nem csukódik be valamiért.

Azt gondolván, hogy biztos valamelyik lerázhatatlan hittérítő rakta be a küszöb és az ajtó közé a lábát, kinyitja az ajtót, majd erőből újra becsapja.

Semmi eredmény, az ajtó még most sem csukódik, erre még nagyobb erővel megismétli az ajtó becsapását.

Amikor negyedszer is becsapná az ajtót, az egyik hittérítő megszólal:

- Hölgyem, ha be akarja előttünk csapni az ajtaját, előtte jobb lenne, ha elvenné a macskáját a küszöb alól...

2023. ápr. 24. 21:36
 62/116 A kérdező kommentje:

64!

Igen, nagyon a témához szóltál… Ezt muszáj volt hozzáfűzni.

2023. ápr. 24. 21:43
 63/116 anonim ***** válasza:
97%
Ne hisztizz már tovább kérdező. Megválaszoltuk a kérdést.
2023. ápr. 24. 23:08
 64/116 anonim ***** válasza:
92%

“Hogy mondjam el édesapámnak, hogy mi a döntésem?”

Például így:

---Édesapám! Egy számomra fontos dologról akarok veled beszélni. Jól átgondoltam a dolgot, és tudom, hogy nem egyezik a véleményünk a vallási kérdésekben, de úgy döntöttem, hogy megkeresztelkedek, és ezután Jehova Tanúja leszek. Kérlek próbáld meg elfogadni a döntésemet, mert szeretlek beneteket és továbbra is veletek akarok élni.----

Valahogy így szerintem, aztán bizakodj , hogy édesapád, meg tudja őrizni a nyugalmát. Mert ő valószínűleg egy értelmes ember, és belőled is azt szeretett volna nevelni. De hát a sors fintora már csak ilyen.:)

Én láttam már embereket tönkremenni abban a szektában. Volt itt a közelünkben Jehovás "kirendeltségük". Adtak az épületnek egy nevet és oda "toboroztak". Volt ott minden. Volt aki ki tudott lépni volt aki nem.

Végül szerencsére, több lakossági feljelentés hatáséra , rendőrségi eljárás indult a "vallási gyülekezet" több tagja ellen is.(a szektából kiszállni kívánók is tettek feljelentést, a rendőrségre szökve)

Elég mocskos dolgok derültek ki . És ha jól emlékszem a vádlott Jehovások ellen minden esetben elmarasztaló ítélet született.( letöltendő) Jó sokáig húzódott a dolog , és egy időre országos, hírként is megjelent. De végül elhúztak innen szerencsére.

Én apáddal hasonló korú lehetek. Nekem két fiam van, szerencsére sikerült értelmes embereket faragnom belőlük 18 és 20 évesek.

Mivel nekem több ingatlanom is van ,én hagynálak a házban (csinálni az ostobaságokat) de azonnal , megszakítanám veled a kapcsolatot(!!!) ameddig észhez nem térsz. A pénzemmel nem tudnák egy megszállottat, befolyásolni ,és nem is akarnék.

Az ostoba, tudálékos , provokáló válaszod meg nem érdekel, úgyhogy kiveszem a kérdést a figyelt, és válaszolt kategóriából.

Sok szerencsét az életben!

2023. ápr. 24. 23:10
 65/116 anonim ***** válasza:
92%

Azt tudod, hogy mi az a kiközösítés? Hogy ha majd a saját véred, barátod, hittársad kilép,szóba sem állhatsz vele?

Nézd meg Borsos Gabriella oldalát a TikTokon!

A nagyszülők nem ismerik unokájukat, mert ő meg a férje kilépett!

Lelketlen szekta!

Családokat szakít szét!

Nem támogatja a továbbtanulást!

2023. ápr. 24. 23:12
 66/116 A kérdező kommentje:

67!

Köszönöm nagyon szépen a tanácsot, igazán hálás vagyok.

Viszont…

“ Valahogy így szerintem, aztán bizakodj , hogy édesapád, meg tudja őrizni a nyugalmát. Mert ő valószínűleg egy értelmes ember, és belőled is azt szeretett volna nevelni. De hát a sors fintora már csak ilyen.”

Ez a cinikus és gúnyos hangvételű célozgatás kritikán aluli. És miután adtál egy hasznos tanácsot, te is kezded offolni a kérdést…

Amiket a tanúkról írsz az rágalom, de te se vagy különb a többieknél, hát ez van. :))

“ szerencsére sikerült értelmes embereket faragnom belőlük 18 és 20 évesek.”

Igen, ha olyan értelmesek mint te akkor nagyon a helyzet magaslatán lehetnek. Egy ismeretlen személlyel ilyen gúnyosan beszélni a hite miatt, amihez az alkotmány által biztosított joga van… szép!

“ Mivel nekem több ingatlanom is van ,én hagynálak a házban (csinálni az ostobaságokat) de azonnal , megszakítanám veled a kapcsolatot(!!!) ameddig észhez nem térsz. A pénzemmel nem tudnák egy megszállottat, befolyásolni ,és nem is akarnék.”

Nem kérdeztem, te mit csinálnál, nem érdekel. Az se érdekel ha Mexikóba költöztél volna édesapám helyében.

Itt szó sincs semmilyen költözésről, fogalmam sincs miről beszélsz.

Az meg hogy megszakítanád a kapcsolatot a gyerekeddel a hite miatt, nos igen, sokat elmond rólad. De ez van. :)) te tudod. Én akkor sem hagynám el a hitemet.

“ Az ostoba, tudálékos , provokáló válaszod meg nem érdekel, úgyhogy kiveszem a kérdést a figyelt, és válaszolt kategóriából.”

Na, micsoda szókincs. A te válaszod ezek szerint nem ostoba hanem okos. Nem tudálékos (csak úgy mondom, épp kioktattál anélkül hogy erre bármilyen jogod lenne vagy én erre kértelek volna) hanem igenis ésszerű.

Nem provokálták senkit, te jöttél ide osztani az észt és kioktatni engem (milyen jogon?)

Isten éltessen, minden jót!

2023. ápr. 24. 23:19
 67/116 A kérdező kommentje:

65!

Igen, nyilván tudom. És mi van? Téged ez aggaszt, hogy mi lesz velem?

Nem érdekel senkinek a TikTok oldala.

Jaj igen, mondj csak rá mindent ami a nyelvedre jön! :))

De megsúgom, egyáltalán nem szakít szét családokat.

És az hogy nem támogatja a továbbtanulást, neked hol probléma? Muszáj támogassa?

Sem nekem sem másnak a gyülekezetből nem volt gondunk amiatt hogy egyetemre járunk vagy másoknak hogy egyetemet végeztek. Például 9 vénből 6 egyetemet végzett. Egynek még mesteri fokozata is van. És a gyülekezetből még több ember is egyetemet végzett, ezért nem fejezték le őket.

2023. ápr. 24. 23:23
 68/116 anonim ***** válasza:
88%

"Amiket a tanúkról írsz az rágalom, de te se vagy különb a többieknél, hát ez van. :))"

Nem rágalom az!! Ha jól emlékszem a bűntető eljárás 2002-ben kezdődött és 2006 környékén fejeződött be.(elmarasztaló ítéletekkel végződött ahogy írtam)

Békés Megyében történt. Kérdezz rá a hittársaidra.

Választ kértél? Kaptál részleteset.

És te hogy jössz ahhoz, hogy engem rágalmazással illess, miközben bizonyítékok vannak az esetre amit leírtam ??!!

És legfőképp, hogy jössz ahhoz, hogy két értelmes fiatalembert minősíts?

Mind a kettő élsportoló, az idősebb Magyar Válogatott küzdősportoló.

A válaszoddal te sértően minősítettél engem.

Nekem is van alkotmányos jogom, amivel élni is fogok. Ha arra van szükség!

Minden jót.

2023. ápr. 25. 00:10
 69/116 anonim ***** válasza:
64%

Alap tény: Édesapád hercegnője vagy. Boldognak akar látni,de ahhoz más utat ismer,mint te.

Sokmindenben eltér a JT a Biblia tanításától,de annak felismerése a te dolgod.

Ha meg akarod győzni édesapádat döntésed helyességéről,gyűjtd össze mindazt a jót,amit a JT közösség ad neked,mióta közéjük jársz!

Miután egyetértett veled abban,hogy ő boldognak akar látni téged,sorold fel mindazt a jót,amit a közösség ad neked.

Ha nem hiszi,győződjön meg arról saját szemével!

Tudd meg,hogy egy szerető apát senki sem tud olyan hatékonyan meggyőzni bármiről,mint a nagylánya!

2023. ápr. 25. 02:03
 70/116 anonim ***** válasza:
65%

69. vagyok.

Két nagylányom(is)van.

Életem legnagyobb és legfájdalmasabb döntéseire ők bírta rá.

2023. ápr. 25. 02:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!