Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most èn vagyok a rossz anya,...

Most èn vagyok a rossz anya, amiért nem támogatom, hogy a fiam albérletbe költözzön?

Figyelt kérdés

23 éves a fiam. Pár éve, amikor örökséghez jutottunk vettünk egy nagyobb házat, hogy fiamnak ne legyen gondja a lakhatással. Egy ideje mondogatja a fiam az albérletet, de nem támogatom, mert az összes pénze elmenne így, de ezt nem érti meg. Mondtam neki, hogy ide azt hív, akit csak akar később, ha lessz komoly kapcsolata ide hozhatja a barátnőjét is, de őt zavarja azt, hogy én bele látok az életébe, viszont nem értem, hogy miért, nem hiszem, hogy lenne bármilyen szégyellni valója.

Nem érti meg azt, hogy ha albérletbe megy soha nem lessz semmije, ha itt marad akkor nem kell idegeskednie azon, hogy kitudja-e fizetni a lakbért én soha nem kértem tőle pénzt inkább én támogattam őt.

2022. nov. 30. 14:19
 71/101 anonim ***** válasza:
79%

Kedves anyuka egyáltalán minek írta ki a kérdést,ha a kommentekre nem reagál,vagyis szelektíven,csak a neki tetszőkre,és csak a saját verzióját hajtogatja?

Engedje leválni azt a gyereket,saját életet élni,ez a viselkedés csak károkat okoz a gyerekben.

2022. dec. 1. 12:24
 72/101 anonim ***** válasza:
79%
#71: ez a jelenség tipikusan a provokációként bedobott sztereotíp álkérdés...
2022. dec. 1. 12:59
 73/101 anonim ***** válasza:
82%
Kedves anyuka, engedd el a fiadat. Annyi értelmes komment érkezett, tanulj belőle, mielőtt úgy lelép a fiad, hogy nem látod többé. Ő nem azért van, hogy a te igényeidet kielégítse.
2022. dec. 1. 13:03
 74/101 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ha két kecó nem jön ki a nagy ház árából, akkor hagyd had menjen.

Ha tényleg nem fogja tudni fizetni az albérletet, legfeljebb visszaköltözik.

Inkább abban segíts, hogy hogyan találjon olyan albérletre, amit ki tud gazdálkodni.

2022. dec. 1. 13:09
 75/101 A kérdező kommentje:
71: Elnézést de nincs időm 70 válaszra válaszolni. Természetesen azt akarom, hogy minél jobb élete legyen, viszont nem akarom, hogy elszórja azért a pénzét, mert jaj ciki anyucival együtt lakni.
2022. dec. 1. 15:48
 76/101 anonim ***** válasza:
100%
Nem ciki együtt lakni, inkább arról van szó, hogy nem tud szabadon viselkedni úgy, hogy a szomszéd szobában vagy, hallgatod, hova megy, mikor húzza le a vécét, az egy éjszakás kalandjait se tudja felvinni, mert akkor be kéne mutatni vagy kussban kell osonni, nehogy észrevedd. Ez nem nyugodt környezet. Sokat nem veszít, ha elmegy. Ha megengedheti magának és akar, akkor hagyd költözni, ne tartsd vissza olyan kifogásokkal, ami neki nem jelent semmit. Nem lesz boldogabb melletted, erőszakkal sem.
2022. dec. 1. 16:11
 77/101 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, éppen a #75-ös kommented indokolja, miért is érdemesebb a fiadnak elköltöznie. Felnőtt ember, te ne "akarj" semmit az ő életében. Javasolhatsz, kérhetsz, de "akarni" - nem akarok profán lenni, de van egy mondás arról, hol kell akarni..
2022. dec. 1. 16:21
 78/101 anonim ***** válasza:
92%
#71-es vagyok,pont erre gondoltam,utolsó válaszolò,itt nem az a lényeg,hogy mit szeretne a gyermeke,hanem hogy mit akar görcsösen az anyja.
2022. dec. 1. 16:25
 79/101 anonim ***** válasza:
90%
Nem ciki amúgy mamahotelben lakni,ha a mama tiszteli a gyereke határait,de azért erőltetni az együttélést,hogy az albérletre elszórja a pénzt...elszórja,akkor elszórja,az övé,jó döntés,vagy rossz,az ő döntése.Hogy akarod hogy önálló legyen,ha nem engeded döntéseket hozni.
2022. dec. 1. 16:28
 80/101 anonim ***** válasza:
100%
A férjem szülei mondták ugyanezeket, mint te. Az albérlet pénzkidobás; úgyis rájössz, hogy jobb itthon lenni; úgyis elhagy a lány és szaladsz haza; maradjatok itt, osztozunk a fürdőn és a konyhán, remekül megleszünk; nem szólunk bele, de jobb a figyelő szem, ha épp nem vagytok itthon; ha összeházasodtok, minden nap itt leszünk az unokáknak. Folytathatnám, de egyik se győzött meg. A saját házunkban is meg akarták mondani, hogy lenne jobb csinálni, mit cseréljünk le, ez a pult rossz helyen van, minek ekkora szoba, stb. A kertben a gyümölcsfákkal kéne foglalkoznod, majd az anyja babázik, de egy férfi kertje legyen szép. Annyi "tanácsot" kaptunk, hogyan kéne élni az életünket, hogy már inkább csak ünnepekkor keressük őket, mert évek alatt sem vették észre magukat. Valószínűleg te sem fogod, de azért a remény él. Vegyél erőt magadon és ne mard el magad mellől a fiad.
2022. dec. 1. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!